Τελευταία ελπίδα παραμονής

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 21:00

Του Σωτ. Κέλλα
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια από την ΑΕΛ αναβολής της σημερινής 6ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ από τη διοίκηση της Super League λόγω της αναβολής για κρούσματα κορονοϊού της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης. Η λαρισινή ομάδα

υποστήριξε ότι έπρεπε να αναβληθεί όλη η αγωνιστική, αφού πιθανή αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΣ λόγω πολυιδιοκτησίας θα επηρεάσει τη βαθμολογία.
Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία στη χθεσινή συνεδρίαση της Super League, αλλά με ψήφους 9-5 απορρίφθηκε. Μεταξύ αυτών εκτός της ΑΕΛ υπέρ ψήφισαν Άρης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός. Κατά ψήφισαν ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Λαμία, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ. Τελικά αυτή ορίστηκε για την Τετάρτη 19 Μαΐου.
Ο σημερινός αγώνας της ΑΕΛ με τον ΝΠΣ Βόλου στις 19.30 στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα γίνει κανονικά και η λαρισινή ομάδα θα αγωνιστεί με αρκετές ελλείψεις, καθώς για διαφόρους λόγους έμειναν εκτός αποστολής οι: Νίκολα Ζίζιτς, Τιμ Σπαρβ, Ντίνου Γκράουρ, Μάρκο Νούνιτς, Σπύρος Γλυνός, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Αλέξης Μιχαήλ, Μανώλης Μπέρτος, Νίκος Καρανίκας, Μπεν Χατίρα, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς.
Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο Ιταλός τεχνικός των «βυσσινί» Τζιανλούκα Φέστα, είναι οι: Ναγκί, Σουλούκος, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Μαϊδανός, Γρηγορόπουλος, Χουσίνο, Γκοτζαμανίδης, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Στίφλερ, Χαλάτσης, Ακούνια, Πινακάς, Νικολιάς, Ντουρμισάι, Δάκτυλας, Μουκαντζό, Ζαχαράκης.
Σχετικά με το αρχικό σχήμα όλα είναι πιθανά μετά τις απουσίες των Μπέρτου, Καρανίκα, Μπεν -Χατίρα και Μιλοσάβλιεβιτς.
Η ΑΕΛ θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μπορεί να ελπίζει σε παραμονή αν «στραβοπατήσουν» ο Παναιτωλικός στον αγώνα εντός έδρας με τον Ατρόμητο ή ο ΟΦΗ εκτός έδρας στη Λαμία με τη φερώνυμη ομάδα.
Ο ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ
Είκοσι ένας ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Βόλου για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ σήμερα Σάββατο (08/05, 19:30, Πανθεσσαλικό Στάδιο). Αυτοί είναι οι εξής: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Παπαδόπουλος, Ντεντάκης, Φερράρι, Γκρίλο, Σάντσες, Τέκιο, Μήτογλου, Λογαράς, Τσοκάνης, Κρητικός, Νίνης, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Περέα, Ριένστρα, Κιάκος, Δουβίκας και Μπουένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Βόλου δεν έχει ούτε μία απουσία, καθώς ο υπηρεσιακός τεχνικός, Κώστας Μπράτσος, μετράει και τρεις επιστροφές. Συγκεκριμένα οι Γκρίλο, Τσοκάνης και Μπαρτόλο επέστρεψαν στις προπονήσεις και βρίσκονται και αυτοί στην αποστολή που ανακοινώθηκε.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Δύο μόλις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και ο Βόλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Βόλος και ΑΕΛ έχουν ισάριθμες δύο ισοπαλίες στις αναμετρήσεις τους, που έχουν διεξαχθεί στη Μαγνησία. Στα συνολικά γκολ υπάρχει ισορροπία με 1-1.
Αναλυτικά η προϊστορία
των αγώνων Βόλος-ΑΕΛ
23/02/2020    Βόλος-ΑΕΛ    0-0    Superleague
31/10/2020    Βόλος-ΑΕΛ    1-1    Superleague
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα και με κοινή ώρα έναρξης (19:30), θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική των Play Out. ΟΦΗ και Παναιτωλικός βρίσκονται σε εμφανώς ευνοϊκότερη θέση από την ουραγό ΑΕΛ που ακόμη κι αν κερδίσει το ντέρμπι της Θεσσαλίας με τον Βόλο, θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να σώσει την κατηγορία. Ειδικά από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον άνετο Ατρόμητο και ο ΟΦΗ φιλοξενείται από την αδιάφορη Λαμία, τα πράγματα για τους «βυσσινί» φαντάζουν δύσκολα. Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης αναβλήθηκε καθώς υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της Ηπείρου. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των Play Out της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
19:30 ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΛ (NS2)
19:30 Παναιτωλικός-Ατρόμητος (NS4)
19:30 Λαμία-ΟΦΗ (NS3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης (αναβολή λόγω Covid-19)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΝΠΣ Βόλος    31-35    40
2. ΠΑΣ Γιάννινα    27-32    35
3. Λαμία    20-40    32
4. Απόλλων Σμ.    27-39    31 (5)
5. Ατρόμητος    26-39    31 (2)
6. ΟΦΗ    26-45    28
7. Παναιτωλικός    17-39    27
8. ΑΕΛ    22-44    24

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass