Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Μπάσκετ: Υπερηφάνεια και κίνητρο

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΑΤΣ ΜΕ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (ΑΥΡΙΟ) ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (28/11) ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2023

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 20:49

Πανέτοιμοι για τους δύο αγώνες του πρώτου «παραθύρου» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 δήλωσαν οι διεθνείς, χθες στη Media Day της Εθνικής, μία ημέρα πριν την αναχώρηση για το Νιούκαστλ. Νωρίτερα, στην προπόνηση, είχαν μπει και οι Κασελάκης, Καββαδάς και Λούντζης, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην «πρώτη» προχθές, λόγω του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.


Οι Καββαδάς και Λούντζης θα είναι στο τσάρτερ που αναχωρεί σήμερα (17:00) για την Αγγλία, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Στη Θεσσαλονίκη, όπου την προσεχή Κυριακή η Εθνική αγωνίζεται απέναντι στη Λευκορωσία, θα ενσωματωθεί ο Κασελάκης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία η αποστολή της Εθνικής θα μεταβεί οδικώς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Παρών στη χθεσινή Media Day της Εθνικής Ανδρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος δήλωσε: «Έχω υπερηφάνεια και χαρά». Ο Λαρισαίος υπεύθυνος εθνικών ομάδων της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης επισήμανε: «Βρίσκομαι σε μια νέα προσπάθεια στην ομοσπονδία, με πολύ καλό κλίμα και στην Εθνική Ομάδα, ενώ συνεργάζομαι με ανθρώπους που βρίσκονται εδώ γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν σε μια γενικότερα καλή προσπάθεια». Ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Ζήσης, είπε για τον ρόλο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Ο ρόλος είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης, προπονητή, παικτών και θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο από την πλευρά μου, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στις υποχρεώσεις της».
Ο Σάββας Καμπερίδης, ο οποίος θα βρίσκεται όρθιος στο ματς με τους Βρετανούς, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, νόσησε από κορονοϊό, εξήγησε για τον πρώτο αγώνα στο Νιούκαστλ: «Η Μεγάλη Βρετανία είναι άγνωστη, αλλά όχι όσο αδύναμη θεωρεί ο πολύς κόσμος. Είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Έχει έναν κορμό για πολλά χρόνια και παιδιά που είναι έμπειρα και αγωνίζονται σε καλά πρωταθλήματα. Επίσης είναι πλήρης, δεν έχουν απώλειες από παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και μένει να καταφέρουμε να αποδώσουμε μέσα στο γήπεδο».
Οι Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (rookie) μίλησαν στους εκπροσώπους Τύπου για τα ματς με Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία.