ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ:

Ποιο είναι το μυστικό για την άνοδο στη Super League 1...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 21:05

Αγωνιστικά ο κορυφαίος της ΑΕΛ στον προχθεσινό αγώνα της Αριδαίας κόντρα στον Αλμωπό ήταν ο 25χρονος (γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1996 στην Κατερίνη) Θεοχάρης Ηλιάδης, που πέτυχε το γκολ το οποίο έδωσε τη νίκη στη λαρισινή ομάδα με 1-0 και την ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό είναι το δεύτερο τέρμα του ταλαντούχου παίκτη με την ΑΕΛ στις 39 εμφανίσεις που έχει κάνει με την ομάδα, παίζοντας είτε σέντερ μπακ είτε αμυντικό χαφ (το πρώτο γκολ το πέτυχε σε αγώνα της 15ης Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2 ύστερα από σέντρα του Μούζεκ για το πρωτάθλημα της Super League 1).
Και βέβαια χθες μιλώντας μαζί του το πρώτο που τον ρωτήσαμε ήταν αν η βαθμολογική κατάσταση με τη λαρισινή ομάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση είναι αναστρέψιμη στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μας είπε: «Φυσικά και είναι αναστρέψιμη, είναι πολύ μεγάλη η διάρκεια του πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες όπως βλέπουμε χάνουν παιχνίδια. Νομίζω πως η ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι και αυτή που στο τέλος θα πάρει την άνοδο. Εμείς έχουμε βρει την «ταυτότητά» μας πλέον σαν ομάδα, και έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο γήπεδο».
Για το τέρμα που πέτυχε στην αναμέτρηση της Αριδαίας μάς λέει αυθόρμητα: «Είμαι χαρούμενος πολύ για το γκολ, αλλά περισσότερο από το γκολ χαρούμενος είμαι για τη νίκη που πήρε η ομάδα. Το γκολ ήταν θέμα τακτικής, ο κάθε παίκτης είχε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο, εμένα η κίνησή μου ήταν να πάω στο πρώτο δοκάρι, βρέθηκα εκεί, εκτελέστηκε το κόρνερ και έβαλα το γκολ που έκρινε τον αγώνα».
*Με την άφιξη Γκουτσίδη ως τεχνικού της ομάδας έχετε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια…
«Σίγουρα όταν αλλάζει ένας προπονητής αλλάζει και η ψυχολογία της ομάδας. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση από την μέρα που ήρθε ο νέος προπονητής, κάνουμε κατά γράμμα ό,τι μας ζητάει και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει πολύ μεγάλη όρεξη απ’ όλους τους παίκτες και γενικά επικρατεί μια θετική αύρα η οποία βγαίνει και αγωνιστικά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα».
Ο Ηλιάδης είναι το παιδί της αλάνας που όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και να φθάσει ψηλά, γιατί όχι, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΛ. Η καταγωγή του είναι από την Καρίτσα Πιερίας (μεγάλωσε και έζησε στην Κατερίνη) που στον λαρισινό αθλητισμό πρόσφερε έναν σημαντικό μπασκετμπολίστα, τον Γιάννη Παπαχρήστου, με πολλά χρόνια στις λαρισινές ομάδες και τα τελευταία τρία χρόνια τον ποδοσφαιριστή Θεοχάρη Ηλιάδη.
Για την επιλογή του να γίνει ποδοσφαιριστής μας είπε: «Ποδοσφαιριστής έγινα από το γεγονός ότι μεγάλωσα σε ποδοσφαιρική πόλη (σ.σ. στην Κατερίνη) και γειτονιά, οπότε από μικρός ξεκίνησα να παίζω στους δρόμους και αυτό όσο μεγάλωνα μου άρεσε περισσότερο. Με το σχολείο δεν είχα τόση συγκέντρωση για να διαβάσω, οπότε το έβαζα σε δεύτερη μοίρα, το μυαλό μου ήταν συνέχεια στο πότε θα βγω να παίξω ποδόσφαιρο. Και κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα γι’ αυτό ζω κάθε αγώνα με ένταση και πάθος».
Όσο για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, μας λέει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο ίνδαλμα, αλλά αν ξεχωρίζω κάποιον από το εξωτερικό είναι ο Σέρτζιο Ράμος γιατί δίνει πάντα το 1000% στο γήπεδο και αυτό μου αρέσει πολύ. Γενικά μου αρέσουν αυτού του είδους οι ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα ο Ίνγκασον μου αρέσει».
* * *
Ο Ηλιάδης έχει αγωνιστεί και στο εξωτερικό καθώς έπαιξε στη γερμανική Μπουντίσα Μπάουτσεν (μια ομάδα κοντά στη Λειψία) που αγωνίζεται στη Δ’ κατηγορία της Γερμανίας, προερχόμενος από τη Νεοκαισάρεια που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass