Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανανέωση εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Μπουχλαριώτη

*ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ *ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ *ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2021 21:47

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης ανανέωσε τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣΛ, καθώς επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία -όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία- κατά τις χθεσινές

αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Από τα 40 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, αλλά και με τα πληρεξούσια που κατατέθηκαν, ψήφισαν τα 38 (δεν προσήλθε ο Προμηθέας, ενώ ο Τύρναβος 2005 δεν είχε τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες) με τον κ. Μπουχλαριώτη να λαμβάνει το απόλυτο σε ψήφους (ήτοι 38), ενώ σε ό,τι αφορά στα τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δ.Σ.) τα νέα πρόσωπα είναι οι κ. Στεργιούλας, Μπίζιος, Έξαρχος και Μερτζανίδης.
Αναλυτικά τα τακτικά μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν) είναι οι εξής: Πέτρος Μπανιάς (25), Ειρηναίος Καρυώτης (24), Παντελής Τσακίρης (24), Γιάννης Γκουτζαμάνης (23), Χρήστος Μπασαγιάννης (22), Αντώνης Στεργιούλας (22), Γιάννης Έξαρχος (21), Αθανάσιος Μπίζιος (21), Ανδρέας Καρακάσης (21), Δημήτρης Καρκατσέλας (21), Λευτέρης Γρηγοριάδης (20), Αργύρης Γκρίμπας (20), Χρήστος Μπαχτσιβάνος (18) και Κώστας Μερτζανίδης (18).
Αναπληρωματικοί είναι οι κ. Μιχάλης Λίταινας (14), Νίκος Κουρδής (11), Μανώλης Κωστόπουλος (11)  και Βασίλης Κίτσιος (10).
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ. Αποστόλης Μαξιμιάδης (31), Κώστας Γκόβαρης (22) και Παναγιώτης Μωυσίδης (19) και αναπληρωματικοί οι κ. Νίκος Μαϊμάρης (17) και Γιώργος Ζήσης (9).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί συνόλου 38 ψηφοδελτίων όλα ήταν έγκυρα. Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μουργκάσης και μέλη οι κ. Γιώργος Αργυρακούλης και Κώστας Κίτσιος.
Την ερχόμενη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίασή της η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ θα συγκροτηθεί σε σώμα.Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αναφερόμενος στο έργο της απερχόμενης διοίκησης στην αρχή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο κ. Μπουχλαριώτης τόνισε την ισονομία και διαφάνεια στη λειτουργία του Δ.Σ. με ανοικτές συνεδριάσεις στις οποίες οι παράγοντες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις προτάσεις τους, πολλές εκ των οποίων -όπως επισήμανε- υλοποιήθηκαν. Παράλληλα έγινε ένας μεγάλος αριθμός περιφερειακών συμβουλίων με τη συμμετοχή των κατά τόπους δημοτικών αρχών στις οποίες αναλύθηκαν τα προβλήματα των σωματείων και αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.
Ακολούθως ο κ. Μπουχλαριώτης μίλησε για την αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών, για τη δωρεάν συμμετοχή των ομάδων σε πρωταθλήματα και κύπελλο, στις δωρεάν διαιτησίες (1+1 ανά γύρο), στη μείωση του κόστους της διαιτησίας για τις απομακρυσμένες ομάδες του νομού και τις δωρεάν μετακινήσεις των διαιτητών, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παροχές του ταμείου αρωγής που πέραν από τις δωρεάν αποκαταστάσεις τραυματισμών των ποδοσφαιριστών προχώρησε στο πρωτοποριακό πανελλαδικώς πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο καλύπτονται δωρεάν και οι χειρουργικές επεμβάσεις.
Με στόχο να διατηρηθεί ο αριθμός των ομάδων, αλλά και να αυξηθεί, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν στα σωματεία (500 ευρώ για την επαναλειτουργία και 1000 ευρώ για τη δημιουργία νέου σωματείου), καθώς επίσης και στην οικονομική στήριξη των ομάδων των περιοχών που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα όπως στα Φάρσαλα (λόγω της νεροποντής), ενώ όπως είπε κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην περιοχή του Δαμασίου που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσέφερε η ΕΠΣΛ στους δύο μεγάλους συλλόγους του νομού, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας, με το να μειώσει το κόστος των δελτίων των τμημάτων υποδομής από τα 60€ στα 20€, παράλληλα μίλησε για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ένωσης, η οποία πλέον αποφέρει έσοδα μέσω χορηγιών και επισήμανε τη μεγάλη οικονομική ενίσχυση του τοπικού ποδοσφαίρου μέσω των δύο λαχειοφόρων αγορών (μπήκαν περί τις 100.000 ευρώ στα ταμεία των σωματείων συνολικά, ενώ αναμένεται και η τρίτη λαχειοφόρος).
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες όπως είπε ο κ. Μπουχλαριώτης ελέγχθηκαν από ορκωτό λογιστή, όπως και όλα τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης.
Ακολούθως ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στη μεγάλη πρωτοβουλία της ΕΠΣΛ -σε Πανελλαδικό επίπεδο- που αφορούσε στην εκπαίδευση παραγόντων, προπονητών και διαιτητών στη χρήση απινιδωτή και τη γνώση ΚΑΡΠΑ, που όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελεί σημείο των καιρών, λόγω του πρόσφατου επεισοδίου στο EURO με τον ποδοσφαιριστή της Δανίας, Έρικσεν. Επιπλέον επισήμανε τη διεξαγωγή των δύο μεγάλων τουρνουά για το «Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 116 ομάδων την πρώτη χρονιά και 132 τη δεύτερη αντίστοιχα, τις τρεις γιορτές ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, τη λειτουργία τριών σχολών προπονητών UEFA, την πλήρη οικονομική κάλυψη από την Ένωση των παρατηρητών αγώνων αλλά και το γεγονός ότι η ΕΠΣΛ έχει το χαμηλότερο εξοδολόγιο διαιτησίας πανελληνίως.
Για να συνεχίσει λέγοντας ο κ. Μπουχλαριώτης πως «κάποιοι που δεν κατήλθαν στην εκλογική αναμέτρηση το έριξαν στην κρίση του κορονοϊού. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε τα μανίκια και να δουλεύουμε για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου. Κάποιοι είχαν μάθει στα εύκολα, όταν τα έσοδα της ΕΠΣΛ ήταν 300.000-400.000 ευρώ. Εμείς παλεύουμε με τα λίγα, με μοναδικό μας μέλημα το καλό των σωματείων».
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Μεγάλη έμφαση έδωσε ο κ. Μπουχλαριώτης στην κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για τη χρηματοδότηση, καθώς επίσης τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη για την παραχώρηση του χώρου στη Ν. Πολιτεία, επισημαίνοντας ότι κάποια νομικής φύσεως θέματα σε συνάρτηση με την πανδημία του κορονοϊού επέφεραν μία κάποια καθυστέρηση.
Ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως ομόφωνα εγκρίθηκαν και οι οικονομικός απολογισμός 2020 και οικονομικός προϋπολογισμός 2021. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό του 2020 τα ποσά ανέρχονται στα 92.263 ευρώ (έσοδα) και 156.419 ευρώ (έσοδα) με υπόλοιπο σε χρήση από 1/1/21 64.155 ευρώ. Για τον προϋπολογισμό του 2021 το ποσό των εξόδων-εσόδων ανέρχεται στις 190.000 ευρώ.

Gallery άρθρου