Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοχεύουν ψηλά παρά τον... «Γολγοθά»

ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ Α1’ - Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ» - Σ. ΤΖΙΓΚΑΣ: «ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 21:02

Ξεκάθαροι... οι στόχοι του ανδρικού τμήματος μπάσκετ της ΕΑΛ τη φετινή σεζόν, που στοχεύει στις υψηλές θέσεις, παρά το «στραβοπάτημα» στις πρώτες δύο επίσημες αναμετρήσεις στην Α1’ ΕΣΚΑΘ.

Το τεχνικό δίδυμο των Δημήτρη Σταυρόπουλου και Σάββα Τζίγκα, στον δεύτερο χρόνο της συνύπαρξής τους, καλείται να βρει την άκρη στον... «Γολγοθά» του νέου τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα, βέβαια, έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της ενάντια σε εξίσου ποιοτικές ομάδες από όλη τη Θεσσαλία.
Ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Σταυρόπουλος, που «τρέχει» στο πλευρό της ομάδας από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας της πριν από πέντε χρόνια, αρχικά τόνισε: «Φέτος είναι για όλους μία μεταβατική χρονιά γιατί έπειτα από δύο χρόνια αποχής, οι παίκτες και τα τεχνικά τιμ των ομάδων καλούνται να βρουν ξανά τα... «πατήματά» τους. Επιπλέον, η χρονιά είναι ιδιαίτερη διότι έπειτα από πολλά χρόνια έγινε ένας όμιλος η Α1’ ΕΣΚΑΘ, που σημαίνει ότι έχουμε πιο πολλούς αγώνες, άρα περισσότερη κούραση, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις αυτές» είπε ο νεαρός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «τα περισσότερα παιδιά που είναι στην ομάδα δεν είχαν προλάβει τις εποχές που ήταν ένας όμιλος η Α1’. Εγώ είχα προλάβει τον ενιαίο όμιλο και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχει, καθώς γνωρίζουμε ότι θα παίζουν πολλές δυνατές ομάδες μεταξύ τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε μία καλή χρονιά και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά το πρωτεύον είναι να αποφύγουμε τους τραυματισμούς» κατέληξε ο κ. Σταυρόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο έτερος τεχνικός, Σάββας Τζίγκας, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μία τόσο παράξενη χρονιά, εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε χαρακτήρα και να αντεπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες προκύψουν. Η κατηγορία άλλαξε μορφή έπειτα από σχεδόν μία 15ετία, εάν δεν κάνω λάθος, όπου πλέον συμμετέχουν και οι τέσσερις νομοί της Θεσσαλίας. Υπάρχει, όπως είναι λογικό, ένα γκρουπ ομάδων που είναι πιο δυνατές, ιδιαίτερα κάποιες ομάδες από Λάρισα και Βόλο». Βέβαια ο τεχνικός κ. Τζίγκας έκανε λόγο και για την ποιότητα που προστέθηκε στην ομάδα με τις στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να «κατατάξουν» την ΕΑΛ στο, θεωρητικά, γκρουπ των ισχυρών ομάδων: «Εκεί θέλουμε να ανήκουμε κι εμείς καθώς πραγματοποιήσαμε μεταγραφές ουσίας, με παίκτες που έχουν εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν και τα νεότερα παιδιά να εξελιχθούν. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα έχει κρατήσει τον κορμό της σε πολύ μεγάλο βαθμό κι απλώς προστέθηκαν 2-3 παιδιά με εμπειρία και ικανότητες. Επίσης, προωθήθηκαν και παιδιά από το εφηβικό τμήμα που θα μας δώσουν ενέργεια αλλά και... «σπιρτάδα» στον μαραθώνιο της φετινής Α1’ ΕΣΚΑΘ» υπογράμμισε ο «παρτενέρ» του Δημήτρη Σταυρόπουλου, Σάββας Τζίγκας.
Στη συνέχεια οι... «παλιοί» παίκτες της ομάδας, Νικόλας Μηλιώνης και Φώτης Μουράτης, πήραν τον λόγο και επισήμαναν χαρακτηριστικά:

Νικόλας Μηλιώνης: «Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, για να ευχαριστηθούμε κι εμείς την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά. Ο στόχος που έχουμε είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται κι εγώ να συμβάλλω τα μέγιστα ώστε να το καταφέρουμε».
Φώτης Μουράτης: «Εμείς ως παίκτες της ΕΑΛ θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας με σκοπό να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουμε ρεαλιστές και δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θα δούμε στην πορεία της χρονιάς πώς θα τα πάμε κι αν χρειαστεί επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας».
Κατόπιν τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΕΑΛ έκανε ο νεοαποκτηθείς Χάρης Καρπούζας όπου και τόνισε: «Έχουμε καλό ρόστερ και είμαστε, θεωρώ, πλήρεις σε όλες τις θέσεις, οπότε στοχεύουμε για το καλύτερο. Εγώ από την πλευρά μου, έχω να αγωνιστώ τέσσερα χρόνια, καθώς τα δύο χρόνια προ-κορονοϊού βρισκόμουν εκτός Ελλάδας και θέλω όσο τίποτε να παίξω μία γεμάτη χρονιά».

 

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Ήρθαν: Χάρης Καρπούζας (επέστρεψε από Σουηδία), Γιώργος Τσακνάκης (Αμπελώνα), Ιορδάνης Γκαραγκούνης (Μύτικα), Γιάννης Τσιρέκας (Αναγέννηση Σερβίων)
Έφυγαν: -

 

Του Μάριου Τζήκα

Gallery άρθρου