Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2021 20:25

Στην απόφαση να αναβάλουν το ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Premier League, προχώρησαν οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους και την αστυνομία του Μάντσεστερ.


Περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, περίπου 200 οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ». Ήθελαν, με τον τρόπο αυτό, να διαμαρτυρηθούν κατά της ιδιοκτησίας της οικογένειας Γκλέιζερ και την – αρχική – εμπλοκή της ομάδας στην European Super League.
Το παιχνίδι επρόκειτο να αρχίσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας, ωστόσο έπειτα από μία ώρα πάρθηκε η απόφαση για την οριστική αναβολή του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποστολές των δύο ομάδων δεν έφυγαν ποτέ από τα ξενοδοχεία, στα οποία είχαν καταλύσει και μόνο η διαιτητική ομάδα ήταν στο «Ολντ Τράφορντ».
«Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην Αστυνομία, την Premier League, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μάντσεστερ και τους συλλόγους, το παιχνίδι μας κόντρα στη Λίβερπουλ αναβάλλεται για λόγους ασφάλειας και προστασίας, έπειτα και από τις διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Premier League θα ανακοινώσει εντός των ημερών τη νέα ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι.
Από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Όλντ Τράφορντ», με την εισβολή των οπαδών για να διαμαρτυρηθούν κατά των ιδιοκτητών του συλλόγου.

 

ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε χθες ότι θα τιμωρήσει τους οπαδούς που προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις στη διάρκεια των χθεσινών διαμαρτυριών, οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Οι υποστηρικτές των κόκκινων διαβόλων» διαμαρτυρήθηκαν κατά των Αμερικανών ιδιοκτητών του συλλόγου, της οικογένειας Γκλέιζερ, για την «εμπλοκή» της Γιουνάιτεντ στην ευρωπαϊκή Super League και κατάφεραν να εισβάλουν στο «σπίτι» της ομάδας, το «Ολντ Τράφορντ», το οποίο ήταν κλειστό για τους φιλάθλους, λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού.
«Η πλειονότητα των φιλάθλων μας έχει και θα καταδικάσει την εγκληματική ζημιά, μαζί με κάθε βία προς το προσωπικό του συλλόγου, την αστυνομία ή άλλους φιλάθλους, και αυτά τώρα έχουν γίνει θέμα της αστυνομίας» αναφέρει η Γιουνάιτεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει: «Ο σύλλογος δεν επιθυμεί να δει ειρηνικούς διαδηλωτές να τιμωρούνται, αλλά θα συνεργαστεί με την αστυνομία για να αναγνωριστούν όσοι εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα και θα επιβάλει επίσης τις δικές του κυρώσεις σε οποιονδήποτε κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας ή μέλος αναγνωριστεί, σύμφωνα με την δημοσιευμένη πολτική κυρώσεων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια φωτοβολίδα ρίχτηκε στο βάθρο που χρησιμοποιείται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, ενώ διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το «Θέατρο των Ονείρων». Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε πως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ο ένας εξ αυτών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, καθώς δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass