Το μηδέν τους ευνόησε...

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 20:10

Το 100ό ιστορικό ραντεβού (σε επίσημο ματς), μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, στο Γουέμπλεϊ, δεν ανέδειξε νικητή για τη 2η αγωνιστική του Δ’ ομίλου της τελικής φάσης του Euro 2020.

Το τελικό 0-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο άσπονδων «εχθρών» σε κορυφαία διοργάνωση, μετά το 2-0 των «Τριών Λιονταριών» στον «Ναό του ποδοσφαίρου» για τη φάση των ομίλων του Euro 1996, δεν ξεκαθάρισε τίποτα (επί της ουσίας) για τη μετέπειτα πορεία τους.
Η Αγγλία με τον βαθμό έφτασε τους τέσσερις (είχε νικήσει στην πρεμιέρα την Κροατία) και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16», ενώ η Σκωτία με τον πρώτο της βαθμό στο Ευρωπαϊκό (είχε ηττηθεί από την Τσεχία) εξακολουθεί να ελπίζει, αρκεί να νικήσει τη «Χρβάτσκα» στην τελευταία αγωνιστική.
Άλλη μια φορά η Αγγλία δεν μπόρεσε να βρει το γρήγορο γκολ στις ευκαιρίες που είχε στο ξεκίνημα, αρχικά με το δοκάρι του Στόουνς (κεφαλιά στο 11’) και αμέσως μετά με το πλασέ του Μάουντ (13’) από πολύ κοντά να περνά άουτ. Οι Σκωτσέζοι βρήκαν την ευκαιρία προϊόντος του χρόνου να κάνουν δύσκολη τη ζωή στα «Τρία Λιοντάρια» και να μπουν στ’ αποδυτήρια διατηρώντας το μηδέν στην εστία τους, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Άνταμς στο 4ο λεπτό.
Βλέποντας η ομάδα του Στιβ Κλαρκ ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, απέναντι σε μία «φλύαρη» Αγγλία, άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει με απειλητικές διαθέσεις στην επίθεση και στο 62ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί με το σουτ του Ντάις να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα και τον Τζέιμς ως «απο μηχανής Θεό» να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
Νέα κλασική ευκαιρία για τους Σκωτσέζους χάθηκε στο 77’, αυτήν τη φορά με τον Άνταμς ν’ αστοχεί απελπιστικά απέναντι από τον Πίκφορντ, ενώ στο 79’ ο Στέρλινγκ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του εντός περιοχής από τον Ο’ Ντόνελ. Από το ριπλέι φάνηκε πως είχε δίκιο, παρ’ όλα αυτά ούτε ο Λαόθ, ούτε οι υπεύθυνοι του VAR... ασχολήθηκαν με τη φάση.
Διαιτητής: Αντόνιο Λαόθ (Ισπανία)
Κίτρινες κάρτες: ΜακΓκιν, Ο’Ντόνελ
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Κέιν (74’ Ράσφορντ), Στέρλινγκ, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν (63’ Γκρίλις), Τζέιμς
ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (86’ Νίσμπετ), Γκίλμουρ (76’ Αρμστρονγκ)

 

ΑΠΟΤEΛΕΣΜΑΤΑ
Κροατία-Τσεχία        1-1
Αγγλία-Σκωτία        0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τσεχία    3-1    4
Αγγλία    1-0    4
Κροατία    1-2    1
Σκωτία    0-2    1

 

22 Ιουνίου
Κροατία-Σκωτία(Γλασκώβη)
Τσεχία-Αγγλία (Λονδίνο)

 

Η Σουηδία κοντά στους «16»

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΙΣΑΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΕ 1-0

Η Σουηδία, με πρωταγωνιστή τον Ίσακ και σκόρερ (77’) τον Φόρσμπεγκ από το σημείο του πέναλτι, νίκησε (1-0) τη Σλοβακία στην Αγία Πετρούπολη (5ος Όμιλος/2η αγωνιστική), μπροστά σε 30.500 θεατές, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά -έστω και ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες- την πρόκριση στους «16».
Καλύτεροι και με περισσότερες ευκαιρίες οι Σουηδοί, θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία (23/6), επίσης στην Αγία Πετρούπολη την 3η και τελευταία αγωνιστική, οι Σλοβάκοι που «χάθηκαν» στο δεύτερο ημίχρονο θα επισκεφτούν (23/6) τη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσουν την Ισπανία, στη δική τους προσπάθεια να βρεθούν ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro 2020.
Aμφότερες έφτασαν στη μεταξύ τους συνάντηση, με υψηλή αίσθηση εμπιστοσύνης, μετά από εντυπωσιακά παιχνίδια στις πρεμιέρες τους, η Σλοβακία νικώντας (2-1) την Πολωνία και η Σουηδία αντέχοντας την πίεση των Ισπανών (0-0).
Χροσόβσκι και Κόσελνικ (αμφότεροι αλλαγές στη νίκη 2-1 επί της Πολωνίας), αντικατέστησαν Χρομάντα και Χάρασλιν στην 11άδα της Σλοβακίας, που παρουσιάστηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1.
Ο Γιαν Αντερσον εμπιστεύτηκε την ίδια ομάδα που κατάφερε να σταματήσει (0-0) την Ισπανία, στον πάγκο βρέθηκε ο Κουλουσέφσκι, που είχε βρεθεί θετικός σε Covid-19.
Ξεκίνημα με κατοχή για τη Σλοβακία, παρόμοια η πρώτη προσέγγιση στο παιχνίδι των Σουηδών, με αυτήν που υιοθέτησαν κόντρα στην Ισπανία. Κάτι που όμως άλλαξε γρήγορα, με κυκλοφορία μπάλας από τους Σκανδιναβούς και τους Σλοβάκους -που υποχώρησαν- να «κλείνουν», με αποτέλεσμα την απουσία μεγάλων φάσεων-ευκαιριών, μπροστά στις δύο εστίες και μόνο ορισμένων καλών «ενοχλητικών» επισκέψεων σε Ντουμπράβκα και -ιδιαίτερα- Ολσεν στο τελευταίο τέταρτο, όταν οι παίκτες του Τάρκοβιτς αναθάρρησαν, εκμεταλλεύτηκαν τον ελεύθερο χώρο και έγιναν πιο επικίνδυνοι, όπως με τον Χάμσικ (35’ και 43’). Χωρίς όμως αποτέλεσμα, «κλείνοντας» το ημίχρονο χωρίς σκορ, σε μία μάχη τακτικής, όπου οι ομάδες προσπάθησαν περισσότερο να αποφύγουν το λάθος.
Από τα πόδια του Ντούντα (50’)- μετά από κόρνερ-, με σουτ στα όρια της περιοχής (πέρασε πάνω από το δοκάρι) η πρώτη απειλή από τη Σλοβακία στην επανάληψη.
Όμως οι Σουηδοί ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με διπλή απειλή από ψηλά και ένα σουτ: πρώτα (59’) όταν ο Ντουμπράβκα σταμάτησε με εντυπωσιακή εκτίναξη κεφαλιά του Αουγκούστινσον, στην εξέλιξη ο Ντάνιελσον -πάλι με κεφαλιά- έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό (61’) καλό σουτ του Ίσακ, πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ο Ίσακ ήταν εκείνος που -αυτή τη φορά- με κεφαλιά απείλησε (67’), κάτι που έκανε με εκπληκτική προσπάθεια και σουτ (71’), που σταμάτησε -μία ακόμα φορά- ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων. Στην πέμπτη τελική των Σκανδιναβών -χωρίς απάντηση από τους Σλοβάκους- μέσα σε 13 λεπτά, ανοίγοντας για τα καλά το παιχνίδι και ανεβάζοντας τον ρυθμό, σίγουρα σε ένα πολύ καλύτερο ημίχρονο.
Ο επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν σταμάτησε και επιβραβεύτηκε (76’) όταν σε μία -ακόμα- επέλασή του, προσπάθησε να αποφύγει τον Ντουμπράβκα, ο οποίος τον ανέτρεψε (δέχθηκε κίτρινη) και την ποινή (πέναλτι) μετέτρεψε σε γκολ ο Φόρσμπεργκ (1-0).
Ετσι ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τα 23 από τα 26 γκολ των Σουηδών έφτασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σλοβάκοι στα λεπτά που ακολούθησαν προσπάθησαν, έκλεισαν τους Σουηδούς στην περιοχή τους, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία).
Κίτρινες κάρτες: Όλσον (23’), Ντουμπράβκα (76’), Ντούντα (80’), Βάις (87’).
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάν Αντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον (Μπένκτσον), Λίντελοφ, Λούστιγκ, Ντάνιελσον, Όλσον (64’ Κλάεσον), Έκνταλ (88’ Σβένσον), Φόρσμπεργκ (93’ Κραφτ), Λάρσον Ίσακ, Μπεργκ (64’ Κουάισον).
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (65’ Χάρασλιν), Σάτκα, Χούμποτσαν (84’ Χάντσκο), Σκρίνιαρ, Κούτσκα, Χροσόβσκι (84’ Ντούρις), Ντούντα, Κόσελνικ, Κοσέλνικ, Χάμσικ (77’ Μπένες), Μακ (77’ Βάις).

 

Σε δύσκολη θέση η Κροατία, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Τσεχία

Η Κροατία διατήρησε το αήττητο που έχει απέναντι στην Τσεχία για 4η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έδωσαν τελευταία (1 νίκη, 3 ισοπαλίες), έμεινε επίσης αήττητη στο δεύτερο αγώνα που δίνει σε κορυφαία διοργάνωση (Euro ή Μουντιάλ), αλλά το τελικό 1-1 με την Τσεχία σαφώς και δεν ικανοποίησε την ομάδα του Ντάλιτς.
Μετά από τη 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι Κροάτες έχουν μόλις έναν βαθμό (είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Αγγλία) και, πλέον, θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο» με τη Σκωτία στην ερχόμενη εβδομάδα για να ελπίζουν σε πρόκριση.
Εντελώς διαφορετικά είναι τα συναισθήματα στην Τσεχία, η οποία έφτασε στους 4 βαθμούς (είχε νικήσει στην πρεμιέρα τους Σκωτσέζους) και με 4 βαθμούς βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα του γκρουπ μπήκε στο ματς η Τσεχία, η οποία «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση κι αφού χρειάστηκε να συμβουλευτεί το VAR ο Ντελ Θέρο Γκράντε, το συγκρότημα του Σίχαλβι κατάφερε να προηγηθεί στο 37’ με το πέναλτι του Σικ μετά το χέρι του Λόβρεν.
Ο στράικερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν με το τρίτο του γκολ στο τουρνουά σε δύο ματς (τέταρτο στα τρία τελευταία διεθνή παιχνίδια με την Τσεχία) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ.
Η Κροατία μη έχοντας άλλες επιλογές ξεκίνησε το β’ μέρος με γκολ από τα... αποδυτήρια. Σκόρερ ο Ιβάν Πέρισιτς (29ο γκολ με την Εθνική) με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αιφνιδιάζοντας τον Βάτσλικ που δεν έβαλε σωστά τα χέρια του κι έγινε το 1-1, που έμεινε ως το τέλος καθώς δεν υπήρξαν άλλες συγκινήσεις.
Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
Κίτρινες κάρτες: Λόβρεν - Μάσοπουστ, Μπόριλ, Χλόζεκ
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς (87’ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρεκάλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς)
ΤΣΕΧΙΑ (Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χλόζεκ (63’ Κραλ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ, Νταρίντα (87’ Μπάρακ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ)

 

Το ενδιαφέρον στο Μόναχο

Στην αναμέτρηση του Μονάχου, με την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει τη Γερμανία, για τη 2η αγωνιστική του ΣΤ’ Ομίλου, είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον. Νωρίτερα, Ισπανία και Πολωνία παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ η Γαλλία είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην Ουγγαρία.
Υπό πίεση βρίσκονται Ισπανία και Πολωνία που κοντράρονται για τον Ε’ Όμιλο στη Σεβίλλη. Οι «φούριας ρόχας» έμειναν στην πρεμιέρα στο 0-0 με την Ουκρανία, ενώ - ακόμα χειρότερα - οι Πολωνοί ηττήθηκαν από τη Σλοβακία (1-2). Στην πρώτη επίσημη συνάντηση ανάμεσα στις δύο χώρες από το 1959, ο Λουίς Ενρίκε ενισχύεται με την επιστροφή του Σέρχιο Μπουσκέτς, ενώ ο Πάουλο Σόουζα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκρέγκορζ Κρικόβιακ. Ο ηττημένος του ζευγαριού μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες...
Τη νίκη που θα της δώσει πρόωρα το εισιτήριο για τους «16» του EURO 2020 από τον ΣΤ’ Όμιλο αναζητά η Γαλλία στη Βουδαπέστη κόντρα στην οικοδέσποινα Ουγγαρία. Το 1-0 επί της Γερμανίας ήρθε μάλλον πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια που δεν αναμένεται να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα της. Οι «Μαγυάροι» το πάλεψαν ως το 84ο λεπτό κόντρα στην Πορτογαλία, ωστόσο δέχθηκαν τρία γκολ στη συνέχεια και πλέον τα περιθώρια στενεύουν.
Ο Γιόακιμ Λεβ είπε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζουμε καλά τον τρόπο να γυρίζουμε εις βάρος μας καταστάσεις» και σε μία ακριβώς τέτοια βρίσκεται η Γερμανία μετά την ήττα από τη Γαλλία. Κόντρα στην Πορτογαλία η παράδοση είναι με τα «πάντσερ», αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε… σεληνιασμένος κόντρα στην Ουγγαρία πετυχαίνοντας δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Επόμενο, τα 109 διεθνή τέρματα του Αλί Νταεϊ.
Το σημερινό πρόγραμμα για τον Ε’ και ΣΤ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
Ε’ ΌΜΙΛΟΣ
22:00 Λα Καρτούχα Στάντιουμ (Σεβίλλη), Ισπανία - Πολωνία
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν - Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Άλμπα - Γιορέντε, Μπουσκέτς, Πέντρι - Μορένο, Μοράτα, Όλμο.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Τσέζνι - Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ - Γιόζβιακ, Μοντέρ, Λινέτι, Ρίμπους - Κλιχ, Ζιελίνσκι - Λεβαντόφσκι.

 

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
16:00 Πούσκας Αρίνα (Βουδαπέστη), Ουγγαρία - Γαλλία
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκιουλάτσι - Μπότκα, Ορμπάν, Ατ. Τσάλαϊ - Νάγκι - Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ, Σέφερ, Φιόλα - Αν. Τσάλαι, Σάλαϊ.
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς - Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερνάντεζ - Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό - Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαμπέ
19:00 Φούσμπαλ Αρίνα (Μόναχο), Πορτογαλία - Γερμανία
Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο - Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο - Ντανίλο, Καρβάλιο - Ζότα, Φερνάντες, Σίλβα - Ρονάλντο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ - Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ - Κίμιχ, Γκιουντογάν, Κρόος, Γκόσενς - Χάβερτς, Μίλερ, Γκνάμπρι.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ε’ ΟΜΙΛΟΥ
1. Σλοβακία    2-1    3
2. Ισπανία    0-0    1
3. Σουηδία    0-0    1
4. Πολωνία    1-2    0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΥ
1. Πορτογαλία    3-0    3
2. Γαλλία    1-0    3
3. Γερμανία    0-1    0
4. Ουγγαρία    0-3    0

 

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Κρίστιαν Ερικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πήρε εξιτήριο χθες το απόγευμα (18/6) από το Νοσοκομείο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, μετά από επιτυχημένη επέμβαση τοποθέτησης εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (βηματοδότη), δήλωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.
Η επέμβαση ήταν αναγκαία μετά την κατάρρευσή του με καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Η σκηνή μεταδόθηκε απευθείας σε όλο τον πλανήτη και σόκαρε το παγκόσμιο κοινό, με τον Έρικσεν να σώζεται με την επιτόπια καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον απινιδωτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass