Η ΑΕΛ απέκτησε τον Αμπούντ Ομάρ

Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ ΕΠΑΙΖΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 21:08

Του Σωτ. Κέλλα

Την τελευταία (;) μεταγραφή της φετινής σεζόν έκανε η ΑΕΛ, καθώς χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Κενυάτη αριστερού μπακ Αμπούντ Ομάρ που πέρυσι έπαιζε στον Ιωνικό Νίκαιας.
Γεννήθηκε στη Μομπάσα και ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα Admiral στη Β’ Κένυας και στις αρχές του 2011 δόθηκε δανεικός στην Premier League Κένυας στην Μπαντάρι, όπου έπαιξε 63 παιχνίδια και πέτυχε 5 γκολ.


Τον Ιούνιο του 2013 πήγε στην πρωταθλήτρια Κένυας Τουσκέρ, όπου κέρδισε το Σούπερ Καπ Κένυας το 2013 και έπαιξε 73 παιχνίδια πετυχαίνοντας τρία τέρματα.
Μετά από δύο χρόνια, ο Ομάρ γνώρισε την Ελλάδα υπογράφοντας στον Παναιγιάλειο τον Αύγουστο του 2015. Έκανε το ντεμπούτο του σε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον Αχαρναϊκό στις 27 Σεπτεμβρίου και αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια...
Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, ο Ομάρ υπέγραψε συμβόλαιο με τη βουλγαρική Σλάβια Σόφια, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο με τον Σύλλογο. Έκανε το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο κόντρα στην Μπότεφ Φιλιππούπολης στις 3 Μαρτίου, παίζοντας ολόκληρα τα 90 λεπτά και έγινε ο πρώτος Κενυάτης ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο βουλγαρικό πρωτάθλημα.
Στις 30 Ιουνίου 2016, ο Ομάρ σηματοδότησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με ασίστ για γκολ του Σέρντερ Σερντέροφ στην εντός έδρας νίκης της ομάδας του με 1-0 εναντίον της Ζαγκάμπι Λούμπιν στον πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου του Europa League 2016-17.
Στις 20 Απριλίου 2018, ο Ομάρ έφυγε από τη Σλάβια όχι με τρόπο που θα ήθελαν οι δύο πλευρές, παρότι αγωνίστηκε 59 αγώνες με τη βουλγαρική ομάδα.
Μετά πήγε στο Βέλγιο, όπου υπέγραψε στη Σέρκλ Μπριζ και μετά στη Ρουμανική Σέπσι (αγωνίστηκε οκτώ αγώνες στην κάθε ομάδα).
Πέρυσι αγωνίστηκε στον Ιωνικό για 22 παιχνίδια συμμετέχοντας (πέτυχε και δύο τέρματα) στην άνοδο της ομάδας στη Super League.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς με την Εθνική Κένυας Omar Abud. O Omar Abud έχει ήδη αποστείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο χρονικής διάρκειας δύο ετών και αναμένεται στο Καρπενήσι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, αφού αύριο θα λάβει τα σχετικά έγγραφα από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα για να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως και για να μην υπάρχει παρερμηνεία της αποκτήσεως του Omar Abud που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, έχει την πρόθεση να κρατήσει στο δυναμικό της και τον Nikola Jakimovski, ο οποίος αγωνίζεται και ως αριστερό εξτρέμ και ως εσωτερικό χαφ με μεγάλη ικανότητα στις στημένες φάσεις».

ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΣΠΑΡΒ
Η προσφυγή του Τιμ Σπαρβ σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν πρόκειται να συζητηθεί αφού σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη λαρισινή ΠΑΕ οι δύο πλευρές τα βρήκαν στα μισά χρήματα που ζητούσε ο Φινλανδός ποδοσφαιριστής.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Στο μεταξύ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας χθες έλεγε ότι δεν πρόκειται να δοθεί δανεικός κανένας παίκτης και όλοι θα παραμείνουν στην ομάδα για να βελτιωθούν μέσα από τις προπονήσεις γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλο προπονητικό τιμ..

ΠΕΡΙ ΟΥΑΡΝΤΑ
Θέση για την απομάκρυνση του Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μακάρι να είχα τόσα έσοδα σαν ΑΕΛ για να μπορώ να πληρώσω το συμβόλαιο του Warda και θα τον έπαιρνα χθες και μακάρι να έμενε και να τελείωνε την καριέρα του σε εμάς και να έκανε ευτυχισμένη όλη την πόλη.
Μου κάνει εντύπωση γιατί τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν παίρνουν αυτόν τον παικταρά για να τους αλλάξει επίπεδο και να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς τους και παίρνουν κάτι τελειωμένους ποδοσφαιρικά που στην προσωπική τους ζωή έχουν κάνει πολύ χειρότερα από αυτά που καταλογίζουν στον Warda και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί κάτι.
Αυτά έχω να δηλώσω και είναι εντελώς άδικο και ανέντιμο αυτό που γίνεται στον Warda από τότε που μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass