Η Λάρισα αρωγός στην προσπάθεια της Εθνικής βόλεϊ γυναικών

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ - ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 20:05

Στο κλειστό γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Νεάπολης, εκεί όπου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά του 3ου Προκριματικού Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ., Αστέριος Πατσιαούρας, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Κουρδής, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκιγιέρμο Ναράνχο, η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Λιούπας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου.
«Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι φιλοσοφία και είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τη μετά-Covid εποχή που έρχεται. Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής, συνεργασίας, ελπίδας και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που βγάζει ανθρώπους δυνατούς που ξέρουνε να πολεμούν και να σηκώνονται» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, και συνέχισε: «Η παρουσία της Εθνικής ομάδας μάς δίνει χαρά και ελπίδα και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση, για να υπάρξει και μια τόνωση στην ψυχολογία όλων των Ελλήνων/-ίδων. Να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία, με την οποία έχουμε μια διαχρονική σχέση και προτιμά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία για τους μεγάλους αγώνες».
Ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε χαρούμενοι γιατί επιτέλους σε δύσκολους καιρούς έρχεται στην πόλη μας μια μεγάλη διοργάνωση. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να τις πολλαπλασιάσουμε στο μέλλον. Λυπούμαστε που δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κόσμο σ’ αυτό το υπέροχο γήπεδο, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι ελπίζουμε σύντομα οι κερκίδες να είναι και πάλι γεμάτες. Καλωσορίζω όλες τις ομάδες στην πόλη μας και φυσικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στη δική μας Εθνική. Εύχομαι η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να είναι η απαρχή σπουδαίων διοργανώσεων που θα έρθουν στην πόλη μας».
*Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ., Αστέριος Πατσιαούρας, ανέφερε: «Εκ μέρους του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. και το ΕΑΚ Νεάπολης για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της διοργάνωσης. Μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση εδώ στην πόλη της Λάρισας, που αγαπά το βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα που διεκδικεί την πρόκρισή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο, κ. Καλογιάννη, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, κ. Καραμπέτσο, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, κ. Λιούπα, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Αναστασίου και τον πρόεδρο του Ε.Α.Κ., κ. Κουρδή, για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.
Ο αθλητισμός έχει και κοινωνικό πρόσωπο και η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων του Προκριματικού Ομίλου, διοργάνωσε συλλογή τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες».
Ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Λάρισας, Γιάννης Κουρδής, δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στο κλειστό της Νεάπολης. Όταν τέθηκε το θέμα της φιλοξενίας των αγώνων από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για μας ήταν ένα στοίχημα για να ετοιμάσουμε την εγκατάσταση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες. Ήταν μια πρόκληση, αλλά με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών που έχω καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι για να φιλοξενήσουμε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση.  Η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο είναι εξαιρετική κι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Άλλωστε οι ομάδες κερδίζουν και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική».
Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κοριτσιών τη Λάρισα για την πολύ όμορφη φιλοξενία και τη ζεστασιά που νιώθουμε από την πρώτη μέρα. Η ομάδα είναι έτοιμη, σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από μία πολύ περίεργη χρονιά, όπου λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν και είμαστε έτοιμες για την πρόκριση. Θα θέλαμε πάρα πολύ να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, να γέμιζε ο κόσμος στο γήπεδο, όπως συνηθίζει να κάνει εδώ στη Λάρισα, αλλά νιώθουμε καθημερινά τον παλμό και την ενέργειά τους».
Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκιγιέρμο Ναράνχο, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη της Λάρισας, τον Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξαιρετική φιλοξενία και το τέλειο περιβάλλον που μας έχουν προσφέρει. Όλοι μάς έχουν βοηθήσει και ό,τι χρειαστήκαμε το είχαμε για να κάνουμε την προετοιμασία που θέλαμε. Σίγουρα είμαστε μια δυνατή ομάδα και το σημαντικό είναι ότι έχει κρατηθεί ο βασικός κορμός που είχε προκριθεί το 2019. Η Ισπανία και η Αυστρία είναι επίσης δύο καλές ομάδες, όμως έχουν κάποια προβλήματα με απουσίες λόγω τραυματισμών κι αυτό φέρνει αρκετές νέες αθλήτριες, για τις οποίες δεν έχουμε πολύ καλή πληροφόρηση και αυτό δυσκολεύει κάπως το έργο μας. Οι αθλήτριές μας είναι σε καλή κατάσταση χάρη στην Ομοσπονδία και στα σωματεία και νιώθω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για τις απαιτήσεις των προκριματικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass