Με την πλάτη στον τοίχο η Κροατία

ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 20:00

Μπορεί ο βρετανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Αγγλία και Σκοτία να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στο σημερινό πρόγραμμα για τη 2η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο η Κροατία είναι αυτή που δίνει «τελικό» κόντρα στην Τσεχία.

Στον Ε’ Όμιλο, Σουηδία και Σλοβακία μπορούν με νίκη να «κλειδώσουν» την πρόκριση.
Οι πιθανές συνθέσεις στα σημερινά παιχνίδια:

 

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ – Μόντριτς, Κόβασιτς – Ρέμπιτς, Βλάσιτς, Πέρισιτς – Πέτκοβιτς
ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ – Τσουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπόριλ – Κραλ, Σούτσεκ – Μάζοπουστ, Ντάριντα, Γιάνκτο – Σικ

 

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΚΟΤΙΑ
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Σο – Φίλιπς, Ράις, Μάουντ – Στέρλινγκ, Κέιν, Γκρίλις
ΣΚΟΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ – Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ – Φόρεστ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον – Άρμστρονγκ – Άνταμς
ΣΟΥΗΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν – Λούστιχ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον – Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ – Ισάκ, Μπεργκ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα – Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν – Κούτσκα, Χρομάντα – Χαράσλιν, Χάμσικ, Μακ – Ντούντα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Το σημερινό πρόγραμμα για τον Δ’ και Ε’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
Δ’ OΜΙΛΟΣ
19:00 Χάμπντεν Παρκ (Γλασκόβη), Κροατία-Τσεχία
22:00 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Αγγλία-Σκοτία
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τσεχία    2-0    3
2. Αγγλία    1-0    3
3. Κροατία    0-1    0
4. Σκοτία    0-2    0

 

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ
16:00 Στάδιο Αγίας Πετρούπολης, Σουηδία-Σλοβακία
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σλοβακία    2-1    3
2. Ισπανία    0-0    1
3. Σουηδία    0-0    1
4. Πολωνία    1-2    0

 

Εμφύτευση απινιδωτή στον Κρίστιαν Ερικσεν

Σε εμφύτευση απινιδωτή θα υποβληθεί αύριο Σάββατο ο Κρίστιαν Ερικσεν, όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας.
Όπως είναι γνωστό, ο 29χρονος μέσος, υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγώνα με τη Φινλανδία για την πρεμιέρα του EURO 2020 και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
«Μετά τις διάφορες καρδιακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο Κρίστιαν Ερικσεν, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να φέρει υποδόριο απινιδωτή, γνωστό με το ακρωνύμιο του ICD (αυτόματος εμφυτεύσιμος απινιδωτής). Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη μετά από καρδιακή προσβολή λόγω διαταραχών στον ρυθμό της καρδιάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ομοσπονδία της Δανίας, δεν δίνει καμία ένδειξη για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η «περιπέτεια» στο υπόλοιπο της καριέρας του Ερικσεν.
Αυτή η απόφαση, που ελήφθη από ειδικούς, «έγινε δεκτή από τον παίκτη και επιβεβαιώθηκε από εθνικούς και διεθνείς ειδικούς, οι οποίοι προτείνουν την ίδια θεραπεία», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογη με του Ερικσεν, είναι η περίπτωση του Ολλανδού, Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση, αφού «εξοπλίστηκε» με αυτήν τη συσκευή, που επιτρέπει τον έλεγχο και τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού.

 

Ο Ντε Μπρόιν έστειλε το Βέλγιο στα νοκ άουτ

ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ» ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗ ΔΑΝΙΑ ΜΕ 2-1

Η Δανία ήθελε όσο τίποτα την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, για να την αφιερώσει στον Κρίστιαν Έρικσεν, ωστόσο, ο Κέβιν Ντε Μπρόιν της χάλασε τα σχέδια.
Tο Βέλγιο με την πρώτη ανατροπή στην τελική φάση της διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 τους Δανούς, για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου και με το 2x2 μέχρι τώρα έγινε η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.
Η Δανία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Πόουλσεν, μετά το τραγικό λάθος του Ντεναγιέρ.
Η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρόιν στο δεύτερο μέρος, σε συνδυασμό με την αφύπνιση του Λουκάκου, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Βέλγος μέσος πήρε τη θέση του Μέρτενς (σ.σ. 100ή συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής, πέμπτος παίκτης που το καταφέρνει στην ιστορία των red devils) και στο 55’ με μαγική ασίστ, αφού είχε υποδεχθεί την μπάλα από την ατομική προσπάθεια του Λουκάκου, έδωσε έτοιμο γκολ στον Τοργκάν Αζάρ που σαν σε προπόνηση ισοφάρισε (1-1).
Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ντε Μπρόιν, «σφράγισε» με τον ιδανικότερο τρόπο την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα, μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League, σκοράροντας με εξαιρετικό πλασέ στο 70’ το νικητήριο γκολ των Βέλγων.
ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκαρντ (84’ Σκοβ Όλσεν), Μάλε, Βας (62’ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72’ Γένσεν), Πόουλσεν (62’ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72’ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Τ.Αζάρ, Ντεντόνκερ (59’ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καράσκο (59’ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου, Μέρτενς (46’ Ντε Μπρόιν).
*Το ρολόι του γηπέδου στο «Πάρκεν Στάντιον» έδειχνε το 10ο λεπτό, όταν Δανία και Βέλγιο σταμάτησαν να παίζουν.
Άπαντες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και οι χιλιάδες των οπαδών που βρίσκονταν στις εξέδρες άρχισαν να χειροκροτούν ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον άτυχο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος στο ματς της πρεμιέρας με τη Φινλανδία, το περασμένο Σάββατο, υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε.
Η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή του Ντράις Μέρτενς, όταν ο Βέλγος διεθνής σταμάτησε το παιχνίδι και οι παίκτες χειροκρότησαν με ένα τεράστιο πανό στην πλευρά των Δανών οπαδών να ξετυλίγεται και να γράφει: «Όλη η Δανία είναι μαζί σου Κρίστιαν».

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β’ ΟΜΙΛΟΥ
Βέλγιο    5-1    6
Ρωσία    1-3    3
Φινλανδία    1-1    3
Δανία    1-3    0

 

«Βλέπει» τους «16» η Ουκρανία

ΜΕΤΑ ΤΟ 2-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Ουκρανία... σηκώθηκε όρθια (σ.σ. είχε χάσει 3-2 στην πρεμιέρα της από την Ολλανδία) στην Nationala Arena στο Βουκουρέστι, μπροστά σε 25.000 θεατές, και νίκησε 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία, έχοντας ένα καλό ημίχρονο -το πρώτο- και σκόρερ τους Γιάρεμτσουκ (29’) και Γιαρμολένκο (34’).
Άφησε έτσι χωρίς βαθμούς την αντίπαλό της (σ.σ. είχε χάσει 3-1 από την Αυστρία), που απλά κατάφερε να μειώσει (57’) με... ριμπάουντ του Αλιόσκι, σε δική του εκτέλεση πέναλτι.
Η Ουκρανία έχασε ευκαιρία στο 84’ για μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, όταν το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαλινόφσκι, απέκρουσε ο Ντιμιτριέβσκι.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπουσκάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (70’ Τσιγκανκόβ), Σαπαρένκο (78’ Σίντορτσκουκ), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι (90’ Σόμπολ), Γιάρεμτσουκ (70’ Μπεσεντίν)
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ιγκόρ Αντζελόφσκι): Ντιμιτριέβσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι (85’ Τριτσκόβσκι), Μουσλίου, Νικόλοφ (46’ Τραϊκόβσκι), Αντέμι (85’ Ριστέβσκι), Σπιρόφσκι (46’ Κουρλίνοφ), Αλιόσκι, Μπάρντι (77’ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ

 

Στην επόμενη φάση και η Ολλανδία

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 2-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Η Ολλανδία έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ, μετά το 3-2 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του Γ’ ομίλου, νίκησε χθες και την Αυστρία με 2-0 και με το 2x2 στο ξεκίνημα του τουρνουά «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες.
Κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό και «καθάρισε» το «τρίποντο» στο 67’ με τον παίκτη-αποκάλυψη μέχρι τώρα του τουρνουά, Ντένζελ Ντάμφρις.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64’ Άκε), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (74’ Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65’ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64’ Μάλεν), Ντεπάι (82’ Λουκ ντε Γιονγκ)
ΑΥΣΤΡΙΑ (Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84’ Λάινχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ (84’ Ονισίβο), Λάινερ, Λάιμερ (62’ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (61’ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτλινγκερ (70’ Λαζάρο)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ’ ΟΜΙΛΟΥ
Ολλανδία    5-2    6
Αυστρία    3-3    3
Ουκρανία    4-4    3
Β. Μακεδονία    2-5    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass