Τσιτσιπάς... από άλλον πλανήτη

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ROLAND GARROS ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΒΕΡΕΦ ΜΕ 3-2 ΣΕΤ - ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΝΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ GRAND SLAM

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2021 20:00

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros.


Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.
Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.
Όπως κάνει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει, έτσι και χθες ο Τσιτσιπάς ήταν για μία ακόμα φορά απολαυστικός. Άντεξε στο σφυροκόπημα του Ζβέρεφ που «επέστρεψε» μετά το εις βάρος του 2-0 σε 2-2, βρήκε λύσεις στο τρομερό σερβίς του Γερμανού και στο 5ο και καθοριστικό σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και Νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους, ο Ζβέρεφ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και με τον ίδιο τρόπο να ισοφαρίσει (6-4), δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς.
Με τη... φόρα που είχε πάρει ο Γερμανός και την «κακή» αντίδραση του Τσιτσιπά τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν περισσότερο, αλλά στο σημείο εκείνο ο 22χρονος έδειξε απίστευτη αντίδραση. Έβγαλε πάθος, βρήκε μεγάλους winners στο σερβίς του αντιπάλου του και κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Από κει και ύστερα επέβαλε τον νόμο του και έφτασε στην τεράστια νίκη και στην πρόκρισή του στον τελικό.

 

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ
Με δάκρυα στα μάτια, απ’ την έντονη συναισθηματική φόρτισή του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε αμέσως μετά τον θρίαμβό του επί του Γερμανού με 3-2 σετ πως «...αυτήν τη στιγμή, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ρίζες μου, πως ξεκίνησα από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στο Ρολάν Γκαρός. Ποτέ δεν φανταζόμουν...» ήταν το πρώτο σχόλιό του, χωρίς να μπορέσει να το ολοκληρώσει όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
«Ήταν τόσο έντονο στο 5ο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ του αγώνα, γιατί έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα. Μου έδωσε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα πως θα είχα ευκαιρίες για να ξαναμπώ στη μάχη. Είπα στον εαυτό μου «να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη». Αισθάνθηκα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις στον αγώνα και σίγουρα αυτή είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα».
Όσο για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κέρδισε τη συμμετοχή του στον τελικό Γκραν Σλαμ, είπε: «Ήταν πολλοί άνθρωποι με ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ να φωνάζουν για μένα, για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γινόταν. Να έχω την αναγνώριση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε το άθλημα στην πατρίδα μας».
Για να συνεχίζει λέγοντας: «Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Μου ήρθε στο μυαλό ένα flash back από τα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας, η μόνη σκέψη που έχω είναι τα παιδικά μου χρόνια. Και η επιθυμία μου να αγωνιστώ στο Ρολάν Γκαρός και να είμαι στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μου που θα θυμάμαι, αλλά η συγκεκριμένη, μου δημιουργεί τρομερά συναισθήματα».
Για τη μάχη του στο κορτ με τον Σβέρεφ, ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής είπε: «Ήταν ένας αγώνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ. Και θα είχα δύσκολο έργο ως το τέλος, παρότι προηγήθηκα με 2-0. Είμαι περήφανος με τον τρόπο που έμεινα ψύχραιμος στα σημαντικά σημεία. Πήρα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν κι αγωνίστηκα γενναία και θαρραλέα».

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΣΑΚΚΑΡΗ
Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κράτησε τρεις ώρες και 18 λεπτά η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros και ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 6-4, 9-7) από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο καθοριστικό τρίτο σετ προηγήθηκε με 5-3, είχε match ball, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Πλέον η Κρεϊτσίκοβα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον τελικό τη Ρωσίδα Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, με τις δύο παίκτριες να βρίσκονται για πρώτη φορά στον τελικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass