Ευκαιρία για ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

*ΜΕΣΩ ΕΦΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ WILD CARDS

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 20:00
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος  μαζί με το γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σβερκούνο Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος μαζί με το γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σβερκούνο

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος, μαζί με τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ντίνο Σβερκούνο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ με την Επιτροπή Αδειοδότησης και οι οποίες ακολούθησαν την αρνητική εισήγηση της τελευταίας για τέσσερις ΚΑΕ (ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πατρών, Λάρισας).

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, αφού τόνισε για μία ακόμα φορά πως στόχος του είναι η ενότητα του μπάσκετ και πως θέλει να βοηθήσει όλες τις ομάδες, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για νομιμότητα και τήρηση των κανονισμών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ενημέρωσε επιπρόσθετα πως κατέθεσε μήνυση και αγωγή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και στην ΚΑΕ ΑΕΚ.
«Από αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί συγκαλώ τον ΕΣΑΚΕ, ως ΕΟΚ, για να πάμε σε διαδικασία wild cards. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα στείλω τις οκτώ ομάδες και τις δύο που ανεβαίνουν στην ΕΕΑ, βάσει νόμου» αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχετικά με το θέμα που ενέσκυψε με την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο ΕΣΑΚΕ συμφωνήσει για τη διαδικασία συμμετοχής με wild card των ομάδων που δεν πήραν έγκριση από την Επιτροπή Αδειοδότησης, τότε η ΕΟΚ θα τις καλέσει και θα ζητήσει να φέρουν χαρτιά και ν’ αποδείξουν πως θα βρουν το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο ΕΣΑΚΕ όρισε ως μίνιμουμ εγγυημένο προαπαιτούμενο για συμμετοχή. Τότε, όμως η ΕΟΚ θα εγγυηθεί γι’ αυτές τις ομάδες που θα πάρουν wild card. «Θα είμαστε κι εμείς πια συμμέτοχοι. Γιατί θα κριθούμε κι εμείς». Αν δε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Basket League της επόμενης σεζόν με wild card δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε η ΕΟΚ θα κάνει ανάκληση δελτίων αθλητών.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος πρόσθεσε τα εξής: «Το γεγονός ότι έχουμε θέματα στο τηλεοπτικό είναι απόρροια αυτού που συμβαίνει.
Το δεύτερο είναι πως θα μπορέσουν να μας εγγυηθούν τι έσοδα είχαν τα περασμένα χρόνια και αν τα είχαν, θα τα δεχτούμε. Πώς οι άλλες οκτώ τα είχαν αυτά τα χαρτιά και οι τέσσερις δεν τα είχαν;
Θα έρθουν πάλι, λοιπόν, να τα δούμε. Θέλω να προλάβω για να βοηθήσω τις ομάδες. Πρέπει, όμως και οι ίδιες οι ομάδες να θέλουν να συμμετάσχουν».
«Ρωτάω: Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι; Εγώ αυτό το ελληνικό μπάσκετ δεν το θέλω» είπε με έμφαση ο Βαγγέλης Λιόλιος.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε την ΕΟΚ ως θεματοφύλακα και πλέον η ΕΟΚ, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει βάλει την υπογραφή του, οφείλει να διαδραματίσει τον ρόλο της. «Ο ΕΣΑΚΕ είναι ανεξάρτητος και αυτόνομος. Αυθαίρετος δεν μπορεί να είναι. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν. Τώρα θα υπάρχει νομιμότητα για να είμαστε δίκαιοι» είπε.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε εν συνεχεία πως η Ομοσπονδία δεν παρεμβαίνει στο επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά απλά παρακολουθούσε έως τώρα τις εξελίξεις για την Επιτροπή της Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.
Σήμερα, όμως, εκτός κι αν κάποια από τις 4 ΚΑΕ απευθυνθεί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή (κάτι που υπενθύμισε ώστε να ενημερωθούν για αυτήν τη δυνατότητα οι συγκεκριμένες ομάδες σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν), εκείνος θα πρέπει να στείλει στην ΕΕΑ τα ονόματα των οκτώ ομάδων που ενέκρινε ο ΕΣΑΚΕ (εκπνέει η προθεσμία), μαζί με τις δύο ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο από την Α2. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή θα αποφασίσει σε διάστημα δύο ημερών. Αυτό σημαίνει πως θα κερδίσει περισσότερο χρόνο η ΕΟΚ, αν έστω μία εκ των τεσσάρων απευθυνθεί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή έως απόψε για να στείλει στην ΕΕΑ τα ονόματα των συμμετεχουσών ομάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass