Επιστρέφει η αισιοδοξία μέσω του αθλητισμού...

*ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 21:15

Η πρώτη αθλητική εκδήλωση στη Λάρισα μετά την καραντίνα στις 7-8-9 Μαΐου ήταν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών και χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης με δήλωσή του εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη

συνέχιση της δυναμικής πορείας της πόλης, με την επιστροφή σε πιο κανονικούς ρυθμούς, σημειώνει ωστόσο την αναγκαιότητα τήρησης των βασικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και φυσικά τον εμβολιασμό ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας.
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων σημειώνει τα εξής:
«H διεξαγωγή στη Λάρισα των αγώνων του Προκριματικού Ομίλου του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, που συνοδεύτηκε από τις νίκες της Εθνικής μας και την πανηγυρική της πρόκριση στην επόμενη φάση, η άρτια διοργάνωση και η ζεστή φιλοξενία των αποστολών, σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας προς μια νέα κανονικότητα. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας πετοσφαίρισης, οι αθλήτριες και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και των άλλων Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στον Όμιλο (Νορβηγία, Ισπανία, Αυστρία) εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και την πόλη. Και ήταν μεγάλη χαρά για μένα, η απονομή της πλακέτας και η βράβευση από την Ομοσπονδία για την προσφορά του Δήμου μας στη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η διεξαγωγή ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, έστω και χωρίς γεμάτες κερκίδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και η ζωντάνια που επέστρεψε στην πόλη, με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης, προκαλεί αισιοδοξία για το «αύριο» της Λάρισας.
Είμαι βέβαιος ότι η δυναμική και η ζωντάνια της Λάρισας, η συνεργασία και οι συνέργειες των τοπικών αρχών και φορέων, οι άνθρωποί της και το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τον οδηγό για τη θετική πορεία της πόλης, μετά την πανδημία. Η περιπέτεια που ζούμε, μπορεί να φρέναρε, αλλά δεν θα εμποδίσει το μεγάλο άλμα που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται ωστόσο ακόμη να επιδείξουμε προσοχή, τηρώντας τα βασικά μέτρα (μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικά) και φυσικά σπεύδοντας να εμβολιαστούμε. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα».
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ
Μετά από παραμονή περίπου ενός μήνας στη Λάρισα και με το αήττητο του πρώτου τουρνουά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις αποσκευές της, η Εθνική Γυναικών θα αναχωρήσει σήμερα τα ξημερώματα για την Αυστρία, εκεί όπου από τις 13 έως τις 15 Μαΐου θα φιλοξενηθεί το δεύτερο και τελευταίο τουρνουά του τρίτου ομίλου.
Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει στην Αυστρία με τρεις πασαδόρους, καθώς η Παναγιώτα Ξανθοπούλου θα μπει στο αεροπλάνο μαζί με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της.
Η 15άδα της Εθνικής: Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου. Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη, Σοφία Κοσμά, Ευαγγελία Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη. Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ιωάννα Πολυνοπούλου. Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη. Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass