Επιτυχημένη και η 6η Ανάβαση Ελασσόνας

*«ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΕ» ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2022 11:30

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η «6η Ανάβαση Ελασσόνας», η πρώτη μετά την «παγωμένη» διετία εξ αιτίας του κορονοϊού, αφήνοντας πίσω της υποσχέσεις για τη συνέχισή της και τις επόμενες χρονιές.


Ήταν μια όμορφη «Γιορτή» του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που «έτρεξε» πρόσφατα στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή. Όπως είναι καθιερωμένο, μέσα σε πανηγυρική και... θορυβώδη ατμόσφαιρα, τις βραδινές ώρες την πρώτη ημέρα, στο κέντρο της Ελασσόνας έγινε η εκκίνηση των συμμετεχόντων, με την παρουσία δεκάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προηγήθηκε η συγκέντρωση όλων των αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Οι οδηγοί και τα πληρώματα που συμμετείχαν στην «6η Ανάβαση Ελασσόνας» δεν έκρυψαν τη χαρά τους που βρέθηκαν στην Ελασσόνα και πήραν μέρος σε «έναν πολλά υποσχόμενο Αγώνα», εξαιρετικά οργανωμένο, με υπέροχη διαδρομή, που «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων, με την πίστη και την ελπίδα να έχει και συνέχεια στις επόμενες χρονιές.
Να σημειωθεί ότι διοργανώθηκε από τη δραστήρια Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, και βέβαια πολλών χορηγών.
Το πρωί της δεύτερης ημέρας, οι μηχανές των αυτοκινήτων «άναψαν» για τα καλά, και εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον νομό Λάρισας, από γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο, παρά τον «βουρκωμένο» και άστατο καιρό, πήραν «θέση μάχης», απλωμένοι σε ιδιαίτερα επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, απολαμβάνοντας με ασφάλεια τις προσπάθειες των πληρωμάτων που αγωνίστηκαν και «έπαιζαν» με τον χρόνο και το χρονόμετρο (προσφέροντας ασυνήθιστο θέαμα και συγκινήσεις), ζώντας από κοντά ακόμη μια πολλά υποσχόμενη «Ανάβαση Ελασσόνας».
Τις απογευματινές ώρες, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, έγινε η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές – οδηγούς της «6ης Ανάβασης Ελασσόνας», μέσα σε χειροκροτήματα και χαμόγελα. Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν, ανάμεσα στα άλλα, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι άνθρωποι της «οικοδέσποινας» Λ.Α.Μ.Κ.Ε. : «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Ανάβαση Ελασσόνας από τη Λ.Α.Μ.Κ.Ε., σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας, στην πλέον γνωστή και αγαπημένη διαδρομή «Πλακόπετρες».
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κώστα και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα Νικόλαο, που για ακόμα μία χρονιά αγκάλιασαν τον αγώνα και την προσπάθεια του συλλόγου μας. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τους αγώνες αυτοκινήτου, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η ΛΑΜΚΕ κατάφερε να πραγματοποιήσει την 6η Ανάβαση με 37 συμμετοχές. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο – «γιορτή» για όλους, αγωνιζόμενους και θεατές... παρόλο που ο αγώνας δεν προσμετρούσε βαθμολογικά πουθενά. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και τη γιατρό του αγώνα κα Σκρέτα Ελένη. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι χορηγοί, μεγάλοι και μικροί, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή της Ανάβασης».
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία 4 νικητής ήταν ο Λακόρτε Ευθύμιος του ΑΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με PEUGEOT 106 της Α5 και χρόνο 5:11:95, δεύτερος ήταν ο Μανωλόπουλος Δημήτριος του ΑΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με PEUGEOT 106 της Ν2 και χρόνο 5:13:68 και τρίτος ήταν ο Ντούρας Νικόλαος του START LINE με PEUGEOT 106 της Ν2 και χρόνο 5:22:52.
Στην κατηγορία 3, πρώτος ήταν ο Βεργοζήσης Απόστολος της ΛΑ ΒΟΛΟΥ με PEUGEOT 106 της Α6 και χρόνο 4:49:79, δεύτερος ήταν ο Γκέκας Γεώργιος της ΛΑΜΚΕ με PEUGEOT 106 της Α6 και χρόνο 5:07:33 και τρίτος ήταν ο Αλέκος Άγγελος της ΛΑ ΒΟΛΟΥ με PEUGEOT 106 της Α6 και χρόνο 5:16:35.
Στην κατηγορία 2, νικητής ήταν ο Ξενοκώστας Γεώργιος της ΑΛΑ ΛΑΜΙΑΣ με PEUGEOT 106 της Ε10 και χρόνο 4:55:23, δεύτερος ήταν ο Καραγκιοζόπουλος Παναγιώτης της ΛΑΜΚΕ με SEAT IBIZA της Α7 και χρόνο 5:04:66 και τρίτος ήταν ο Μαγγιδάς Ιωάννης της ΛΑ ΒΟΛΟΥ με PEUGEOT 106 της Ε10 και χρόνο 5:17:22.
Στην κατηγορία 1, νικητής ήταν ο Γρηγορίου Σωτήριος της ΛΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με OPEL ASTRA H της Ε12 και χρόνο 4:40:79, δεύτερος ήταν ο Κοντός Σταύρος του ΑΣΣΟΑΑ με MITSUBISHI LANCER της Α8 και χρόνο 5:08:97 και τρίτος ήταν ο Χατζηχρήστου Αναστάσιος του ΣΜΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με BMW M3 E36 της Ε12 και χρόνο 5:37:61.
Στην FSA 2L νικητής ήταν ο Χορίδης Ιορδάνης του ΟΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με PEUGEOT 106 και χρόνο 5:16:08, δεύτερος ήταν ο Τζίκος Πασχάλης του ΑΣΠΙΣ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ με CITROEN AX και χρόνο 5:30:66 και τρίτος ήταν ο Σανιδάς Γεώργιος του ΟΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με PEUGEOT 306 και χρόνο 6:24:26.
Στη FSA νικητής ήταν ο Μπερτζέμης Δημήτριος του ΟΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με BMW 3 E36 και χρόνο 5:12:08 και δεύτερος ο Μαρκούλης Αχιλλέας του ΑΣΜΑ με BMW E30 ΚΑΙ ΧΡΌΝΟ 6:37:96. Τέλος, στην κατηγορία FST2 νικητής ήταν ο Μπαλάσης Σγουρής της ΛΑΜΚΕ με TOYOTA COROLLA και χρόνο 5:39:26, δεύτερος ήταν ο Ζάρμπαλης Κων/νος της ΛΑΜΚΕ με BMW 318 και χρόνο 6:36:68 και τρίτος ο Μποχώρης Αχιλλέας της ΛΑΜΚΕ με AUDI A4 και χρόνο 7:12:40.
Την Ανάβαση έκλεισαν οι οδηγοί του DRIFT, Ζαρμπάλης Κων/νος με BMW 318, Τσιφούτης Νικόλαος με BMW E21, Τσοκάνης Κων/νος με TOYOTA CELICA, Ζήσαρος Απόστολος με BMW E36 και Μποχώρης Αχιλλέας με AUDI A4, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Ραντεβού το 2023 στην 7η Ανάβαση Ελασσόνας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass