Αποχαιρετισμός σήμερα για τον Παύλο Καραβαριώτη

* ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 85 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 20:15

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μία εμβληματική φυσιογνωμία του λαρισαϊκού ποδοσφαίρου, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της για περίπου μισό αιώνα. Ο λόγος για τον Παύλο Καραβαριώτη, ο οποίος ταυτίστηκε από  την ίδρυσή τους με τη διοικητική λειτουργία τόσο της Ένωσης  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας όσο και της ΑΕ Λάρισας, των οποίων διατέλεσε κινητήριος μοχλός.

Από τη στιγμή που οι είκοσι τότε ομάδες του Νομού αποφάσισαν την ανεξαρτητοποίησή τους με τη δημιουργία ξεχωριστής Ένωσης το 1960, προσλήφθηκε ως ειδικός γραμματέας της και προσέφερε τις υπηρεσίες του μέχρι τη χαραυγή του 21ου αιώνα, παραμένοντας πάντοτε ακμαίος και διαυγής.
Όταν άρχισε να κυοφορείται η ιδέα της συγκρότησης μιας ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας στην πρωτεύουσα του Νομού κατά τα πρότυπα άλλων πόλεων που ήδη το είχαν επιχειρήσει με επιτυχία, τάχθηκε εμπράκτως υπέρ της υλοποίησής της και από το 1964 αποτέλεσε βασικό στέλεχος στη διοικητική της δραστηριότητα. Από τις πολύχρονες επαφές του για θέματα  είτε της ΕΠΣΝΛ είτε της ΑΕΛ με τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου κέρδισε την εκτίμηση των υψηλά ισταμένων, ενώ συμμετείχε τακτικά σε επιτροπές αρχικά της ΕΠΟ και αργότερα της ΕΠΑΕ, με την θεσμοθέτηση του επαγγελματισμού το 1979.
Έστω και αν δεν του άρεσε να προβάλει την προσωπική του παρουσία, ήταν γνωστό σε όσους ασχολούνταν με τα ποδοσφαιρικά πράγματα της περιοχής ότι επρόκειτο για καταρτισμένο τεχνοκρατικά στέλεχος (με τα δεδομένα,
φυσικά, της εποχής του που δεν προσέφερε τις σημερινές ανέσεις και ευκολίες), πρόθυμο να συνδράμει σε οποιαδήποτε περίσταση. Όσες φορές δε, διατύπωνε προτάσεις για τη βελτίωση του αθλήματος το έκανε με τεκμηριωμένο τρόπο, ώστε - κατά κανόνα - οι εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από τους διοικούντες.
Ο Παύλος Καραβαριώτης καταγόταν από την Αμυγδαλή Αγιάς, ενώ από τον γάμο του με τη Εσθήρ απέκτησε δύο τέκνα, τον Γιώργο που ασχολήθηκε με ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τη Μαρία που τον ακολούθησε στη γραμματεία της ΕΠΣΝΛ.
*Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα και ώρα 11:30 το πρωί στo Νέο Κοιμητήριο, σε στενό οικογενειακό κύκλο.Η ΕΠΣΝΛ
Για τον θάνατο του Παύλου Καραβαριώτη εκδόθηκε από την ΕΠΣ Ν.Λάρισας η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ν. Λάρισας και ο πρόεδρος αυτού Δημήτρης Μπουχλαριώτης πληροφορήθηκαν με οδύνη τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Παύλου Καραβαριώτη. Ο εκλιπών διατέλεσε προϊστάμενος των γραφείων της Ένωσης από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της το 1960, όταν αποσπάστηκε από την ενιαία μέχρι τότε ΕΠΣ Θεσσαλίας που έδρευε στον Βόλο, και μόνιμος ουσιαστικός συνεργάτης των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού επί τέσσερις δεκαετίες.
Παράλληλα, έλαβε μέρος στις διεργασίες για τη συγχώνευση των σωματείων της Λάρισας που οδήγησαν το 1964 στη δημιουργία της ΑΕΛ, στέλεχος της οποίας ήταν μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, ενώ έχαιρε της εκτίμησης των ποδοσφαιρικών αρχών σε πανελλήνιο επίπεδο.
Η ΕΠΣ Ν.Λάρισας απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της λαρισινής γης που θα τον σκεπάσει για πάντα».

Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ μεταξύ των άλλων ανέφερε σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Παύλου Καραβαριώτη: «Η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ συντετριμμένη, αλλά πιστεύουμε και όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα του Νομού Λάρισας, πληροφορήθηκε σήμερα την αποδημία του Παύλου Καραβαριώτη, του άοκνου «στρατιώτη» της αγαπημένης μας ομάδας, που την υπηρέτησε με παροιμιώδη ζήλο και αυταπάρνηση για 35 ολόκληρα χρόνια.
Από την ίδρυσή της το 1964, μέχρι και το 1999, ο Παύλος αποτέλεσε τη «θεμέλια κολώνα» της ομάδας μας, πάνω στην οποία στηρίχτηκαν όλες οι διοικήσεις. Από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα πρόσφερε υπερπολύτιμες υπηρεσίες και είχε καταλυτική συμμετοχή σε όλα τα διαχρονικά βήματα της «Βασίλισσας του Κάμπου».
Παράλληλα διατηρούσε από το 1960 την ίδια θέση και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας, όπου διακρίθηκε για την άδολη αγάπη του προς το λαρισινό ποδόσφαιρο και τους ανυποχώρητους αγώνες που έδωσε, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΣΝΛ, για τα δίκαια της ΑΕΛ.
Η οικογένεια της ΑΕΛ πενθεί για την αδόκητη αποδημία του Παύλου Καραβαριώτη και συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του, δηλώνοντας ότι η μνήμη του και η τεράστια προσφορά του θα παραμείνουν αναλλοίωτες στις μνήμες όλων μας για πάντα».ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΝΤΡΙΓΚΟΓΙΑ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ μεταξύ άλλων ανέφερε και για τον θάνατο του βιομήχανου Λευτέρη Ντριγκόγια τα εξής:  «Με λίγες ώρες διαφορά, ένα ακόμη θλιβερό μαντάτο ράγισε τις «βυσσινί» καρδιές. Ο Λευτέρης Ντριγκόγιας, πατέρας του αρχιπιστού οπαδού της αγαπημένης μας ομάδας, Βασίλη, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για την αιωνιότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass