Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στη Super League 2

* ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ * ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2022 21:00

Χαμός επικρατεί στις τάξεις της Super League 2 μετά τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της διοργανώτριας αρχής με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Ο πρόεδρος της Super League 2, κ. Λεουτσάκος, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τόνισε ότι εάν οι ομάδες της κατηγορίας δεν πάρουν χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος και την ΕΡΤ, το Πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «όλοι συμφωνούν να μη διεξαχθεί το Πρωτάθλημα. Όχι για να εκβιάσουμε, αλλά επειδή είμαστε χρεωμένοι. Είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή».


Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητας, καθώς η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα χρήματα που ήταν να δοθούν στις ομάδες για το 2022 δόθηκαν και πλέον δεν υπάρχει καμία οφειλή.
Τα χρήματα που ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν ως προκαταβολή πέρυσι οι ομάδες της SL2 ήταν από 250.000 ευρώ. Πλέον η επόμενη χρηματοδότηση που θ’ αντιστοιχεί σε προκαταβολή για το 2023 θα δοθεί στις αρχές του επόμενους έτους, αλλά από τις ομάδες εκφράζονται φόβοι ότι ίσως και αυτό να μη γίνει.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Παπαδημητρίου που συμμετείχε στις συζητήσεις της αντιπροσωπείας της Super League 2 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη, και τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, «μας είπαν ότι η εκκαθάριση θα γίνει στο τέλος του 2022 και θα μοιραστούν στις αρχές του 2023 περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Μας είπαν επίσης ότι τα χρήματα που ήταν να σας δώσουμε για το 2022, σας τα δώσαμε και δεν σας χρωστάμε κάτι. Οι 30 ομάδες θα μοιραστούμε περίπου από 100.000 ευρώ η καθεμία. Οι λύσεις που μπορούν να βρεθούν είναι ή το Υπουργείο να μας δώσει προκαταβολή ή έναντι, αλλά το βλέπω δύσκολο να γίνει».

Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Κι ενώ το τοπίο στη Super League 2 παραμένει θολό, η ΑΕΛ συνεχίζει τις διπλές προπονήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και ενόψει της μετάβασής της στο Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο. Το σημαντικότερο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο είναι ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αρθεί το μεταγραφικό εμπάργκο (ban) που έχει επιβληθεί στους «βυσσινί». Η νέα διοίκηση θέλει να κλείσει οριστικά το θέμα που αφορά στα χρήματα που πρέπει να δοθούν στους τρεις Σέρβους ποδοσφαιριστές, Γκοΐκοβιτς, Στάνκοβιτς και Πέτριτς, και να προχωρήσει στην υλοποίηση 5-6 μεταγραφών, όπως έχει ζητήσει ο προπονητής Παναγιώτης Γκουτσίδης. (Ήδη οι Κώστας Πλέγας, Δημήτρης Θωμαΐδης και Πέτρος Καλουτσικίδης προπονούνται με τους «βυσσινί», αλλά δεν μπορούν να ανακοινωθούν επίσημα). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα με το ban αναμένεται να λυθεί πριν τις 12 του μηνός, δηλαδή πριν αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι.
Τέλος, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών από τον κ. Κούγια στον κ. Νταβέλη.