Εναρκτήριο τζάμπολ σήμερα στο τουρνουά «Ακρόπολις»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ (20:00)

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 20:15

H Εθνική παίρνει θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ του 30ού Τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά (29/6-4/7).

Με ομοσπονδιακό προπονητή τον Ρικ Πιτίνο και τον Βασίλη Σπανούλη να ξαναφορά το εθνόσημο στο στήθος για πρώτη φορά από το Ευρωμπάσκετ του 2015 και να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, η «επίσημη αγαπημένη» θα δώσει τα μοναδικά φιλικά τεστ της στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πριν διεκδικήσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο από το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στη σημερινή πρεμιέρα (20:00) του 30ού Τουρνουά «Ακρόπολις», το Πουέρτο Ρίκο για τη 2η ημέρα (19/6, 20:00), ενώ την τελευταία ημέρα, την Κυριακή (20/6, 20:00) αντιμετωπίζει τη Σερβία. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού του Καναδά, μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα. Ο 2ος όμιλος αποτελείται από τις Τουρκία, Ουρουγουάη και Τσεχία. Οι αγώνες του 30ού Τουρνουά «Ακρόπολις» θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.
Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως για την Εθνική... στον δρόμο προς το Τόκιο, αφού ο πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ όλων των εποχών της Euroleague, Βασίλης Σπανούλης, θα πρέπει να μείνει προληπτικά εκτός τις επόμενες ημέρες, λόγω τραβήγματος στη γάμπα.
Ο σταρ της Εθνικής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», όπως και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς αμφότεροι έχουν υποχρεώσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς στα πλέι οφ της Ανατολής κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, αυτό το διάστημα.
Ο Νικ Καλάθης θα προπονηθεί με την Εθνική μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις» και θα ταξιδέψει στον Καναδά.
Επιπλέον, τόσο το Τουρνουά «Ακρόπολις» όσο και το Προολυμπιακό Τουρνουά χάνει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο και ενδέχεται να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι εκτός εξ αρχής λόγω τραυματισμού, ο Πιτίνο δεν μένει με αρκετές λύσεις για τη θέση «3» και θα υποχρεωθεί να... κατεβάσει τον Ντίνο Μήτογλου από τη θέση «4».
Στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο για του Τουρνουά «Ακρόπολις» θα βρίσκονται οι εξής παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Λεωνίδας Κασελάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Βασίλης Καββαδάς, Γιάννης Αθηναίου, Νίκος Χουγκάζ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Μουράτος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Μιχάλης Λούντζης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ
17:00 Σερβία-Πουέρτο Ρίκο
20:00 Ελλάδα-Μεξικό
ΑΥΡΙΟ
17:00 Μεξικό-Σερβία
20:00 Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο
ΚΥΡΙΑΚΗ
17:00 Πουέρτο Ρίκο-Μεξικό
20:00 Ελλάδα-Σερβία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass