Πλέι οφ και πλέι άουτ στη Β’ τοπική κατηγορία

* ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΠΣΛ * ΜΕ 16 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ Η Α’ ΕΠΣΛ * ΣΤΙΣ 17-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΕ ΚΑΙ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2022 20:35

Αλλαγές -σε σχέση με πέρυσι- σε όλες τις τοπικές κατηγορίες θα λάβουν χώρα στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.


Αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν τα νέα πρωταθλήματα, καθώς επίσης ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Η «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ
Το μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες (δύο λιγότερες από πέρυσι) χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ (όπως έγινε πέρυσι). Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων (30 αγωνιστικές), η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια και θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Από την Α’ ΕΠΣΛ θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, προσαυξανόμενες αντιστοίχως σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από τη Γ’ Εθνική.
Η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Η Β’ ΕΠΣΛ
Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα λάβουν χώρα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 11 ομάδων ο καθένας. Η πρόταση για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με δύο ομίλους δεν πέρασε, καθώς στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να μην επιβαρυνθούν τα σωματεία με έξοδα μετακινήσεων, καθώς οι αποστάσεις στον νομό είναι μεγάλες. Επομένως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να παραμείνουν οι τρεις όμιλοι των 11 ομάδων ο καθένας. Για πρώτη φορά στη Β’ ΕΠΣΛ θα διεξαχθούν πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε κάθε όμιλο και πλέι άουτ που θα κρίνουν τον υποβιβασμό.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε κάθε όμιλο. Οι ομάδες θα ξεκινήσουν στα πλέι οφ με τη βαθμολογία που τελείωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι αγώνες θα είναι διπλοί (μίνι πρωτάθλημα). Από τη Β’ στην Α’ ΕΠΣΛ θα προβιβαστούν τρεις ομάδες, ήτοι οι πρωταθλητές των ομίλων. Επίσης οι δευτεραθλητές θα παίξουν αγώνες κατάταξης για την αναπλήρωση τυχόν κενών που μπορεί να παρουσιαστούν στην Α’ κατηγορία.
Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό, ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν τον δρόμο προς τη Γ’ κατηγορία είναι έξι (δύο από κάθε όμιλο), προσαυξανόμενες αντιστοίχως σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από τη Γ’ Εθνική.
Οι τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, ήτοι τρεις, θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ στα πλέι άουτ θα πάρουν μέρος οι υπόλοιπες έξι από κάθε όμιλο, ήτοι αυτές που τερμάτισαν από την 5η έως και τη 10η θέση. Οι αγώνες των πλέι άουτ θα είναι μονοί (θα γίνει κλήρωση, με πλεονέκτημα έδρας για εκείνες που τερμάτισαν από την 5η έως και την 7η θέση -δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε πέρυσι στην Α’ κατηγορία). Μετά την ολοκλήρωση των πλέι άουτ, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση, ήτοι τρεις, θα πάρουν και αυτές τον δρόμο του υποβιβασμού. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην προτελευταία θέση μετά τα πλέι άουτ θα δώσουν αγώνες μπαράζ (για το εάν χρειαστεί αν υποβιβαστεί επιπλέον ομάδα λόγω Γ’ Εθνικής).
Ο τρόπος του υποβιβασμού θα διαφοροποιηθεί μόνο στην περίπτωση που κάποιος όμιλος δεν συμπληρωθεί με 11 ομάδες, αλλά με δέκα. Σ’ αυτήν την περίπτωση η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν θα υποβιβαστεί απευθείας, αλλά και οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν θα αναδειχτούν από τα πλέι άουτ.
Συνολικά το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ θα ολοκληρωθεί σε 27-28 αγωνιστικές.
Η πρεμιέρα θα γίνει στις 1-2 Οκτωβρίου.

Η Γ’ ΕΠΣΛ
Και στη Γ’ ΕΠΣΛ θα διατηρηθούν οι τρεις όμιλοι για τον ίδιο λόγο, όπως και στη Β’ ΕΠΣΛ. Επειδή η εκτίμηση είναι ότι οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι περί τις 24 έως 27 κι οι όμιλοι θα αποτελούνται από οκτώ ή εννέα ομάδες.
Η φετινή Γ’ ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους. Ο τρίτος γύρος θα προκύψει μετά από σχετική κλήρωση. Την άνοδο θα κερδίσουν έξι συνολικά ομάδες, ήτοι οι δύο πρώτες κάθε ομίλου. Οι τριταθλητές θα παίξουν αγώνες μπαράζ για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που μπορεί να παρουσιαστούν στη Β’ κατηγορία.
Συνολικά το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε 21 αγωνιστικές.
Η πρεμιέρα της Γ’ ΕΠΣΛ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Σχετικά με το Κύπελλο, η πρεμιέρα θα γίνει στις 24-25 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΛ. Στη 2η αγωνιστική θα μπουν οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΛ και στην 3η αγωνιστική οι ομάδες της Γ’ Εθνικής. Οι ομάδες θα μοιραστούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
Θα διεξαχθεί αγώνας Σούπερ Καπ ανάμεσα στον περσινό πρωταθλητή Δωτιέα Αγιάς και τον περσινό κυπελλούχο ΠΟΕ. Ο αγώνας θα γίνει στις 17-18 Σεπτεμβρίου σε ουδέτερο γήπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass