Αγγλοι στο ραντεβού τους…

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 20:35

Η Τσέλσι θριάμβευσε επί της Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League κι έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαΐου στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.


Ένας καθαρά «αγγλικός» τελικός, για τρίτη φορά στην Ιστορία του Champions League, μετά το 2008 (Μόσχα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι) και το 2019 (Μαδρίτη, Λίβερπουλ-Τότεναμ), με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επιστρέφει για τρίτη φορά στο καταπληκτικό ματς της διοργάνωσης, 9 χρόνια μετά τον θρίαμβό της επί της Μπάγερν Μονάχου (2012) στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου.
Η Τσέλσι ήταν εξαιρετική και στη ρεβάνς, με τον Τούχελ να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το αήττητο σερί του κόντρα στη Ρεάλ του Ζιντάν (2 νίκες, 4 ισοπαλίες) και να παίρνει κι ο ίδιος θέση στον τελικό, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την περσινή παρουσία του με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ντα Λουζ» ενάντια στην Μπάγερν.
Οι «μπλε» ήταν απολαυστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι αφού είδαν τον Μεντί να σταματάει δύο φορές στα πρώτα λεπτά τον Μπενζεμά με απίστευτες επεμβάσεις, πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Βέρνερ στο 28’ και την κεφαλιά του σε... κενή εστία, έπειτα από το αρχικό πλασέ του Χάβερτς, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά.
Οι Λονδρέζοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον Χάβερτς (νέο δοκάρι στο 59’), τον Μάουντ και τον Πούλισικ. Στο 85’, ωστόσο, «καθάρισαν» τη νίκη και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, με το πλασέ του Μάουντ, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Πούλισικ.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των δεύτερων ημιτελικών του Champions League, έχουν ως εξής:
Μάντσεστερ Σ. - Παρί Σ. Ζερμέν     2-0 (2-1)
(11’, 63’ Μαχρέζ)
Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης     2-0 (1-1)
(28’ Βέρνερ, 85’ Μάουντ)
*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass