Ο Γ.Σ. Ολύμπια ξεκίνησε πρόγραμμα ανταλλαγής αθλητών και υποτροφιών

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΚΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 20:30

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια Λάρισας ξεκίνησε τη συνεργασία με τη Sportjugend M-V, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αθλητών και αθλητριών μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Συγκριμένα 20 αθλητές και αθλήτριές του που θα επιλεχθούν τη φετινή αθλητική σεζόν, θα μεταβούν τον προσεχή Ιούνιο στο Schwerin της Γερμανίας με πλήρη υποτροφία, ενώ αντίστοιχα 20 Γερμανοί αθλητές/-τριες θα έρθουν στην πόλη της Λάρισας.
Επίσης για ακόμα μια φορά ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια Λάρισας πρωτοπόρησε διοργανώνοντας στο κλειστό γυμναστήριο της Πορταριάς ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό καμπ που αποτέλεσε πόλο έλξης και απέδειξε ότι μπορεί να προάγει τον αθλητικό τουρισμό.
Με άρωμα ΝΒΑ και καλεσμένους προπονητές και αθλητές από Basket League και Eurοleague, αθλητές/-τριες από 12 έως 18 ετών όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο Skills Development & Evaluation Camp 2021 σ’ ένα επταήμερο προπόνησης, αξιολόγησης και καθοδήγησης για τη βελτίωση των αθλητικών και μπασκετικών τους δεξιοτήτων υπό τις οδηγίες ενός εξαιρετικού τεχνικού τιμ.
Οι ανερχόμενοι αθλητές είχαν τη μεγάλη ευκαιρία και την πολυτέλεια να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του εν ενέργεια shooting coach και player development coach των Miami Heat και του ΝΒΑ Rob Fodor, ενώ ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Euroleague, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έχει ξεκινήσει την προπονητική καριέρα από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια Λάρισας και έχει κατακτήσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ήταν επίσης παρών στο κλειστό της Πορταριάς και μοιράστηκε μαζί με τα παιδιά τα μυστικά του.
Το καμπ διοργανώνουν από κοινού ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολύμπια Λάρισας με τον καταξιωμένο Αχιλλέα Δεμέναγας και τον head coach του συλλόγου Πάρη Λότφι. Εκτός των παραπάνω στο καμπ διενεργήθηκαν εξειδικευμένες εργομετρικές και σωματομετρικές αξιολογήσεις για κάθε παιδί ξεχωριστά.
Αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι διακρίσεις των νεαρών αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Λάρισας, ο Κίμων Μαλάκος κατάκτησε το skills challenge και συμμετείχε σε 4 διαγωνιστικούς τελικούς, ο Μανώλης Μάνης συμμετείχε σε 3 διαγωνιστικούς τελικούς, ενώ η τριάδα των δύο παραπάνω με τον Δημήτρη Χαλκίδη κατέκτησαν το τουρνουά 3Χ3.
Στο καμπ συμμετείχαν αθλητές από το Varese και ο πρόεδρος των ακαδημιών της ιστορικής Ιταλικής ομάδας με την οποία ο Γ.Σ. Ολυμπία Λάρισας άρχισε μια ουσιαστική και πρωτοποριακή συνεργασία.
Τέλος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ολυμπία Λάρισας και ο Αχιλλέας Δεμέναγας ανακοίνωσαν τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου διεθνούς τουρνουά ακαδημιών με τη συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών και ελληνικών συλλογών στην πόλη της Λάρισας κατά την περίοδο των εορτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass