Στα γήπεδα μεγάλωσα και μάλωσα...

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 65 ΕΤΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 21:08

«Χωρίς ΑΕΛ η ζωή είναι σφάλμα» έγραφε μια πινακίδα στο γνωστό «βυσσινί» στέκι της οδού Φρίξου “cafe ole”.

Και πράγματι η ΑΕΛ ήταν όλη η ζωή του ιδιοκτήτη Γιάννη Ίτσα μέχρι το ταξίδι του στην τελευταία κατοικία, αφού έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα και κηδεύτηκε με το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας πάνω στο φέρετρο που είχε στολιστεί με άσπρα και «βυσσινί» γαρύφαλλα.
Σε ηλικία 65 ετών ο αποθανών ήταν από τους πιο πιστούς οπαδούς στον χώρο της ομάδας (περηφανευόταν ότι μάθαινε την ενδεκάδα πριν και από τους δημοσιογράφους) που την ακολουθούσε περίπου μισό αιώνα.
Στα γήπεδα μεγάλωσε, αλλά και μάλωσε... Αρχικά μεγάλωσε ως ποδοσφαιριστής της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, έχοντας συμπαίκτη τον αείμνηστο Δημήτρη Κουκολίτσιο και με τις συζητήσεις γύρω από την ομάδα σε μικρή ηλικία από τότε που ο αείμνηστος πατέρας του είχε το «Φανταράκι» (στέκι στην οδό Ιωαννίνων), αλλά και το κοσμικό κέντρο Αλκαζάρ (όταν τελείωναν νικηφόρα τα παιχνίδια, τα επινίκια γινόταν με το μπουζούκι του Διαμαντά).
Δεν δίστασε και να μαλώσει για τις ιδέες του, αφού ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης του 1% στη δεκαετία του ’80, που έγινε αφορμή να ιδρυθεί ένα πέναλτι σε έναν αγώνα με τον Πανιώνιο μαζί με τους Αντωνίου, Πέπα, Χριστοδούλου και άλλους. Η κίνηση αυτή είχε πολλές φορές παρέμβαση και στα αγωνιστικά δρώμενα, με κορυφαίο τη γρήγορη αναγνώριση του ταλέντου του Βασίλη Καραπιάλη.
Οι διοικητικοί, οι προπονητές και παίκτες τον λάτρευαν και τον αγαπούσαν. Δύο ποδοσφαιριστές, ο Καραπιάλης και ο Μιχαήλ, συνεταιρίστηκαν μαζί του στο καφέ «KIM» στην οδό Πατρόκλου. Εκεί ένα καλοκαίρι παίχθηκε το σίριαλ της μεταγραφής του Βασίλη Καραπιάλη, με τους φιλάθλους να είναι εκατοντάδες κάθε βράδυ για να μαθαίνουν τις εξελίξεις.
Όταν ο Καραπιάλης έφυγε από την ΑΕΛ και ο Μιχαήλ σταμάτησε, εγκαταστάθηκε εκ νέου στο μικρό ποδοσφαιρικό στέκι, όπου εκεί περνούσαν όλοι οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ, όπως οι Γκαλίτσιος, Βαλαώρας, Παραφέστας, Αλεξούλης, αρκετοί παλαίμαχοι του ΓΣΛ, όπως ο Τάκης Λέκκας (τα γραφεία του ιστορικού συλλόγου ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από την καφετέριά του), ενώ δεν ήταν και λίγοι οι πολιτικοί που πήγαιναν να πάρουν μια «βυσσινί» γεύση, όπως ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.
Έγινε κουμπάρος με τον Δημήτρη Τσακμακίδη, ενώ από τους αγαπημένους του προέδρους ήταν ο Κωστής Πηλαδάκης που είχε αναλάβει να καλύψει τα έξοδα της εγχείρισης που είχε προγραμματίσει να κάνει, αλλά δεν πρόλαβε...
Στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, παρά το δύσκολο της ημέρας, παρευρέθηκαν οι παλαίμαχοι Παραφέστας, Αλεξούλης, Μιχαήλ, Γιάννης Τσακμακίδης, ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο πρών διοικητικός της ΠΑΕ και της ερασ. ΑΕΛ Ζήσης Χελιδώνης και άλλοι.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass