Μουντιάλ Κατάρ 2022

Το σημερινό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 29 Νοε 2022 15:30

Στον δρόμο που... χάραξε η Γαλλία και η Βραζιλία
*ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΣΕΜΙΡΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 1-0

Η Βραζιλία, μετά τη Γαλλία, έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει από τη 2η αγωνιστική της φάσης των Ομίλων (7ος) το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ ματς του Μουντιάλ 2022.
Για να συμβεί αυτό, σε μία άκρως μέτρια βραδιά της και χωρίς τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα της, η «Σελεσάο» χρειάστηκε το φοβερό γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό, με το οποίο νίκησε 1-0 την Ελβετία στο στάδιο «974» της Ντόχα και με το 2Χ2 στις... αποσκευές της (6 β.) «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86’ Τέλες), Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (73’ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (73’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86’ Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (76’ Έμπισερ), Βάργκας (58’ Φερνάντες), Ρίντερ (58’ Στέφεν), Εμπολό (76’ Σεφέροβιτς).

 

Ματς «θρίλερ» με νικήτρια την Γκάνα
*ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ 3-2

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι στο «Education City Stadium» του Αλ Ραγιάν, η Γκάνα νίκησε 3-2 τη Νότια Κορέα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση από τον 8ο Όμιλο του Μουντιάλ 2022. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Σαλίσου (24’) και Κούντους (34’), αλλά με δύο γκολ του Γκουέ-σουνγκ Τσο (58’, 61’), ο οποίος προτιμήθηκε στην ενδεκάδα αντί του Ούι-τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού, η ασιατική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά. Ο Κούντους στο 68’ χάρισε τελικά τη νίκη στους «black stars», που θα παίξουν πλέον κόντρα στην Ουρουγουάη το εισιτήριο για τους «16». Μετά το τελευταίο σφύριγμα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Πορτογάλος προπονητής της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Πάουλο Μπέντο): Σέουνγκ-γκιου Κιμ, Μουν-χουάν Κιμ, Μιν-τζάε Κιμ (90’+2’ Κιουν-γκουόν Κουόν), Γιουνγκ-γκουόν Κιμ, Τζιν-σου Κιμ, Γου-γιουνγκ Τζουνγκ (78’ Ουί-τζο Χουάνγκ), Ιν-μπέομ Χουάνγκ, Χέουνγκ-μιν Σον, Γου-γέονγκ Τζέονγκ (46’ Σανγκ-χο Να), Τσανγκ-χουν Κουόν (57’ Κανγκ-ιν Λι), Γκουέ-σουνγκ Τσο.
ΓΚΑΝΑ (Ότο Άντο): Ζίγκι, Λαμπτέι (78’ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλίσου, Μενσά (88’ Ραχμάν), Παρτέι, Αμπντούλ Σαμέντ, Κούντους (83’ Τζίκου), Α. Αγιού (78’ Κιερέ), Γουίλιαμς, Τζ. Αγιού (78’ Σουλεμανά).

 

Γκολ και θέαμα
*ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΣΕΡΒΙΑ 3-3

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Καμερούν-Σερβία, για τη 2η αγωνιστική του 7ου Ομίλου, καθώς στο πιο «χορταστικό» ματς του Μουντιάλ 2022, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3!
Πλέον, με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, οι Σέρβοι θα πρέπει να νικήσουν την Ελβετία στην τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν, ενώ οι Αφρικανοί, που έχουν επίσης έναν βαθμό, πιθανότατα θα μείνουν εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις τους στον Όμιλο ολοκληρώνονται με αντίπαλο τη Βραζιλία. Τα τέρματα της Σερβίας σημείωσαν οι Πάβλοβιτς (45’+1’), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45’+3’) και Μίτροβιτς (53’), ενώ οι Καμερουνέζοι προηγήθηκαν με τον Καστελέτο στο 29ο λεπτό, μείωσαν με τον Αμπουμπακάρ (64’) και ισοφάρισαν με τον Τσούπο Μοτίνγκ (66’). Ο Ριγκομπέρ Σονγκ απέκλεισε από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος τον Ονάνα, τη θέση του οποίου ανάμεσα στα δοκάρια, πήρε ο Ντεβίς Επασί, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Λαμία.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φάι, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Ανγκισά (81’ Γκουέ), Κούντε (67’ Οντούα), Ονγκλά (55’ Αμπουμπακάρ), Μπεμό (81’ Εν Κουντού), Εκαμπί (67’ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μοτίνγκ.
ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στόϊκοβιτς): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78’ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56’ Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Μαξίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς (92’ Τζούριτσιτς), Τάντιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79’ Γκρούγιτς), Αλεξάνταρ Μίτροβιτς.

 

Ο Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την Πορτογαλία στα νοκ-άουτ
*ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2-0

Η Πορτογαλία ήταν πιο ουσιαστική, νίκησε με 2-0 την Ουρουγουάη στο «Λουσαΐλ Ικόνικ» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του 8ου Ομίλου, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ. Η «Σελέστε» θα πρέπει να περιμένει και το τελευταίο ματς με την Γκάνα, για να μάθει εάν θα συνεχίσει στη διοργάνωση ή, θα πάρει πρόωρα τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.
Τα γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54’ και στο 90’+3’ με πέναλτι (είχε και δοκάρι στο 90’+9’) έκριναν το ντέρμπι του γκρουπ κι έστειλαν τους Ίβηρες στη φάση των «16». Παράλληλα, πήραν και «εκδίκηση» από την αντίπαλό τους για την ήττα που είχαν γνωρίσει πριν από 4 χρόνια στο πρώτο ματς των νοκ- άουτ του τουρνουά της Ρωσίας, όταν η Ουρουγουάη είχε επικρατήσει με 2-1 και προκρίθηκε στους «8».
Η Πορτογαλία, έχοντας και την τύχη με το μέρος της, έκανε για 3η φορά στην ιστορία της το 2Χ2 στη φάση των Ομίλων Μουντιάλ, όπως το 1966 και 2002 όταν έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42’ Γκερέιρο), Νέβες (69’ Λεάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ (82’ Βιτίνια), Ρονάλντο (82’ Ράμος), Γουίλιαμ Καρβάλιο (82’ Παλίνια)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62’ Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86’ Βίνα), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62’ Αρασκαέτα), Νούνιες (72’ Γκόμες), Καβάνι (73’ Σουάρες).

 

Θέλουν πρόκριση - πρωτιά Ολλανδία και Αγγλία

Οι νίκες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας επί των Ελβετών (1-0) και των Ουρουγουανών (2-0), αντίστοιχα, «σφράγισαν» την παρουσία τους στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στο κλείσιμο της 2ης αγωνιστικής και πλέον από σήμερα οι 32 ομάδες μπαίνουν στην 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, που θα κρίνουν τα πάντα όσον αφορά τις ομάδες που θα πάρουν τα «εισιτήρια» για τα νοκ-άουτ, αλλά και τις κατατάξεις στους Ομίλους.
Το πρώτο «πιάτο» της 3ης αγωνιστικής «σερβίρουν» ο 1ος και ο 2ος Ομιλος, όπου η Ολλανδία και η Αγγλία θέλουν να σφραγίσουν τις νίκες και την πρωτιά στα γκρουπ τους, ενώ ο Ισημερινός με τη Σενεγάλη και το Ιράν με τις Η.Π.Α. θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν τις δεύτερες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους «16». Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα οι δύο αγώνες ανά Ομιλο της 3ης αγωνιστικής θα διεξάγονται την ίδια ώρα (17:00 και 21:00 οι δύο «ζώνες») για λόγους αξιοπιστίας και διαφάνειας.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1ος Ομιλος (17:00)
Ολλανδία-Κατάρ
και Ισημερινός-Σενεγάλη
2ος Ομιλος (21:00):
Ουαλία-Αγγλία
και Ιράν-ΗΠΑ
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ (σε 2 αγώνες)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολλανδία 4
Ισημερινός 4
Σενεγάλη 3
Κατάρ 0
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγγλία 4
Ιράν 3
ΗΠΑ 2
Ουαλία 1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass