Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Ο. Ελασσόνας: Πρόκριση με υπογραφή Κοντοθανάση

ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΕΠ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 3η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 20:30

Την πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε χθες ο Π.Ο. Ελασσόνας στην Κοζάνη, ο οποίος επικράτησε της τοπικής Α.Ε. Ποντίων με 2-1 μετά από ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νίκου Φώλλα, ο Κοντοθανάσης που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο και τα δύο γκολ της ομάδας του, σφραγίζοντας έτσι τη μεγάλη νίκη. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στην 1η φάση του θεσμού, με την ομάδα της Ελασσόνας να επικρατεί με 3-0. Πλέον ο Π.Ο.Ε. περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Αλμυρός Γαζίου-Απόλλων Ευπαλίου που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο.


Η Α.Ε.Π. Κοζάνης άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Κουλούσια με ωραία εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφεραν γρήγορα να ξεπεράσουν το σοκ, έβγαλαν αντίδραση και στο 25’ ο Κοντοθανάσης με πολύ ωραίο γκολ ισοφάρισε σε 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος παίκτης λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-2, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός και στο β’ μέρος, καθώς οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την ισοφάριση, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για το τρίτο γκολ προκειμένου να «κλειδώσουν» το σκορ.
Στο 73’ η ΑΕΠ Κοζάνης είχε δοκάρι με τον Τσελέπη, ενώ στο 86’ ο Καραγκούνης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ για τον Π.Ο.Ε.
Η ομάδα της Ελασσόνας στάθηκε άτυχη στο 73’, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ματούλας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τζάμος με βοηθούς τους κ. Σιδερίδη και Γκίτσο (όλοι της ΕΠΣ Καστοριάς).
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ (Εουτζένιο Σένα): Καλιαμπάκας, Λιάκος, Κιρκιλιανίδης, Παπαναστασίου, Δάλλης, Μωυσίδης, Τζελέπης (80’ Ντόβας), Μιχαηλίδης, Κουλούσιας, Σάλλα, Βασίλτσης.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Νίκος Φώλλας): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Κοντοθανάσης (86’ Μπούσιας), Γκαμπέτας (64’ Καραγκούνης), Ιγγλέζος (64’ Καραμούλας), Μουλτσιάς (64’ Βλαχάκης), Ματούλας, Τόλιος (56’ Κουκούλης).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (2η ΦΑΣΗ)
Αστέρας Τριποτάμου-Ιωνικός Ιωνίας 0-3 ά.α.
ΠΑΟ Βάρδας-Πανελευσινιακός 0-2
ΑΕΠ Κοζάνης-Π.Ο. Ελασσόνας 1-2
Ηλιούπολη-Ερμής Μελιγούς 7-0
Βύρων Καβάλας-Π.Ο. Φήκης 1-0
Αστέρας Σταυρού-Βατανιακός 3-2 παρ. (2-2 κ.α.)
Αστέρας Πετριτή-Απόλλων Παραλιμνίου 2-4 πέν.
(0-0 παρ., κ.α.)
ΑΕΡ Αφάντου-Διαγόρας Βραχνεΐκων 0-1
Αλμυρός Γαζίου-Απόλλων Ευπαλίου (25/9-16:00)
Άρης Βούλας-Ναυπακτιακός Αστέρας (25/9-16:00)