Αλ. Κούγιας: Μια ακόμα ευκαιρία στον Φυντάνη

«ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2021 20:25

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για την παρούσα κατάσταση στην ομάδα, το θέμα του προπονητή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα θέματα.


Όπως είπε, μεταξύ άλλων, είναι έντονα προβληματισμένος για το τι πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή, καθώς η εικόνα της ομάδας δεν αντανακλά την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και τα ονόματα που διαθέτει και αποκάλυψε ότι προχθές είχε επαφές με αρκετούς προπονητές.
«…Μίλησα με αρκετούς προπονητές. Δεν με έχει πείσει κανείς. Μίλησα με δύο Ισπανούς, με έναν από τη Νότιο Αμερική, με έναν από την Τουρκία και με Έλληνες. Έκανα ένα τεστ στους Έλληνες, να μου πουν την 11άδα που θα κατέβαζαν αύριο. Ούτε ένας δεν ήξερε τους παίκτες μας. Βρέθηκα σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό και δεν πήρα καμία απόφαση να αντικαταστήσω τον κ. Φυντάνη. Οι κ. Παραφέστας, Μαντζιώκας και Τσώτσας είναι κατηγορηματικοί ότι πρέπει να κρατήσουμε τον κ. Φυντάνη. Εγώ αν έβρισκα καλύτερο προπονητή θα τον έδιωχνα. Αυτό που βλέπω σαν Φυντάνη από τότε που επανήλθε στην ΑΕΛ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είδα σαν Φυντάνη όταν τον είχα στην Παναχαϊκή και όταν πρωτοήρθε στην ΑΕΛ. Περισσότερο έζησε το παιχνίδι ο Ζιώγας παρά ο Φυντάνης...
…Όμως επειδή μετράω ως το 1.000 και δεν θέλω ούτε αυτήν τη φορά να μην τηρήσω αυτό που έχω πει, μένει προπονητής ο Φυντάνης για να δείξει στα επόμενα παιχνίδια εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος του πάγκου της ΑΕΛ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε στην απόφασή του να επενδύσει η ομάδα στους Έλληνες παίκτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος από δω και πέρα είναι η δημιουργία αυτής της ομάδας με άμεση προτεραιότητα στους νέους ποδοσφαιριστές. Από τους ξένους που έχουμε όσοι κατά την κρίση μας πρέπει να μείνουν θα μείνουν. Όμως από δω και πέρα όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ Μπαντιμπανγκά και Γλυνού θα παίζει ο Γλυνός, αυτό είναι εντολή…
…Αυτά τα 29 Ελληνόπουλα ποιος θα τα εξελίξει; Εκεί υπάρχει ένα τεράστιο δίλημμα, γιατί ακόμα δεν έχουμε χάσει τον στόχο της ανόδου».
Παράλληλα, ο κ. Κούγιας μίλησε και για τη δική του παρουσία στην ΠΑΕ ΑΕΛ τονίζοντας ότι δεν θέλησε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας να αφήσει την ομάδα στα πρόθυρα της Β’ Εθνικής εισπράττοντας το ποσό των 6 εκατ. ευρώ και παρέμεινε, πληρώνοντας ότι χρειάστηκε για την ανακατασκευή του Αλκαζάρ και του προπονητηρίου των Δένδρων και για την εξόφληση παικτών των τελευταίων έξι ετών. Όπως είπε η ΑΕΛ αυτήν τη στιγμή χρωστάει περί τα 2 εκατ. ευρώ τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ρυθμισμένα (περί τις 45.000 ευρώ το μήνα).
Μίλησε επίσης για κάποια προβλήματα εσωτερικής πειθαρχίας που παρατηρήθηκαν όπως το πάρτι γενεθλίων του Όγκμποε που οργάνωσε ο Μπαντιμπανγκά, αλλά και για την κριτική του Συμελίδη κατά του προπονητή κ. Φυντάνη.
Σε ό,τι αφορά το αν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση είπε χαρακτηριστικά:
«Εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αγοράσει το προπονητικό κέντρο και να πληρώσει σε μένα ό,τι χρήματα έχω βάλει -αυτά που πλήρωσα στον Πλεξίδα για να αγοράσω τις μετοχές- συν το παθητικό των 7 ετών και μπορεί να αντιμετωπίσει τα χρέη, να ’ρθει αύριο να μου ζητήσει την ΑΕΛ. Εγώ ήρθα εδώ γιατί θαύμαζα το μεγαλείο της Λάρισας, νόμιζα ότι το περιβάλλον της Λάρισας είναι ποδοσφαιρικό και δε βρήκα παρά μόνο φέτος κάποιους ανθρώπους να θέλουν να ’ρθουν κοντά.
Είμαι ανοικτός σε όποιον θέλει, όμως με ονοματεπώνυμο και με διεύθυνση δουλειάς».
Κλείνοντας ο κ. Κούγιας είπε:
«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος εμείς θα δικαιωθούμε. Εμείς θα κερδίσουμε. Μπορεί να γίνει με τον Φυντάνη, θα γίνει με τον Φυντάνη, εάν όχι με άλλον, μπορεί να αποτύχει και αυτός, όμως ο στόχος είναι ένας: Στο τέλος της σεζόν η ΑΕΛ να έχει 20 Ελληνόπουλα που να μπορούν να φορέσουν τη φανέλα της και να την οδηγήσουν μακριά, με συμβόλαια 4-5 ετών. Από τα Δελέρια, τον Τύρναβο, το Μακρυχώρι κ.λπ. που να ακούν τον ύμνο και να παθιάζονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass