Η Πελασγιώτιδα δημιούργησε το δικό της μουσείο...

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2022 21:10

Η Πελασγιώτιδα ανέβηκε φέτος στην Α’ τοπική κατηγορία μετά από 16 χρόνια και έγραψε μια ακόμα σελίδα δόξας στην ιστορία της στο τοπικό ποδόσφαιρο όπως αυτή εκτίθεται μέσα από το μουσείο της ερασιτεχνικής ομάδας που βρίσκεται στο κτίριο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου.


Πήρε τα ηνία από τον Πελασγικό όταν συγχωνεύθηκε για να ιδρυθεί η ΑΕΛ και η συγκεκριμένη ομάδα που προέκυψε ήταν για να παράγει ταλέντα προς όφελος της ΑΕΛ και κατά καιρούς αποτέλεσε τον τροφοδότη αυτής (Βουτυρίτσας, Παπαγιαννόπουλος, αδελφοί Τσακμακίδη).
Η Πελασγιώτιδα «μεγάλωσε» από τον Βασίλη Σαλιαμπούχο που από το 1967 αποτέλεσε τον πρωτεργάτη αυτής, ενώ βρήκε θερμούς συμπαραστάτες που δέθηκαν με την ομάδα όπως ο Κώστας Σκαντζούρης, που υπήρξε παίκτης τις πρώτες χρονιές, αλλά και ο Αποστόλης Νεμπεγλέρας που ήταν ο προπονητής της κυπελλούχου ΕΠΣΛ το 1984 όταν στον τελικό κέρδισε τον Ηρακλή Χάλκης με 1-0.
Δημιούργησαν και τον σύλλογο των παλαιμάχων που τη διοίκησή του αποτελούν οι:
Πρόεδρος: Σκαντζούρης Κων.
Α αντιπρόεδρος: Μπατάλας Βασ.
Β αντιπρόεδρος: Σουλούκος Σωτ.
Γενικός γραμμ.: Νεμπεγλέρας Απόστ.
Β. γραμματέας: Σιδηρόπουλος Κων.
Δημοσίων σχέσεων και ταμίας: Σκριμπώνης Ευάγγ.
Υπεύθυνος ομάδας παλαιμάχων: Τζουρτζουκλής Κων.
Έφορος: Ταλαχούπης Νικ.
Για την άνοδο της ομάδας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διοίκηση των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πελασγιώτιδας, συγχαίρει τη διοίκηση και τους παίκτες της Πελασγιώτιδας για την κατάκτηση του τίτλου στον 3ο όμιλο πρωταθλήματος της Β Ε.Π.Σ. Λάρισας και την άνοδό της στην Α κατηγορία. Ευχόμαστε στην ομάδα να συνεχίσει να εργάζεται για το καλό και ποιοτικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να αναδεικνύει παίκτες ταλέντα όπως και στα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στα νέα τμήματα volley και basket.
Συγχαρητήρια Μπράβο στις προσπάθειές σας και που κατάφεραν να ενώσουν τους γονείς της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου να στηρίζουν τα τμήματα όλων των αθλημάτων. Ένα αίτημα πολλών ετών είναι αυτό των γηπέδων τόσο για προπονήσεις όσο και για επίσημους αγώνες, το πρόβλημα υπήρχε και υπάρχει σε αυτήν την τεράστια συνοικία με τόσα πολλά παιδιά. Από το 1967 από την επανίδρυσή της έως σήμερα δεν έχει δικό της γήπεδο».

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass