ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

Ασυνέπεια της ΕΠΟ, αγνοείται από τις 7 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2022 20:30

Για αθέτηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε κατά την τετραμερή συνάντηση της 2ας Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ, κατηγορεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού την ΕΠΟ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αναλάβει, σε συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις έως τις 7/9, όποτε και είχε προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επισημαίνει ότι ως τώρα, το 87,3% των ενερτών ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας έχουν προσέλθει στο Μητρώο και η συντριπτική πλειονότητα αυτών είτε έχει ήδη εγγραφεί είτε έχει υποβάλει ολοκληρωμένες αιτήσεις. Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι διατηρεί διάθεση βοήθειας και συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο.
Αναλυτικά η θέση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:
«Για την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας:
-Στην πολύωρη 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA και ΕΠΟ) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεσμεύτηκε, έπειτα από προτροπή των τριών εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών, να συνεχιστεί άμεσα ο παραγωγικός διάλογος με το Υφυπουργείο, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
-Συμφωνήθηκε τότε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις από πλευράς ΕΠΟ, ώστε κατόπιν να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των επομένων βημάτων, πάντοτε σε συνεννόηση του Υφυπουργείου με FIFA και UEFA.
-Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, παρά τη δέσμευσή της έναντι όλων, ουδέποτε προσήλθε! Ανέβαλε, το πρωινό της 7ης Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνάντηση και έκτοτε αγνοείται.
-Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ.
-Οι ανά την επικράτεια ΕΠΣ, προτού προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
-Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει).
Εξ αυτών των 2.246 ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν προσέλθει στο Μητρώο, ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν υποβάλει τα 2.164, άλλα 82 σωματεία τις επεξεργάζονται ακόμη, ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα τα 1.845.
-Κι όπως επιβεβαιώθηκε στην 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι αυτονόητο ότι από πλευράς Υφυπουργείου υφίσταται κάθε διάθεση βοήθειας και αγαστής συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο, αρκεί βεβαίως να το επιθυμεί και η ΕΠΟ.
Ακριβώς η ίδια βοήθεια και συνεργασία, η οποία αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με όλες τις υπόλοιπες 53 ομοσπονδίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και συνετέλεσε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εγγραφής της συντριπτικής πλειονότητας των σωματείων τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass