Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο και πάμε γήπεδο...

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 21:00

Επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα έχουμε έπειτα από μία μακρά περίοδο... "χωρισμού" από αυτά, λόγω των μέτρων για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Από την περασμένη Πέμπτη 15/7, λοιπόν, μπορούν να παρακολουθούν εκ νέου οι φίλαθλοι την αγαπημένη τους ομάδα από τις εξέδρες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας, είτε πρόκειται για ανοιχτά γήπεδα, είτε για κλειστά, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα ανάλογα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των παρευρισκομένων.
Πιο συγκεκριμένα, διά στόματος του Υπουργού στα γήπεδα θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με 80% πληρότητα σε ανοιχτά γήπεδα και ανώτατο όριο τους 25.000 θεατές και 8.000 σε κλειστά, ενώ οι ανήλικοι (μη εμβολιασμένοι) θα μπαίνουν στα γήπεδα μόνο σε ποσοστό που αγγίζει το 5% έχοντας κάνει self test.


Είναι μία απόφαση που σίγουρα θα βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους φιλάθλους που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν είχαν σκοπό να το κάνουν σύντομα, καθώς η επιστροφή στις εξέδρες αποτελεί μία διέξοδο από τη ρουτίνα των τελευταίων μηνών και στην πλειοψηφία των φιλάθλων είναι το πάθος τους να βλέπουν τον σύλλογο που υποστηρίζουν από κοντά ειδικά των νεαρών.
Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα εάν η επιστροφή στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα είναι ένας ισχυρός λόγος για να εμβολιαστούν και ίσως μια πιο σαφή εικόνα μπορούν να μας δώσουν τέσσερις νέοι Λαρισαίοι, μιας και είναι η περίοδος που έχουν οι ίδιοι σειρά για εμβολιασμό.
Θανάσης Καλυβιώτης: «Κατ' αρχάς είναι ευχάριστο ότι ανοίγουν ξανά τα γήπεδα για τους φιλάθλους, έστω και με τις όποιες προϋποθέσεις, καθώς είναι ένα πρώτο βήμα προς την κανονικότητα. Επιπλέον, η απουσία του κόσμου απ' τις κερκίδες ήταν αισθητή και αυτό φαινόταν απ' την τηλεόραση που δεν υπήρχε η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που είχαμε συνηθίσει και αυτό είχε αντίκτυπο στους παίκτες που σε πολλά ματς δεν αγωνιζόντουσαν με πάθος και δίψα για το κάτι παραπάνω. Απ' εκεί και πέρα, από την πλευρά μου είμαι θετικός στο να κάνω το εμβόλιο, όχι μόνο για να ξαναπάω στο γήπεδο και να στηρίξω την ομάδα μου, αλλά και για να μπορώ να κινούμαι χωρίς περιορισμούς και φόβο καθημερινά».
***
Νίκος Κολαξής: «Εγώ, προσωπικά, δεν θα έκανα το εμβόλιο διότι μπορεί να μου στερήσει προς το παρόν να δω την ομάδα μου στο γήπεδο, αλλά θα μπορώ να την παρακολουθώ μέσω της τηλεόρασης ή από site. Ακόμη δεν έχω πειστεί για να την αξιοπιστία των εμβολίων και δεν θέλω να πάρω το ρίσκο για την υγεία μου να εμβολιαστώ, ώστε να βλέπω την ομάδα διά ζώσης. Επιπλέον θα συμβούλευα σε όλους τους νέους να σκεφτούν ώριμα τι θα επιλέξουν να κάνουν και η απόφαση να είναι καθαρά δική τους και όχι επηρεασμένη από τον περίγυρό τους».
***
Θάνος Σιμέτης: «Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα προστατεύει τους ανθρώπους και αφού μιλάμε για την επιστροφή στα γήπεδα, εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά και τις υπόλοιπες αθλητικές (και μη) δραστηριότητες πρέπει να τον πραγματοποιήσουμε. Έστω και με τα όποια μέτρα είναι μία καλή αρχή για τη δυναμική επιστροφή στα αθλητικά δρώμενα η επιστροφή στις εξέδρες όπου θα δώσουμε και πάλι τον παλμό μας».
***
Βασίλης Κουρσοβίτης: «Σίγουρα είναι ένας απ' τους λόγους που θα εμβολιαστώ! Αλλά πέρα απ' αυτό, κατά τη γνώμη μου ο κορονοϊός και ειδικά οι μεταλλάξεις είναι επικίνδυνες ακόμη, επομένως θα ήθελα να φροντίσω για την ατομική, αλλά και συλλογική υγεία. Η επιστροφή στα γήπεδα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό και πρέπει να μας χαροποιεί διότι μετά από καιρό ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά το άθλημα που αγαπάει και οι ομάδες θα έχουν ξανά έσοδα από τα εισιτήρια».
ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΗΚΑΣ