ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Qatar 2022: Παγκόσμιο Κύπελλο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 5ο ΚΑΙ 6ο ΟΜΙΛΟ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2022 15:30

Σοκ made in... Bundesliga
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ 2-1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μετά τη Σαουδική Αραβία, η Ιαπωνία, και στη θέση της Αργεντινής, η Γερμανία. Το δεύτερο σοκ του Μουντιάλ του Κατάρ είχε ως «θύτη» άλλη μία ασιατική ομάδα και ως «θύμα» μία μεγάλη και παραδοσιακή δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το χθεσινό... σενάριο στο «Khalifa International Stadium» του Αλ Ραγιάν ήταν παρόμοιο με το προχθεσινό (22/11) στο Λουσάιλ. Το φαβορί προηγήθηκε με πέναλτι του Γκιντογάν στο 33’, έχασε σωρεία ευκαιριών για να «τελειώσει» το ματς και το πλήρωσε (μεταξύ άλλων, είχε ακυρωθέν γκολ στο 45’, δοκάρι στο 60’ κ.ά.). Δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga και μπήκαν ως αλλαγή, ο Ντοάν της Φράιμπουργκ στο 75’ και ο Ασάνο της Μπόχουμ στο 83’, οδήγησαν τους «μπλε σαμουράι» στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 2-1, βάζοντας... φωτιά στον 5ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογάν (67’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90’ Μουκόκο), Μίλερ (67’ Χόφμαν), Μουσιάλα (79’ Γκέτσε), Χάβερτς (79’ Φίλκρουγκ).
ΙΑΠΩΝΙΑ (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75’ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57’ Μιτόμα), Έντο, Τανάκα (71’ Ντοάν), Τζ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57’ Ασάνο).

 

Ισπανία... εξπρές
«ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ» ΜΕ 7-0 ΤΗΝ «ΑΟΡΑΤΗ» ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα είναι η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των Ισπανών σε τελική φάση Μουντιάλ και αντίστοιχα η πιο βαριά των Κοσταρικανών, στην 6η τους παρουσία στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.
Η «σεμνή τελετή» στο στάδιο «Αλ Τουμαμά» της Ντόχα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίωρο, διάστημα στο οποίο οι Ίβηρες με μία άκρως πειστική εμφάνιση είχαν παραβιάσει την εστία του Κέιλορ Νάβας τρεις φορές, με τον έμπειρο γκολκίπερ σαφώς να ονειρευόταν ένα διαφορετικό ντεμπούτο μέσα στο 2022, τόσο σε επίπεδο Εθνικής ή συλλόγου!
Τα γκολ πέτυχαν οι Όλμο (11’), Ασένσιο (21’), Τόρες (31’ πέν., 56’), Γκάβι (75’), Σολέρ (90’) και Μοράτα (90’+2’).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64’ Μπάλντε), Γκάβι, Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82’ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (71’ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61’ Ρουίζ), Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

 

Ο Καναδάς τις εντυπώσεις, το Βέλγιο τη νίκη (1-0)

Με γκολ του Μιτσί Μπατσουαγί στην εκπνοή του ημιχρόνου (44’) το Βέλγιο επικράτησε 1-0 του Καναδά στην Αλ Ραγιάν, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Καλύτερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ο Καναδάς, έχασε πέναλτι με τον Αλφόνσο Ντέιβις (11’), που «νικήθηκε» από τον Τιμπό Κουρτουά.
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Νεντόνκερ, Βίτσελ, Καράσκο (46’ Μενιέ), Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς (46’ Ονάνα), Εντέν Αζάρ (62’ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78’ Οπεντά).
ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν, Τζόνστον, Μίλερ, Βιτόρια, Γιουστάκιο (81’ Μίλαρ), Χόιλετ (58’ Λάριν), Χάτσινσον (58’ Κονέ), Λαριέα (74’ Αντεκούγκμπε), Μπιουκάναν (81’ Οσόριο), Ντέιβις, Ντέιβιντ.

 

«Λευκή» ισοπαλία στο Μαρόκο-Κροατία

Χωρίς νικητή έληξε ο πρώτος αγώνας για τον 6ο Όμιλο του Μουντιάλ 2022, καθώς Μαρόκο και Κροατία «έμειναν» στο... μηδέν. Η αναμέτρηση έγινε στην πόλη Αλ Κορ και στο επιβλητικό «Al Bayt Stadium», χωρητικότητας 69.895 θεατών.
Κανένας από τους δύο προπονητές δεν θέλησε να διακινδυνεύσει, δίνοντας εντολή στους παίκτες του για μεγαλύτερη ένταση. Ο Ρεγκραγκί έδειχνε ικανοποιημένος από τη διάταξη 4-5-1, με τον Εν Νεσίρι μοναδικό προωθημένο, ενώ ο Ντάλιτς προτίμησε το 4-3-3 και τη μετατροπή του ανάλογα με την εξέλιξη σε 3-4-3, με τον Μόντριτς πλήρως απελευθερωμένο στα δύο τρίτα του γηπέδου.
ΜΑΡΟΚΟ (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπουνού, Χακίμι, Μαζράουϊ (60’ λ.τρ. Ατιάτ), Άμραμπατ, Αγκέρντ, Σαΐς, Ζίγες, Ουνάι (82’ Σαμπίρι), Αμαλά, Μπουφάλ (66’ Ελζαλζουλί), Εν Νεσίρι (82’ Χαμνταλάν).
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς (90’ Ορσιτς), Λόβρεν, Κόβατσιτς (80’ Μαγερ), Κράμαριτς (71’ Λιβάγια), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Βλάσιτς (46’ Πάσαλιτς), Σόσα, Γκβαρντιόλ, Γιουράνοβιτς.

 

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε 5ο και 6ο Όμιλο έχουν ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Ιαπωνία    1-2
Ισπανία-Κόστα Ρίκα    7-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ισπανία    3
Ιαπωνία    3
Γερμανία    0
Κόστα Ρίκα    0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαρόκο-Κροατία    0-0
Βέλγιο-Καναδάς    1-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βέλγιο    3
Κροατία    1
Μαρόκο    1
Καναδάς    0

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
7ος Όμιλος
1η αγωνιστική
12:00 Ελβετία    -    Καμερούν
21:00 Βραζιλία    -    Σερβία8ος Όμιλος
1η αγωνιστική
15:00 Ουρουγουάη    -    Νότια Κορέα
18:00 Πορτογαλία    -    Γκάνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass