Από τριάρα σε τριάρα η Ιταλία

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 3-0 - ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΚΑΤΕΛΙ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 20:00

Η Ιταλία ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο το Euro 2020, όμως το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η συνέχεια για την εξαιρετική ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που έγινε η πρώτη η οποία προκρίνεται στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, από τη 2η αγωνιστική των ομίλων.


Μετά το 3-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Τουρκία, οι «ατζούρι» νίκησαν με το ίδιο σκορ (3-0) και την Ελβετία στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, παρουσία 16.000 θεατών και με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες εξασφάλισαν μια άνετη πρόκριση από τον Α’ όμιλο.
Πρόσωπο της αναμέτρησης και αποκάλυψη για τους Ιταλούς ήταν ο 23χρονος μέσος της Σασουόλο Μανουέλ Λοκατέλι, που σημείωσε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας στο 26ο και 52ο λεπτό, ενώ το τελικό 3-0 «έγραψε» στο 89’ ο Ιμόμπιλε.
Στο 19ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε η μπάλα στρώθηκε Κιελίνι ο οποίος νίκησε από κοντά τον Ζόμερ, αλλά η χρήση του VAR έδειξε ότι ο σκόρερ, που πέντε λεπτά αργότερα αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό, είχε χρησιμοποιήσει το χέρι.
Η ανωτερότητα των «ατζούρι» απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό, με ένα γκολ αποθέωση της τακτικής και της κίνησης χωρίς την μπάλα που είχε δημιουργό κι εκτελεστή τους δύο διεθνείς της Σασουόλο.
Στο σημείο εκείνο ο Λοκατέλι άλλαξε το παιχνίδι για τον Μπεράρντι, που έκανε τη μεγάλη κούρσα και μπήκε κάθετα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο συμπαίκτης του, που ξεκίνησε τη φάση και την ακολούθησε ως το τέλος, έκανε το 1-0 από κοντά κι έγινε στα 23 χρόνια του ο νεότερος μέχρι σήμερα σκόρερ στο Euro 2020.
Στο 34’ ο Ινσίνιε με «λόμπα» ανάγκασε τον Ακάντζι να αποκρούσει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και στο 37’ το πλασέ του Σπινατσόλα έφυγε άουτ, για να πάρει το παιχνίδι οριστικά τον δρόμο του στο 52’, όταν και πάλι ο Λοκατέλι, με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή (από πάσα του Μπαρέλα) ξετίναξε τα δίχτυα του Ζόμερ «γράφοντας» το 2-0.
Οι Ελβετοί είχαν την ευκαιρία, διπλή μάλιστα, για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν στο 64’ ο Γκαβράνοβιτς πλάσαρε από την περιοχή, ο Ντοναρούμα απέκρουσε και στη νέα σέντρα-σουτ του επιθετικού ο Ιταλός πορτιέρε έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το «μηδέν», ενώ στην επίθεση οι συμπαίκτες του έχαναν ευκαιρίες, ως το 89’ που ο Ιμόμπιλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Γκαβράνοβιτς, Εμπολό
ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24’ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87’ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86’ Πεσίνα), Μπεράρντι (70’ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69’ Κιέζα).
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58’ Ζούμπερ), Ακάντζι, Φρόιλερ (84’ Σόου), Τσάκα, Εμπαμπού (58’ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76’ Βάργκας), Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 

Ο Μίραντσιουκ χάρισε πολύτιμο «τρίποντο» στη Ρωσία

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 1-0

Το υπέροχο σε έμπνευση κι εκτέλεση γκολ του Αλεκσέι Μίραντσιουκ στο φινάλε του πρώτου μέρους χάρισε μία υπερπολύτιμη νίκη στη Ρωσία επί της Φινλανδίας με 1-0 στο εναρκτήριο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με εξαιρετική κίνηση, προσποίηση κι εκτέλεση με το αριστερό ο Αλεκσέι Μίραντσιουκ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χραντέτσκι κι «έγραψε» το 1-0.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ρώσοι έφτασαν πιο κοντά στο 2-0 με τους Ζομπνίν και Μπαρίνοφ που αστόχησαν από καλές θέσεις, τη στιγμή που η Φινλανδία έδειχνε πλέον εντελώς ακίνδυνη μετά την έξοδο του Πούκι (με εξαίρεση την κεφαλιά του Αραγιούρι στο 89’), με αποτέλεσμα να μείνει ως το τέλος το 1-0 υπέρ της ομάδας του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία).
Κίτρινες: Καμαρά, Ο’Σόνεσι - Μπαρίνοφ, Οζντόεφ, Ντζιούμπα, Ντζίκια.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (84’ Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ραϊτάλα (75’ Σοΐρι), Σιούλερ (67’ Κάουκο), Λουντ, Καμαρά, Ουρόνεν, Πογιάνπαλο, Πούκι (75’ Λαπαλάινεν).
ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σαφόνοφ, Μάριο Φερνάντες (26’ λ.τρ. Καραβάεφ), Ντιφέεφ, Ντζίκια, Κουζάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61’ Ζεμαλέτντινοφ), Μίραντσιουκ (85’ Μουχίν), Γκολοβίν, Ντζιούμπα (85’ Σομπόλεφ).

 

Με το... ενάμισι πόδι στους «16» η Ουαλία

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ 2-0

Ένα γκολ του Άαρον Ράμσεϊ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα του Κόνορ Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις του αγώνα, ήταν αρκετά για να χαρίσουν, στο Μπακού, τη μεγάλη νίκη στην Ουαλία κόντρα στην Τουρκία με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Euro 2020. Στους 4 βαθμούς και με το... ενάμισι πόδι στους «16» πλέον η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έχασε και πέναλτι στο 61’, έμειναν στο «μηδέν» για δεύτερο σερί ματς οι πολύ άστοχοι Τούρκοι κι όλα δείχνουν ότι... αποχαιρετούν τη διοργάνωση από νωρίς.
Η Ουαλία ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς μόλις στο 6ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Ντέιβις, ο Ράμσεϊ βρέθηκε σε θέση βολής, απέφυγε τον Αϊχάν, αλλά το πλασέ του δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσακίρ.
Στο 10’ ο Γιλμάζ σούταρε πάνω σε σώμα αντιπάλου με την μπάλα να φεύγει δίπλα απ’ το δοκάρι, ενώ στο 24’ από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπέιλ στον Ράμσεϊ, ο μέσος της Ουαλίας πλάσαρε πολύ ψηλά άουτ.
Η τρίτη τελική προσπάθεια του Ράμσεϊ ήταν και η... φαρμακερή, καθώς μετά την εξαιρετική «σκαφτή» μπαλιά του Μπέιλ, ο μέσος της Γιουβέντους «κατέβασε» την μπάλα με το στήθος και πλάσαρε έξοχα με τη μία στη γωνία του Τσακίρ κάνοντας το 1-0 για τους Ουαλούς και σημειώνοντας το 17ο τέρμα του με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τουρκία βγήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη επιθετικότητα, παίρνοντας σημαντική βοήθεια απ’ την είσοδο των Γιαζίτσι και Ντεμιράλ. Μετά από ένα σουτ του Μπέιλ στο 52’ που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια, οι Τούρκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Μπουράκ Γιλμάζ, ο οποίος απ’ τα τρία μέτρα πλάσαρε απελπιστικά πάνω απ’ τα δοκάρια του Γουόρντ.
Στο 60’ ο Μπέιλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του απ’ τον Τσελίκ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ένα λεπτό μετά, όμως το χτύπημά του ήταν κάκιστο, με την μπάλα να φεύγει πολύ πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Τσακίρ.
Η Τουρκία συνέχισε να... σφυροκοπά την περιοχή της Ουαλίας με τους Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου και Ουντέρ, όμως η άμυνα των Βρετανών ήταν αποτελεσματική κι άντεξε την πίεση που της ασκήθηκε από το 70’ και μετά. Καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Ουαλών έπαιξε βεβαίως και η καταπληκτική απόκρουση του Γουόρντ, στην καρφωτή κεφαλιά του Ντεμιράλ στο 87ο λεπτό, που στέρησε απ’ τους Τούρκους το γκολ της ισοφάρισης.
Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Ρομπ Πέιτζ, αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπέιλ και Μουρ στις καθυστερήσεις, έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρόμπερτ και ήδη τσεκάρει... εισιτήρια για τους «16».
Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία).
Κίτρινες: Μέφαμ, Ντέιβις - Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σεγιουντζιού, Μεράς (73’ Μουλντούρ), Γιοκουσλού (46’ Ντεμιράλ), Καραμάν (75’ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46’ Γιαζίτσι), Ουντέρ (83’ Καχβετσί), Μπουράκ Γιλμάζ.
ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73’ Αμπάντου), Μπέιλ, Μόρελ, Ράμσεϊ (85’ Γουίλσον), Τζέιμς (90’+4’ Γουίλιαμς), Μουρ.

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
2 ΓΚΟΛ: Ιμόμπιλε, Λοκατέλι (ΙΤΑΛΙΑ), Λουκάκου (ΒΕΛΓΙΟ), Σικ (ΤΣΕΧΙΑ), Ρονάλντο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ).
1 ΓΚΟΛ: Ινσίνιε (ΙΤΑΛΙΑ), Εμπολό (ΕΛΒΕΤΙΑ), Μουρ, Ράμσεϊ, Ρόμπερτς (ΟΥΑΛΙΑ, Πογιάνπαλο (ΔΑΝΙΑ), Μενιέ (ΒΕΛΓΙΟ), Στέρλινγκ (ΑΓΓΛΙΑ), Λάινερ, Γκρέγκοριτς, Αρναούτοβιτς (ΑΥΣΤΡΙΑ), Πάντεφ (ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ, Ντάμφρις (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ), Λινέτι, Σκρίνιαρ (ΠΟΛΩΝΙΑ), Γκερέιρο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Μίραντσιουκ (ΡΩΣΙΑ).
ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Ντεμιράλ (ΤΟΥΡΚΙΑ), Στσέζνι (ΠΟΛΩΝΙΑ), Χούμελς (ΓΕΡΜΑΝΙΑ).

 

Δεν αποδείχθηκε «γουρλής»

Δεν αποδείχθηκε και πολύ «γουρλής» ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρέθηκε στο Μπακού, για να παρακολουθήσει μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ τον αγώνα Τουρκίας - Ουαλίας, καθώς η χώρα του ηττήθηκε με 2-0.
Με πιθανότερο σενάριο η Τουρκία να αποχαιρετά τη διοργάνωση από την πρώτη φάση του Euro 2020.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού και στις εξέδρες των Vips, όπως επίσης και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

 

Στα βαθιά και χωρίς Ερικσεν η Δανία

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (19:00)

Στη σκιά των όσων συνέβησαν το περασμένο Σάββατο με τον Κρίστιαν Έρικσεν, η Δανία παίζει τα ρέστα της για πρόκριση από τον Β’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, καθώς κοντράρεται με το Βέλγιο. Φουλ δράση στον Γ’ Όμιλο με τις Ολλανδία και Ουκρανία να έχουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα σε Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία, αντίστοιχα.
Ακόμη είναι νωπές οι μνήμες από όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κοπεγχάγη. Το μήνυμα του Κρίστιαν Έρικσεν -«είμαι καλά, δεδομένων των συνθηκών»- μέσα από το νοσοκομείο, απομένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στην απόδοση των Δανών που ηττήθηκαν από τη Φινλανδία και τώρα έχουν μπροστά τους ένα... βουνό. Με δύο γκολ του Ρομέλου Λουκάκου το Βέλγιο μπήκε φουριόζο στη διοργάνωση, αλλά έχασε τον Τίμοθι Κατσάν.

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ουκρανία και Βόρεια Μακεδονία γνώρισαν την ήττα στην πρώτη αγωνιστική του 3ου Ομίλου. Το υπέροχο γκολ του Αντρέι Γιαρμολένκο δεν έφτασε στην Ουκρανία που ηττήθηκε με 3-2 από την Ολλανδία, ενώ το ιστορικό γκολ του Γκόραν Πάντεφ -πρώτο για τη Βόρεια Μακεδονία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης- ήταν μια... πρόσκαιρη χαρά στην ήττα 3-1 από την Αυστρία. Για να διατηρήσουν οι δύο χώρες ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης, το «τρίποντο» είναι μονόδρομος στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη «Νατσιονάλ Αρίνα».

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ
Έχοντας πάρει το «τρίποντο» στην πρεμιέρα, Ολλανδία και Αυστρία παίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την πρωτιά στον όμιλο. Οι «οράνιε» τα… χρειάστηκαν όταν οι Ουκρανοί γύρισαν το ματς από το 2-0, ωστόσο ο Ντένζελ Ντάμφρις χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ. Τρία γκολ σημείωσε και η Αυστρία με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο η νίκη «αμαυρώθηκε» από τη ρατσιστική συμπεριφορά του Μάρκο Αρναούτοβιτς που επέφερε στον επιθετικό της Σανγκάι Πορτ τιμωρία μιας αγωνιστικής.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Β’ OΜΙΛΟΣ
19:00 Πάρκεν Στάντιον (Κοπεγχάγη), Δανία - Βέλγιο
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Πιθανές Συνθέσεις
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ - Βας, Κιάερ, Κρίστενσεν, Μάελε - Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Γιένσεν - Πούλσεν, Βιντ, Μπρέιθγουεϊτ
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ): Κουρτουά - Αλντερβάιρελντ, Ντενάγιερ, Φερμάλεν - Μενιέ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Θ. Αζάρ - Μέρτενς, Λουκάκου, Καράσκο

 

Γ’ OΜΙΛΟΣ
16:00 Νατσιονάλ Αρίνα (Βουκουρέστι), Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία
Διαιτητής: Φερνάντο Αντρές Ραπαλίνι (Αργεντινή)
Πιθανές Συνθέσεις
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν - Καραβάεδ, Ζάμπαρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο - Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι - Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Τσιγκάνκοφ
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ιγκόρ Ανχελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι - Σ. Ριστόφσκι, Μουσλίου, Ντ. Βελκόφσκι, Αλιόσκι - Νικόλοφ, Αντέμι, Μπάρντι - Ελμάς, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι
22:00 Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα (Άμστερνταμ), Ολλανδία - Αυστρία
Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)
Πιθανές Συνθέσεις
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ - Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Βίνταλ - Φ. ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ - Ντεπάι, Βέγκχορστ
ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν - Λίενχαρτ, Αλάμπα, Χίντερεγκερ - Λάινερ, Λάιμερ, Σάμπιτζερ, Γκρίλιτς, Ούλμερ - Μπάουμγκαρντνερ, ΚάλαϊτζιτςΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1. Βέλγιο     1     3-0     3
2. Ρωσία     2     1-3     3
3. Φινλανδία     2     1-1     3
4. Δανία     1     0-1     0

 

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
1. Αυστρία     1     3-1     3
2. Ολλανδία     1     3-2     3
3. Ουκρανία     1     2-3     0
4. Βόρεια Μακεδονία     1     1-3     0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass