Αγωνιστική χρεοκοπία...

Η ΑΕΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 3-1

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 21:20

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» είπε ο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του...

Η ΑΕΛ στις 8 Μαΐου μπορεί να πει «Δυστυχώς υποβιβαστήκαμεν» γιατί υπήρξε αγωνιστική χρεοκοπία στην ομάδα...

Τίτλοι τέλους λοιπόν για τη φετινή χρονιά με τη χειρότερη εμφάνιση στα πλέι άουτ, αυτή χθες στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου έχασε δίκαια από τον ΝΠΣ Βόλου με 3-1 (με γκολ των Δουβίκα (8’), Μπαρτόλο (38’), Μπουένο (74’), είχε μειώσει στο 69’ με πέναλτι του Ντουρμισάι) και ένα μεγάλο μπράβο στον Ατρόμητο Αθηνών που κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 3-0, αντίθετα με τη Λαμία που έχασε εντός έδρας από τον ΟΦΗ με 2-0. Όμως η ΑΕΛ δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» που της έκανε για να σωθεί έστω και σε μπαράζ παραμονής, αν η ομάδα του Αγρινίου δεν κέρδιζε τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη τον ΟΦΗ.
Όταν φέτος στο Αλκαζάρ κάνει όλη τη χρονιά η ομάδα μία νίκη και στα πλέι άουτ δεν κερδίζει εντός έδρας ΟΦΗ και Παναιτωλικό (βασικούς ανταγωνιστές στη μάχη της παραμονής ) υποβιβάζεται κατηγορία δίκαια.
Αγωνιστικά η ΑΕΛ στα τελευταία παιχνίδια άρχισε να παραπαίει, ενώ μετά το Πάσχα «σουβλίστηκε» από πειθαρχικά παραπτώματα που σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς είχε μία ενδεκάδα ικανών ποδοσφαιριστών εκτός αγωνιστικής δράσης.
Σε έναν «τελικό» όπως στο Βόλο ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα σε συνδυασμό με τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια δεν έκαναν «έκπτωση» και πολλοί παίκτες τέθηκαν εκτός αποστολής.
Ελπίδες παραμονής υπάρχουν σε άλλα γήπεδα... Σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω πολυιδιοκτησίας ή αν γίνει με ελάχιστες πιθανότητες αναδιάρθρωση σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει κρίση αξιοπιστίας, αν κρίνουμε από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει σκέψη παραίτησης του νέου προέδρου της ΕΠΟ Θόδωρου Ζαγοράκη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους Ηλιάδη (δεξιά), Τσόσιτς, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Γιακιμόφσκι (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Στίφλερ, Κολομπίνο, πιo μπροστά τους Νικολιά (δεξιά), Πινακά, Ακούνια (αριστερά ) και στην επίθεση τον Ντουρμισάι.
Η κακή μέρα φάνηκε από την... αρχή για την ΑΕΛ αφού στο 3’ ο Δουβίκας από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα (8’) μετά από πάσα του Νίνη έκανε το 1-0.
Η ΑΕΛ έκανε το πρώτο σουτ στον αγώνα με τον Στίφλερ στο 22’ αλλά οι γηπεδούχοι σαφώς καλύτεροι έκαναν το 2-0 στο 38’. Μετά από λάθος του Ηλιάδη πήρε την μπάλα ο Δουβίκας, έκανε σέντρα από δεξιά και ο Μπαρτόλο από κοντά έκανε με ωραίο σουτ το 2-0 παρά την πίεση του Γιακιμόφσκι.
Ο Φέστα πέρασε στη θέση του Στίφλερ τον Μουκαντζό για να κάνει την ομάδα πιο επιθετική, ο Ακούνια έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 51’, αλλά στο 59’ αποβάλλεται ο Τσόσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, στο 69’ ο Νουρμισάι μείωσε σε 2-1 με πέναλτι (χέρι του Τέκιο και υποδείχθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR).
Οι ελπίδες κράτησαν για πέντε λεπτά, ο Μπουένο έκανε το 3-1 και εκεί οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ΑΕΛ.
ΕΚΛΑΨΕ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ
Μετά το σφύριγμα της λήξης ο Σκοπιανός Γιακιμόφσκι έβαλε τα κλάματα, κάποιοι άλλοι θέλησαν να δείξουν ότι ως επαγγελματίες δεν έχουν συναίσθημα. Το σίγουρο είναι ότι όταν μια ομάδα υποβιβάζεται η αξία των παικτών πέφτει κατά 50%....
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου (Αθηνών) και τους βοηθούς του Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας).
Δύο κίτρινες κάρτες είδε Τσόσιτς και απβλήθηκε και από μία οι: Φεράρι, Δουβίκας, Μήτογλου - Τσόσιτς, Πινακάς, Ακούνια.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Kλέιμαν, Τέκιο, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τσοκάνης (81’ Κρητικός), Μπαριέντος (46’ Περέα), Νίνης (66’ Μπουένο), Μαρτίνες (46’ Ριένστρα), Μπαρτόλο (78’ Κιάκος), Δουβίκας.
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (46’ Μουκάντζο), Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς, Ακούνια, Ντουρμισάι (83’ Γρηγορόπουλος).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Βόλος - ΑΕΛ 3-1
(8’ Δουβίκας, 38’ Μπαρτόλο, 74’ Μπουένο - 69’ πεν. Ντουρμισάι)
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-3
(90’+1 πεν. Ματσόλα - 11’ Ραμπέγιο, 20’ Ενσικουλού, 88’ πεν. Μανούσος)
Λαμία - ΟΦΗ 0-2
(5’ Σακόρ, 81’ Ντε Γκουζμάν)
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 19/5
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 32 αγώνες)
1. Βόλος 43
2. ΠΑΣ Γιάννινα 35 -31αγ.
3. Ατρόμητος 34
4. Λαμία 32
5. Απόλλων Σμύρνης 31
6. ΟΦΗ 31
7. Παναιτωλικός 27
8. ΑΕΛ 24

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass