Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΛ να την πιεις στο κύπελλο

ΧΘΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ (1-1) - ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ - ΕΞΥΠΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ - ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 21:14

Μια ΑΕΛ να την πιεις στο... κύπελλο παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο Αλκαζάρ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η λαρισινή ομάδα αδικείται από το τελικό 1-1, καθώς προηγήθηκε με τον Ταχάρ στο 64’, αλλά ισοφαρίστηκε με φάουλ (που αρχικά υποδείχθηκε υπέρ της ΑΕΛ) του Κούρτιτς στο 90’+5’.
Η λαρισινή ομάδα παρουσιάστηκε με αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεσή της, με κυριότερους εκφραστές τον Στέφανο Σουλούκο και τον Νίκο Γκοτζαμανίδη που πήγαν περίφημα, ενώ πήραν ουσιαστικά πρώτη ευκαιρία οι: Θεολόγου, Ταχάρ, Κούστα και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη «βυσσινί» φανέλα σε επίσημα παιχνίδια ο Μπαντιμπανγκά.
Η ΑΕΛ από την αρχή έδειξε να ελέγχει αμυντικά το παιχνίδι και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις την ομάδα του ΠΑΟΚ, κάτι που το κατάφερε στο 64’ με τον Ταχάρ.
Θα κέρδιζε τον αγώνα αν ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης δεν είχε σύμμαχο τον διαιτητή Μανούχο, του συνδέσμου Αργολίδας που έδωσε ανάποδο φάουλ.
Το τελικό 1-1 μπορεί να δίνει λίγες ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση, αλλά το γεγονός ότι ο επαναληπτικός θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (λόγω πιθανής τιμωρίας του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη) αφήνει χαραμάδα για τους «οκτώ».
Να εκθειάσουμε την «έξυπνη» αλλαγή που λέγεται Ηλιάδης, που έφερε την ΑΕΛ να παίξει με τρία σέντερ μπακ και να κρατάει πολύ καλά αμυντικά.
Τέλος, η παρουσία του κόσμου επιτέλους έγινε αισθητή με τη δυναμική παρουσία του. Επιστροφή στην κανονικότητα;

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον 21χρονο Στέφανο Σουλούκο, στην άμυνα τους: Παπαγεωργίου (δεξιά), Θεολόγου, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ τους Γαρουφαλιά, Ταχάρ, πιο μπροστά τους: Μαυριά, Γιάκο, Γλυνό και στην επίθεση τον Κούστα.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ζίφκοβιτς, στην άμυνα τους: Λυρατζή (δεξιά), Ιγκνασον, Μιχάι, Τέιλορ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Μουργκ, Σβαπ, Εσέτι, Ελ Καντουρί και στην επίθεση τους: Ακπομ, Σφιντέρσκι.
Το πρώτο ημίωρο ήταν αναγνωριστικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας και να κερδίζει κόρνερ που περνούσαν ανεκμετάλλευτα.
Στο 36’ ο Ακπομ αστόχησε σε τετ-α-τετ κάτι που επανέλαβε και στο 55’.
Και όταν δεν βάζεις γκολ το πληρώνεις …Η ΑΕΛ στην καλύτερη και μοναδική ευκαιρία πέτυχε γκολ με τον Ταχάρ στο 64’.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, η ΑΕΛ αμυνόταν, η τεχνική ηγεσία της λαρισινής ομάδας έκανε πετυχημένες αλλαγές, αλλά στο τέλος ένα ανάποδο σφύριγμα του Μανούχου, έδωσε την ευκαιρία στον Κούρτιτς με εκτέλεση φάουλ να κάνει το 1-1.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
30’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μουργκ, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
36’: Ο Άκπομ βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σουλούκο, αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
40’: Φάουλ εκτελεί ο Σφιντέρσκι και η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου.
47’: Φάουλ εκτελεί ο Μουργκ από καλή θέση, αλλά η μπάλα καταλήγει στη αγκαλιά του Σουλούκου.
55’: Ο Άκπομ βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σουλούκο, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
64’: Ο Κ. Παπαγεωργίου με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Ταχάρ που κάνει το 1-0.
70’: Σουτ του Κούρτιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Σουλούκος.
78’: Ο Τέιλορ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σουλούκος μπλόκαρε.
8’: Ο Μπίσεσβαρ κάνει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ζίβκοβιτς, όμως ο Ηλιάδης προλαβαίνει και απομακρύνει.
90’+5’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κούρτιτς και κάνει το 1-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο νεαρός Γκοτζαμανίδης κέρδισε όλες τις κεφαλιές όπως και ο Ηλιάδης όταν μπήκε. Ο Σουλούκος ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε, ενώ ο Παπαγεωργίου με τον Μαϊδανό ταλαιπωρήθηκαν στα πλάγια. Καλά πήγε ο Θεολόγου που είναι μαχητής. Ο Ταχάρ φάνηκε στο γκολ, ενώ ο Γαρουφαλιάς θέλει παιχνίδια. Ο Γλυνός υπέροχος, ενώ τρομερό πάθος από τον Γιάκο. Λίγα πράγματα ο Μαυριάς και ευχάριστη έκπληξη ο Κούστα.
Πολύ καλές οι αλλαγές των Κ. Παπαγεωργίου και Ακούνια. Ο Συμελίδης πάλεψε, όπως και ο Μπαντιμπανγκά.
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι: Τέιλορ και Λύρατζης, ενώ πολύ καλά πήγαν ο Μουργκ με τον Σφιντέρσκι. Καλός ο Κούρτιτς.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας απέτυχε όχι μόνο στο τελευταίο του σφύριγμα αλλά και στα υπόλοιπα φάουλ που έδινε εύκολα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, όχι όμως της ΑΕΛ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μαϊδανός, Θεολόγου, Μιχάι.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Βεργέτης (Αργολίδας) και Νιδριώτης (Αθηνών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73’ Ηλιάδης), Γιάκος (62’ Συμελίδης), Κούστα (62’ Ακούνια), Μαυριάς (62’ Κ. Παπαγεωργίου), Γλυνός (83’ Μπαντιμπανγκά)
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (63’ Σίντκλεϊ), Μιχάι, Ίνγκασον, Τέιλορ, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ (75’ Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63’ Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ (83’ Κούτσιας)

 

Ζιώγας: Πολλά συγχαρητήρια
Λουτσέσκου: Περίμενα νίκη

O Μιχάλης Ζιώγας που έκανε χρέη πρώτου προπονητή απόντος του τιμωρημένου Ηλία Φυντάνη, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Αποδείξαμε πως έχουμε βάθος ως ομάδα. Σήμερα παίξανε έντεκα διαφορετικοί παίκτες συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αξίζει συγχαρητήρια και ο κόσμος μας. Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως παίξανε δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου και εμάς δεν μας σέβονται. Πρέπει να μας σέβονται περισσότερο γιατί όπως και την προηγούμενη Κυριακή είχαμε μία μεγάλη αδικία έτσι και σήμερα που ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του σε ένα φάουλ επιθετικό και το έκανε αμυντικό. Κρίμα γιατί υπάρχουν νεαρά παιδιά που έχουν φιλοδοξίες. Σήμερα υπάρχει κατάφωρη αδικία για την ομάδα μας. Εμείς είχαμε πειθαρχία, ήταν κοντά οι γραμμές μας. Οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης είμαστε εμείς. Απαιτούμε σεβασμό γιατί είμαστε από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ποδοσφαίρου».
Για τη ρεβάνς: «Εμείς θα ανασυνταχθούμε, θα κοιτάξουμε το παιχνίδι της Κυριακής στο πρωτάθλημα. Το βάρος μας είναι εκεί. Η Λάρισα πρέπει να γυρίσει στη Σούπερ Λιγκ. Όταν έρθει η ώρα της ρεβάνς τότε θα κοιτάξουμε εκείνο το παιχνίδι».
Πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει ικανότητα στις στατικές φάσεις. Έχει ικανούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι. Δουλέψαμε καλά, με σοβαρότητα και σε καμία φάση του παιχνιδιού δεν απειληθήκαμε. Το γκολ είναι άλλη φάση, είναι θέμα ικανότητας του παίκτη. Μας στεναχωρεί η αδικία γιατί ένα επιθετικό φάουλ που το έδειξε ο διαιτητής έγινε αμυντικό και δεχτήκαμε γκολ».
* * *
Με τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: ««Περίμενα νίκη. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο, γιατί είμαστε σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με αυτές τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Έχουμε αδειάσει από ενέργεια σε αυτήν την περίοδο με πρωτάθλημα και Ευρώπη. Είναι και οι τραυματισμοί που μας ταλαιπωρούν. Ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο και ότι δε θα αλλάζαμε πολλά σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής, γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο να προπονηθούμε. Αλλά περίμενα να κερδίσουμε. Το παιχνίδι ήταν μιας ταχύτητας, της δικής μας . Πότε πιο αργά, πότε πιο γρήγορα. Εφόσον επιβάλλαμε τον δικό μας ρυθμό λοιπόν, ήταν αναμενόμενο και να μην απειλούμαστε. Δεχτήκαμε το γκολ στην κόντρα και δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που είχαμε στο παιχνίδι. Όταν μια κατάσταση έχει έτσι, οτιδήποτε και να κάνεις είναι εναντίον σου. Χαμογελάω γιατί σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό. Νομίζω δεν μας αξίζει αυτό, μας ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα, αποτελέσματα που δεν θέλαμε. Το σημερινό ίσως μας βοηθήσει στη συνέχεια. Να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε το επόμενο στον Ιωνικό και ξεκινάμε από εκεί».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Gallery άρθρου