Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημ. Πινακάς: Επιστρέφω στην ομάδα μου...

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1 - ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΞΕΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΕΛ - ΙΣΟΠΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΧΝΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2021 21:04

Η χθεσινή ενσωμάτωση του Δημήτρη Πινακά (τον οποίο μετέφερε ο διοικητικός Ζήσης Ντελόπουλος) στην αποστολή της ΑΕΛ στο Καρπενήσι όπου γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν η είδηση της ημέρας, αφού το φιλικό με τον Εθνικό Άχνας ήταν μέτριο έως άσχημο με ελάχιστες φάσεις (0-0).


Ο Δημήτρης Πινακάς μίλησε στην «Ε» για την ενσωμάτωσή του λέγοντας τα εξής: «Επιστρέφω στην ομάδα μου και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέλος της προσπάθειας που έχει στόχο την άνοδο στη Super League 1, εκεί που πραγματικά είναι η θέση της. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».
Η αλήθεια είναι ότι ο Πινακάς αποτελεί ίσως το καλύτερο ταλέντο που ανέδειξε η λαρισινή ομάδα τα τελευταία χρόνια και σίγουρα μόνο τυχαία δεν ήταν η οικονομική προσφορά του Ολυμπιακού.
Πάντως η παρουσία του Δημήτρη Πινακά δυναμώνει ακόμα περισσότερο τους «βυσσινί» για τη νέα χρονιά.
Στο μεταξύ δύο ακόμα παίκτες θα ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ο πρώτος είναι ένα ξένο αριστερό μπακ γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας (γι’ αυτό πουλήθηκε ο Χουσίνο), που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά, αλλά και σέντερ φορ που παίζει σε ξένο πρωτάθλημα.

 

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ
Σε ένα φιλικό που δεν αντέχει σε κριτική με ελάχιστες καλές στιγμές (δύο-τρία σουτ) ΑΕΛ και Εθνικός Άχνας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0. Για τη λαρισινή ομάδα τρία καλά σουτ είχαν οι: Γκράουρ (12’) και Γλυνός (57’, 81’).
Σίγουρα ο τεχνικός της ΑΕΛ Κώστας Φραντζέσκος δεν έβγαλε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, είδε αγωνιζόμενους όλους σχεδόν τους παίκτες και μπορεί να έχει μια πρώτη εικόνα.
Περισσότερο το φιλικό ήταν για ξεμούδιασμα, παρά φιλικό προετοιμασίας.
Στα αξιοσημείωτα ότι ο προπονητής του Εθνικού Άχνας Ηλίας Χαραλάμπους έπαιξε ως παίκτης στον ΠΑΟΚ (2005-2007), ενώ το παιχνίδι παρακολούθησαν ο τεχνικός δευθυντής του Λεβαδειακού κ. Ζησόπουλος μαζί με τον βοηθό του Νίκου Κωστένογλου στην εθνική Κύπρου Μίλτο Ζιάκκα.
ΑΕΛ (α’ μέρος): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Πατράλης, Παπαγεωργίου, Γκράουρ, Γιάκος, Συμελίδης, Ακούνια.
ΑΕΛ (β’ μέρος): Σουλούκος, Γρηγορόπουλος, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Θεολόγου, Κοτσιανούλης, Δάκτυλας, Ζαχαράκης, Κούστα, Χαλάτσης, Ζαχαράκης, Γλυνός.
Έπαιξαν ακόμα οι: Ζησούλης, Στοΐνοβιτς, Μιλτιάδης, Τσουμάνης.

 

«Πρωτάθλημα και αήττητοι»

Χθες μετά τον αγώνα στους παίκτες μίλησε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας και τους είπε ότι στόχος είναι να πάρουν πρωτάθλημα αήττητοι και όλοι να είναι μια οικογένεια με πειθαρχία.

 

Πουλήθηκε ο Χουσίνο

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή του Αντριάν Χουσίνο στην ομάδα της χώρας του The Strongest.
Για τη μεταγραφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΕΛ συμφωνήθηκε να εισπράξει το επόμενο έτος 100.000€ και κράτησε και το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη σε περίπτωση μεταγραφής του.
Και προσθέτει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η μεταγραφή αυτή ήταν επιβεβλημένη γιατί ο Χουσίνο εκτός του ότι θα έλειπε για σοβαρό χρονικό διάστημα λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Βολιβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπρεπε να ελευθερώσει μία θέση (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) γιατί η ΑΕΛ έχει έρθει σε συμφωνία με σημαντικό ξένο ο οποίος αγωνίζεται σε άλλη θέση όπου η ΑΕΛ έχει πρόβλημα.
Στη θέση του Χουσίνο, η ΑΕΛ δεν θα αποκτήσει παίκτη γιατί εκεί υπάρχουν οι Maksymenko, Ηλιάδης, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Αγγελούλης, αλλά εκεί μπορούν να αγωνιστούν και οι Μπέρτος, Παπαγεωργίου».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου