ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Νίκη ενόψει... Τόκιο για τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΤΣΑΒΑΡΗ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 21:10

Ξεκίνησε χθες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών με τη συνέχεια να δίνεται σήμερα και αύριο σε διαδρομές των νομών Λάρισας και Τρικάλων.


Πρώτος αγώνας ήταν η ατομική χρονομέτρηση γυναικών, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη-Μιχαλίτσα Τσάβαρη (Ροδίλιο Ρόδου) και ακολούθησαν οι: Αργυρώ Μιλάκη (Άτλας Ρεθύμνου), Αθηνά Χατζηστίλι (Α.Ο. Θησέας). Στον αγώνα συμμετείχαν δύο αθλήτριες του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, η Δήμητρα Ζάγουρα και η Γεωργία Λάμπρου.
Η διαδρομή ήταν 20,7 χιλιόμετρα από τη Νίκαια, όπου έγινε η εκκίνηση μέχρι τους Αγίους Αναργύρους.
Στους άνδρες στην ατομική χρονομέτρηση σε μια απόσταση 32,6 χλμ. (Νίκαια, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Γεώργιος) κυριάρχησε ο Χανιώτης Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Super Pol όπως τον αποκαλούν λόγω των συνεχόμενων διακρίσεων και αξιώσεων) που πήρε το εισιτήριο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και θα εκπροσωπήσει την Ελληνική ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Άλεξ Μένγκουλας (ανήκει σε σύλλογο της Ολλανδίας) και τρίτος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Χρηστάκος (Α.Σ. ALPHA).
Στον αγώνα πήραν μέρος και οι αθλητές του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Νικόλας Πασχαλόπουλος και Γεώργιος-Ιωάννης Πολυπαθέλης.
Σήμερα στις 14:00 θα γίνει ο αγώνας αντοχής γυναικών με εκκίνηση από τη Λάρισα και τερματισμό στον Τύρναβο.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Λάρισα (προεκκίνηση πάρκο Αλκαζάρ οδός Γρ. Λαμπράκη - Κενταύρων - πλ. Εβραίων - Ανθ. Αζή - Ηρ. Πολυτεχνείου - Αθ. Λαγού) εκκίνηση κόμβος Ιωαννίνων- Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων - δεξιά επαρχιακή οδός Δαμασίου - Κουτσόχερου - αριστ. Επαρχ. Οδός Τυρνάβου Ελασσόνας - Δαμάσι (αρχή σιρκουί) Τύρναβος- Ε.Ο. Τυρνάβου Ελασσόνας - Δαμάσι (4 φορές) τερματισμός Τύρναβος.
Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Φαρκαδόνας και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Για τη διοργάνωση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου για τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, είναι η αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει την αντοχή με την ταχύτητα των αθλητών, διανύοντας πανέμορφα μέρη της Θεσσαλίας από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2021.
Σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να σημειώνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, μέσα από την πραγματοποίηση αθλητικών διοργανώσεων. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της ποδηλασίας στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Διότι το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ως μέσο αναψυχής και άθλησης, εκτός του ότι είναι ένα πολύ φιλικό στο περιβάλλον μέσο, κάνει τη ζωή μας πολύ καλύτερη και πιο ποιοτική.
Η Πολιτεία επενδύει έμπρακτα στην ποδηλασία. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, προχωράμε άμεσα στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, με σκοπό να τον καθιερώσουμε και φυσικά να τον αναδείξουμε σε κορυφαία διεθνή αθλητική διοργάνωση, έναν πόλο έλξης που θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη από κάθε γωνιά του κόσμου να απολαύσει τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της χώρας μας.
Δεν μένουμε μόνο στην εξωστρέφεια. Εργαζόμαστε εντατικά και στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έχουμε δρομολογήσει την ωρίμανση των μελετών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού ποδηλατοδρομίου στον Βόλο. Υπενθυμίζεται ότι θα πρόκειται για μια εμβληματική εγκατάσταση για το άθλημα, καθώς εκτός του ΟΑΚΑ δεν υπάρχει άλλο ποδηλατοδρόμιο στη χώρα. Η κατασκευή ποδηλατοδρομίου είναι απολύτως αναγκαία για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος πανελλαδικά.
Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση αυτή θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα και πολλές συγκινήσεις, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών και τη συμμετοχή των αθλητών.
Εύχομαι πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass