Μικρά ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 29 Νοε 2022 17:30

Παίρνει φωτιά η μάχη του τίτλου

Δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία του πρώτου ντέρμπι των φετινών «μνηστήρων» του τίτλου στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Πρώτον ότι διεξήχθη σε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, όπως έγινε μία εβδομάδα νωρίτερα στο ματς με τον Δαμασιακό (άσχετα ποιος φταίει λιγότερο, περισσότερο ή καθόλου) και δεύτερον ότι η νίκη του Αχιλλέα Φαρσάλων ήταν καθαρή δίκαιη και αδιαμφισβήτητη.

 

 

proponites.jpg
Η ουσία είναι ότι το ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής πέρασε στην ιστορία κι εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε τι σημαίνει αυτή η νίκη του Αχιλλέα Φαρσάλων και πώς θα επηρεάσει τις εξελίξεις στη μάχη του τίτλου, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι συναρπαστική.
Για τον Κώστα Νεμπεγλέρα «ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, τα οποία όταν κάνεις πρωταθλητισμό και είναι μέσα στην έδρα σου πρέπει να τα κερδίζεις. Δεν αλλάζει κάτι.
Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι από σήμερα προετοιμαζόμαστε για το ματς της ερχόμενης Κυριακής. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό ο δρόμος είναι μακρύς. Χρειάζεται πολλή δουλειά και να ετοιμάζεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Το ντέρμπι με το Κιλελέρ πέρασε κι εμείς κοιτάμε πλέον το ματς στην Τσαριτσάνη. Σε ένα ακόμα παιχνίδι δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς τον Κουμπούρα, αλλά έχουμε 20 παίκτες και πρέπει μέσα από αυτούς να βρούμε λύσεις. Όλοι για μένα απαραίτητοι, γι’ αυτό άλλωστε είναι στο ρόστερ» κατέληξε ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Α.Ε. Κιλελέρ Κώστας Κατσάρας επισήμανε τα εξής:
«Σίγουρα είναι ένα ψυχολογικό προβάδισμα για τον πρωτοπόρο, γιατί κακά τα ψέματα εμείς οι δύο ξεχωρίζουμε και από κοντά ακολουθεί το Μαυροβούνι που έχει πολύ καλή ομάδα, μαζί με Φαλανιακό και Τσαριτσάνη που πιστεύω ότι και αυτές οι δύο ομάδες θα παίξουν ρόλο στη μάχη της κορυφής.
Από κει και πέρα το παν είναι η διαχείριση. Χάσαμε ένα παιχνίδι. Θα μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές για να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να το πάμε μέχρι το τέλος. Η διαμόρφωση της βαθμολογίας (οι τρεις πρώτες ομάδες είναι στον πόντο) και το γεγονός ότι κανένας δεν έχει το απόλυτο, καταδεικνύει ότι πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει η διάρκεια κι εμείς στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

 

SKORER_MPLATSERHS.jpg

Στο +2 ο Μπλατσέρης
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Απόσταση δύο τερμάτων από τους «διώκτες» του στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ απέκτησε ο Γιώργος Μπλατσέρης που έφτασε τα 7 γκολ. Ο επιθετικός του Αχιλλέα Φαρσάλων ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι με το Κιλελέρ (2-0), γκολ το οποίο αφιέρωσε εκτός από τον γιο του, στη μητέρα του Στέλλα για την ονομαστική της εορτή. Στη δεύτερη θέση (με 5 γκολ) ακολουθούν οι Τσιάκος του Φαλανιακού και Γκανάβας του Παναγροτικού. Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ:
7 Γκολ: Μπλατσέρης (Αχιλλέας Φ.).
5 Γκολ: Τσιάκος (Φαλανιακός), Γκανάβας (Παναγροτικός).
4 Γκολ: Κουβελάς (Κιλελέρ), Ραμάι (Συκούριο), Νικόλι (Μελισσοχώρι), Χριστοδούλου (Παναγροτικός).
3 Γκολ: Χασομέρης, Αναγνώστης (Κιλελέρ), Κουμπούρας, Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.), Πράπας (Μαυροβούνι), Γκουντίκας, Μανακούσιος (Παναγροτικός), Ν. Μπατζέλας (Μαυροβούνι).
2 Γκολ: Βαγενάς, Φασούλας (Κιλελέρ), Λάκης, Γελαλής (Βλαχογιάννι), Δημολιός, Γκαραλιάκος, Παπακωνσταντίνου (Αχιλλέας Φ.), Οσμάνι, Χριστώνης (Πελασγιώτιδα), Κίτσιος (Οικονόμος), Καραμάνος (Μελισσοχώρι) Κόκκινος, Ντούρας, Χαζίζι (Σμόλικας), Δούκας (Δαμασιακος), Ακριβόπουλος, Μπέτσης (Μαυροβούνι), Μάντζαρης (Γόννοι), Λ. Τσατσελάρι (Τύρναβος).

 

IPPOKRATHS.jpg

Ακάθεκτος ο Ιπποκράτης

Μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του Ιπποκράτη στον 1ο Όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ. Η τελευταία μεγάλη νίκη με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής επί της Δόξας Αργυροπουλίου που έφερε τη λαρισινή ομάδα μόνη στην πρώτη θέση της κατάταξης επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά, αλλά και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας. Ο Χρήστος Μήτρος σε σπουδαία φόρμα σκόραρε δις (20’ και 56’), ενώ έδωσε σπουδαία ασίστ στο 64’ στον Θοδωρή Ζυγούρη που έκανε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν δύο λεπτά αργότερα με τον Κόκκορα.
Στο 80’αποβλήθηκε ο Κ. Μήτρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 78’ ο Οτι Φραχόλι είχε κεφαλιά στο δοκάρι.
Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Κοτσιανούλης - Θ. Μπαλωτής): Κοτσιανούλης, Μήτρος Κ., Μίχος, Κατέρης, Κουρούκας, Φραχόλι Φ., Φραχόλι Οτ. (89’Βλαχόπουλος), Βούγιας (67’ λ.τ. Κωστάκης), Μήτρος Χ., Ζυγούρης (72’Σαμαρίνας), Γεωργούλας.

 

Ντέρμπι και στο Κύπελλο της ΕΠΣΛ
*Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στα Φάρσαλα το ντέρμπι κορυφής της Α’ DE-TOX, όπου ο Αχιλλέας επικράτησε της Α.Ε. Κιλελέρ, με σκορ 2-0. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου στο Κύπελλο της ΕΠΣΛ, καθώς η κλήρωση τους έφερε και πάλι αντιπάλους. Αναλυτικά τα ζευγάρια της β’ φάσης του Κυπέλλου έχουν ως ακολούθως:
1ος Όμιλος
Δόξα Αργυροπουλίου-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Ατρόμητος Δασοχωρίου-Δόξα Βλαχογιαννίου
Κεραυνός Δρυμού-Αναγέννηση Ευαγγελισμού
Δαμασιακός-Π.Ο.Ε.
Αμπελωνιακός-Τύρναβος 2005
2ος Όμιλος
Δάφνη Γλαύκης-Όλυμπος Γόννων
Απόλλων Γαλήνης-Κίσσαβος Συκουρίου
Αετός Αετολόφου-Δωτιέας Αγιάς
Όλυμπος Αιγάνης-Αετός Μακρυχωρίου
Φιλοκτήτης Μελιβοίας-Αστήρ Μελισσοχωρίου
3ος Όμιλος
Α.Ο. Αμπελοκήπων-Πελασγιώτιδα
Α.Ε.Λ.-Σμόλικας Φαλάνης
Φαλανιακός-Δήμητρα Γιάννουλης
Ανθούπολη-Λαρισαϊκός
Αστραπή Νέας Πολιτείας (άνευ αγώνος)
4ος Όμιλος
Αχιλλέας Φαρσάλων-Α.Ε. Κιλελέρ
Χαλκιάδες-Α.Ο. Μαυροβουνίου
Α.Ο. Ναρθακίου-Μαχητής Τερψιθέας
Α.Ε. Βουναίνων-Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων
Παναγροτικός Νίκαιας (άνευ αγώνος)
*Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων θα ορισθούν με νεότερη απόφαση.

 

amygdali.jpg

Πρώτη νίκη για τη Δόξα Αμυγδαλής
*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΗ 4-1

Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΛ (2ος Όμιλος) πέτυχε η Δόξα Αμυγδαλής, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Θύελλας Βασιλή με σκορ 4-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αποστολόπουλος (πέν.), Μπίλης και 2 ο Κολέτσι. «Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη» τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Στεφανούλης.
ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΗΣ (Λάζαρος Λαζαρίδης): Κοσμάς, Αποστολόπουλος, Παπαδημητρίου, Βέις, Δουλαπτσής (65’ Μαραμής), Χατζόπουλος, Αδαμούλης, Στεφανούλης, Οσμάνι Μπίλης, Κολέτσι.

 

MAYROBOYNI2.jpg

Ασταμάτητο το Μαυροβούνι

Το 3-1 στη Φαλάνη επί του Φαλανιακού επιβεβαιώνει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Μαυροβουνίου που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Δημήτρη Κουκουλιαύκα βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, μόλις δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Φαρσάλων με τον οποίο αποτελούν τις δύο αήττητες ομάδες της κατηγορίας.

 

Τρίτη καλύτερη αγωνιστική σε γκολ

Η 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ήταν η τρίτη καλύτερη σε συγκομιδή τερμάτων μέχρι τώρα, καθώς επιτεύχθηκαν 25 συνολικά γκολ. Το ρεκόρ κατέχει η 2η αγωνιστική της διοργάνωσης με 31 γκολ (3,8 κατά μ.ο. ανά παιχνίδι), ενώ δεύτερη καλύτερη είναι η 5η αγωνιστική με συγκομιδή 26 τερμάτων. Η 1η και η 3η αγωνιστικές είχαν συγκομιδή 23 τερμάτων έκαστη, ενώ η πιο φτωχή ήταν η 4η με 22 τέρματα συνολικά.

 

AGIA_1.jpg

Λύθηκε η συνεργασία Δωτιέα και Μπουκουβάλα

Μετά τη βαριά ήττα από το Αγγελοχώρι με 5-0, ο Δωτιέας Αγιάς ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Δημήτρη Μπουκουβάλα. Οι δύο πλευρές «χώρισαν» φιλικά και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Ο Δωτιέας Αγιάς ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μπουκουβάλα Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα μας, ο Δημήτρης υπήρξε εξαίρετος επαγγελματίας. Ξεχώρισε για την ευπρέπεια, το ήθος και την εργατικότητά του. Συνεργάστηκε με την ομάδα μας σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό και αγάπη για τον Δωτιέα. Οι δρόμοι μας χωρίζουν φιλικά και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Η οικογένεια του Δωτιέα, του εύχεται από καρδιάς, κάθε καλό στην προσωπική του ζωή και καλή συνέχεια στην προπονητική του σταδιοδρομία, γεμάτη επιτυχίες».
*Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ως αντικαταστάτες του είναι αυτά των Βασίλη Μπακογιάννη, Χρήστου Καπελιάνη και Φεραίου Γιαννακού, ενώ χθεσινοβραδινές πληροφορίες από την Αγιά κάνουν λόγο πως δεν αποκλείεται να υπάρξει τεχνικό δίδυμο, εκ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται.

 

Elateia.jpg

Κοντά στην Ελάτεια

Τα ερασιτεχνικά σωματεία -και ειδικότερα αυτά των μικρότερων κατηγοριών- αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να παραμείνουν «ζωντανά» σ’ αυτήν τη δυσμενή συγκυρία.
Ο προπονητής της Θύελλας Ελάτειας Θεόδωρος Σολωμός έχει κάθε λόγο να χαμογελά που πιστός συμπαραστάτης στη λειτουργία της ομάδας είναι ο παλαίμαχος παίκτης και νυν επιχειρηματίας Στέλιος Παπαδόντας, του οποίου η βοήθεια είναι καταλυτική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass