Πιο κοντά στη Βραζιλία…

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΩΦΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-1 - Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 21:04

Πολύ κοντά στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου των Κωφών, η οποία μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε στο στάδιο Αλκαζάρ την Αγγλία, με σκορ 3-1.


Ένα ματς που είχε τέσσερα γκολ, τρεις αποβολές και μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Για να καταφέρει η Εθνική μας να πάει στη Βραζιλία από τις 1-15 Μαΐου, δεν πρέπει να κερδίσει η Μεγάλη Βρετανία τη Ρωσία με σκορ πάνω από τρία γκολ διαφορά.
Στο πρώτο μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδι, η Ρωσία κέρδισε την Ελλάδα 3-0 και μένει μόνο ο αγώνας Μεγάλη Βρετανία-Ρωσία.
Χθες στο…γούρικο Αλκαζάρ, η Εθνική μας άνοιξε το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό με το αυτογκόλ του Σμιθ, μετά από προσπάθεια του Δ. Δημάκου, ενώ στο 21’ ο Ντόλαν ισοφάρισε σε 1-1, για τους φιλοξενούμενους.
Στο 34’ ο Σκέμπης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Εθνική (2-1) με τον Μπάλα να έχει και δοκάρι στο 39’ με κεφαλιά.
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα ο Μακάρθι, με την Εθνική μας με πέναλτι που κέρδισε ο Τσιάνος στο 62’ και εκτέλεσε εύστοχα ο Μικελάτος, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με εννέα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη - κόκκινη του Κρος, ενώ στο 81’ είχαν δοκάρι σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Κινγκ. Και η Εθνική μας δέχθηκε κόκκινη κάρτα, καθώς στο 89’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μικελάτος.
Στο 90’ ο νεαρός Καραπιπέρης βγήκε τετ-α-τετ, αλλά στο σουτ που έκανε δεν κατάφερε να πετύχει το 4-1.

 

ΤΑ ΓΚΟΛ
1-0 4’ Σμιθ (αυτογκόλ)
1-1 21’ Ντόλαν Φ.Τ.
2-1 31’ Σκέμπης Κ.
3-1 63’ Μικελατος Σ.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Καραμαγκιόλας, Σιαπλούλης, Σούρλας, όλοι από την Ένωση Λάρισας.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης βραβεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Στη φωτογραφία, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Μιχάλης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο τεχνικός διευθυντής Τμήματος Ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Κωφών Λευτέρης Μηνάς και οι παλιοί Ολυμπιονίκες Θανάσης Ρέτζιος, Ανδρέας Ρήγας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιωάννης Δημητρίου): Ανδρεουτσόπουλος, Δουγιέκος, Καράμπελας (75’ Τρικαλίτης), Μπάλλας, Γεωργακόπουλος, Διονυσάτος (57’ Μικελάτος), Σκέμπης (75’ Ιωαννίδης), Παυλόπουλος, Καναβόγιαννης, Τσιάνος (68’ Καραπιπέρης), Δημάκος.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σμιθ, Μπούρμαν, Κρος, Ντίξον, Μακάρθι, Κάσεϊ (72’ Έβανς), Ντόλαν (64’ Τζομπ), Μακχάμον, Κλαρκ, Ντόναλντσον (59’ Κινγκ), Μακουίνι.
*Σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Ιωάννης Δημητρίου, τόνισε τα εξής:
«Σχεδόν έχουμε προκριθεί, είμαστε με το ένα πόδι στη Βραζιλία. Αυτήν τη στιγμή εκκρεμεί ένα παιχνίδι που ήταν να γίνει την περασμένη βδομάδα, αλλά λόγω κορονοϊού στην Αγγλία, θα γίνει τον Οκτώβρη. Εκεί οι Άγγλοι πρέπει να κάνουν μία νίκη με πάνω από τρία γκολ τους Ρώσους, αλλά οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί ως ομάδα. Νομίζω ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν κομβικό για όλους μας, γι’ αυτό πανηγυρίζουμε έντονα. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί και είχαμε βάλει ακόμα ένα γκολ τώρα δεν θα συζητάγαμε καθόλου το θέμα πρόκρισης απ’ τη στιγμή που περνάν οι 2 απ’ τους 3 στον όμιλο.
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για την κατάθεση ψυχής που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο και να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο της Λάρισας, που ήρθε στο Αλκαζάρ και για μια ακόμα φορά μας βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο μας».

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη, Μάριου Τζήκα
- Φωτ. Θωμάς Λευθέρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass