«Βόμβα» Κούγια για τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΙΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΒΑΘΜΟΥΣ - «Ο ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ»

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 21:06

«Βόμβα» Κούγια χθες για τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου έχοντας στα χέρια του συμβόλαια μεταβίβασης, τα οποία έχει καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προς έρευνα, αποκάλυψε ότι έχει μεταβιβαστεί σε άλλον ιδιοκτήτη από το 2015 και συγκεκριμένα τον κ. Αυδή με μεσολάβηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης κ. Συγγελίδη, ενώ εμπλέκει και το όνομα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη.


Η ομάδα της Ηπείρου κινδυνεύει με -7 βαθμούς για την πολυιδιοκτησία και -5 για το μετοχολόγιό της, σύνολο -12 βαθμούς ποινής ανάλογης με αυτήν που επιβλήθηκε στην Ξάνθη για παρόμοια περίπτωση.
Ο κ. Κούγιας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε τα εξής: «Τέτοια έλλειψη ελέγχου για το ποιος ή ποιοι έχουν τις ομάδες, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Κανονικά αυτό που κάνω εγώ σήμερα θα πρέπει να το κάνει το ελληνικό κράτος. Μου είπαν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα την περίοδο 2016-17 δεν ανήκει στον Χριστοβασίλη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα 25 Φεβρουαρίου του 2015 με τη διαμεσολάβηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη μεταβιβάστηκε στους Γιάννη και Κωνσταντίνο Αυδή αντιπροσώπους του Συγγελίδη στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα σε εταιρεία συμβολαιογράφων που εδρεύει στην Αθήνα μεταβιβάστηκαν με δύο συμβόλαια στον Κωνσταντίνο Αυδή για τον Γιάννη Αυδή 153.000 μετοχές από τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος ουσιαστικά από κείνη τη μέρα και μετά ήταν εικονικό πρόσωπο. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες ήταν οι συνεταίροι του Πολυχρόνη Συγγελίδη που μεταβίβασε το ξενοδοχείο και το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης στον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.
Επισκέφθηκα τον κ. Αυδή και μου τα παραδέχθηκε όλα. Μου είπε σε παρακαλώ έχω εγγόνια, φοβάμαι…
Ποιος είναι ο Αυδής, εκτός από αντιπρόσωπος του Συγγελίδη στα Γιάννενα είναι και συνεταίρος του Συγγελίδη στην κατασκευή με ένα μικρό ποσοστό του υπογείου γκαράζ που εδρεύει μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας των Ιωαννίνων.
Δεν πήρε τις μετοχές με ιδιωτικό συμφωνητικό αλλά με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Μου είπε ότι αυτός θα ήταν ο άνθρωπος που θα κατοχύρωνε τα λεφτά του ανθρώπου που έσωσε στον Χριστοβασίλη.
Πριν δώσει τις μετοχές ο Χριστοβασίλης έκανε έκτακτο έλεγχο η Εφορία στον ΠΑΣ Γιάννινα και διαπίστωσε σε πρώτο στάδιο φορολογικές παραβάσεις ύψους 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ από τη διαχείριση Χριστοβασίλη το 2008 και μετά. Και ο τελικός έλεγχος έβγαλε 8 εκατομμύρια ευρώ που κατέστρεφε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μου είπε ο Αυδής ότι τα χρήματα τα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης. Εγώ δεν το έχω διαπιστώσει.
Εσύ πώς βρέθηκες τον ρωτά. Και μου απαντάει ότι αυτός σαν μέτοχος μιας εταιρείας πούλησε το κτίριο που στεγαζόταν το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Ιβάν Σαββίδη. Ήταν πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη για να ελέγχει την ιδιοκτησία του ΠΑΣ Γιάννινα. Πήρε μια ΠΑΕ χωρίς τίμημα όταν είχε οκτώ εκατομμύρια ευρώ χρέη.
Αυτά όλα τα έχω καταγγείλει εγγράφως στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εγώ δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια, αλλά έχω τους αριθμούς των συμβολαίων.
Η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή, έχει τη δυνατότητα να κάνει φορολογικούς ελέγχους σε τράπεζες, εφορία, συμβολαιογραφεία και ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο για να δούμε αν αυτό που μου είπε ο Αυδής είναι αλήθεια».
Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του κ. Κούγια που σύμφωνα με τον ίδιο ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ κ. Κλάτενεμπεργκ του είπε ότι υπάρχουν βρώμικοι διαιτητές. Αναλυτικά δήλωσε: «Πήγα στον Κλάτενμπεργκ, κοινοποιώ αυτό που μου είπε, ξέρω ότι υπάρχουν βρώμικοι διαιτητές, μου είπε ποιοι είναι κατά τη γνώμη του οι βρώμικοι διαιτητές, μου είπε ότι αυτούς θα τους εξολοθρεύσει, περιμένω να δω ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα είμαστε με τα ονόματα αυτών που μου είπε. Τα είπα στην ΟΥΕΦΑ όταν με κάλεσε για να μάθουν από πρώτο χέρι γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα».
Μιλώντας για επιλογή προπονητών είπε: «Λίγοι είναι οι καθαροί προπονητές στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι έχουν συνεργαστεί με ανθρώπους της εγκληματικής οργάνωσης».
Τέλος είπε ότι η ΑΕΛ θα στείλει σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, ΕΠΟ, στον Πρωθυπουργό και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη τις κασέτες αναφέροντας για το περιεχόμενο αυτών τα ακόλουθα: «Με τον αγώνα Βόλο-Λαμίας της κανονικής περιόδου που όταν έβαλε γκολ ο Βόλος οι παίκτες της Λαμίας βρέθηκαν μέσα στην περιοχή του Βόλου με τη σέντρα, όταν η Λαμία ήταν τελευταία. Λαμία – Βόλος στα πλέι άουτ μόλις ο Κρητικός έβαλε γκολ έκανε πέναλτι ο Μήτογλου, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννενα για ό,τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κάργα, ΠΑΣ Γιάννενα-Παναιτωλικός και επίσης το πώς ο Λισγάρας έκανε ανάποδο ψαλίδι στο 87’ για να κερδίσει ο Παναιτωλικός τον Απόλλωνα. Επίσης τις διαιτησίες που είχαμε».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass