ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ

Ενας διαφορετικός οπαδός της ΠΑΕ ΑΕΛ

*ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ…

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2023 13:30

«Ημέρα οδύνης για την ΑΕΛ και τον κόσμο της. Ένας νέος άνθρωπος που πρόλαβε, όμως, να συνδέσει το όνομά του με το οπαδικό κίνημα έφυγε από κοντά μας, μετά από μάχη λίγων εβδομάδων.


Ο Σέργιος Μαρούδας μεγάλωσε μαζί με τη χρυσή ΑΕΛ της δεκαετίας του ‘80 και συνδέθηκε μαζί της έμπρακτα. Δεν περιορίστηκε στο να είναι ένας πιστός ακόλουθός της, αλλά υπήρξε πρωτεργάτης και εκ των λίγων επικεφαλής της αναβίωσης του οπαδικού κινήματος στην πόλη. Όταν η ΑΕΛ βίωνε τα πέτρινα χρόνια και την απαξίωση, ο Σέργιος μαζί με τους συνοδοιπόρους του έβαλε τις βάσεις για να οργανωθεί ξανά ο σύνδεσμος των Μonsters. Ακόμη και όταν η ομάδα παράπαιε αγωνιστικά και διοικητικά, ήταν αυτοί που έμειναν στη θέση τους στο Αλκαζάρ, εκδρομή με ένα λεωφορείο σε κάθε γήπεδο και χωριό της Ελλάδας, σε κάθε κατηγορία.
«Έβαλε πλάτη» για την ομάδα για να τη δει όπως την οραματιζόταν. Στις αρχές μόνο 50 άτομα, στη συνέχεια όλο και περισσότεροι, μέχρι να ζήσει η ομάδα νέες χρυσές σελίδες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με χιλιάδες να την ακολουθούν και τον Σύνδεσμο γιγαντωμένο.
Και μετά, ξανά στη Β’ και στη Γ’, πάλι από την αρχή, πάλι ο Σέργιος εκεί. Πάντα στο πέταλο. Άλλωστε, όπως έλεγε, μόνο από εκεί μπορούσε να δει αγώνα, από την «ευθεία» τού ερχόταν «ανάποδα».
Ασυμβίβαστος, ανθρωπιστής και κοινωνικά ενεργός, ο Σέργιος Μαρούδας είχε άποψη και ισχυρή προσωπικότητα. Η προσφορά του στην ΑΕΛ και το οπαδικό κίνημα δεν μπορεί να συμπυκνωθεί σε ένα κατευόδιο. Μόνο όσοι τον έζησαν και όσοι μάθουν την ιστορία και τις ιστορίες του θα την κατανοήσουν. Γι’ αυτό και η απώλειά του μας συνθλίβει.
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο, την κορούλα και την οικογένειά του.
Σέργιε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».
Η ανακοίνωση αυτήν της ερασιτεχνικής ΑΕΛ εκφράζει αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο έναν από τους πιο εμβληματικούς οπαδούς της ΠΑΕ ΑΕΛ τον 44χρονο Στέργιο Μαρούδα που έχασε τη ζωή του, αλλά δίνει ζωή σε άλλους με τη δωρεά οργάνων, που ήταν επιθυμία του και την υλοποιεί η οικογένειά του και αποτελεί μια μοναδική ελπίδα σωτηρίας για χιλιάδες ασθενείς, που περιμένουν εναγωνίως τη μεταμόσχευση.
Λίγο πριν πεθάνει, έγινε δωρητής οργάνων και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ειδοποιήθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κλιμάκια με ομάδες γιατρών επρόκειτο να έρθουν από την Αθήνα για τη λήψη των οργάνων.
Ο εκλιπών δούλευε αρχικά σε πρατήριο υγρών καυσίμων και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο αρχείο Ογκολογικής Μονάδας. Όσοι τον γνώρισαν, αναφέρουν κολακευτικά σχόλια για το ήθος του και την ανιδιοτελή αγάπη του για την ΑΕΛ.
Η είδηση συνέτριψε τα μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΛ «Monsters» που αποχαιρέτησαν έναν νέο άνθρωπο και αγαπητό τους φίλο: «Τον ίσιο δρόμο τον περπατήσαμε από την άλλη, αγαπώντας ανιδιοτελώς, πολεμώντας ενάντια σε όλους και όλα. Δεν έπαψες να υπενθυμίζεις σε όλους μας όταν πιστεύεις σε κάτι με πάθος τελικά το δημιουργούμε.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕΡΓΙΕ MONSTERS LARISSA».ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΕΡΓΙΟ ΜΑΡΟΥΔΑ
Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «τον πολυαγαπημένο Σέργιο, τον αγνό, μονάκριβο, πολύτιμο συνοδοιπόρο και σύντροφό μας, δεν θα τον ξεχάσουμε και θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας.
Ο Σέργιος δεν άργησε πολύ να αντιληφθεί πως η ζωντάνια του θα έβρισκε την καλύτερή της έκφραση μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο, ταξικό κίνημα που πάλευε για το «όλο». Πυλώνας στέρεος, ακάματος, πανέμορφος δίπλα σε κάθε βήμα του, η γλυκιά και τρυφερή συντρόφισσά του Δημητρούλα, όπως συνήθιζε να τη λέει», διευκρινίζοντας ότι η εκδήλωση της Πέμπτης, 23 Φλεβάρη, για την ΕΠΟΝ αναβάλλεται.
Οι Οργανώσεις Λάρισας, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νΚΑ, με ανακοίνωσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο Σέργιος ήταν ένας κομμουνιστής του 21ου αιώνα. Φάρος ηθικής, πολιτισμού με το αλύγιστο φρόνημα που κατακτήθηκε μέσα στους αγώνες. Με τη στάση ζωής του, τόσο στον δημόσιο πολιτικό βίο όσο (και ίσως περισσότερο ακόμα) στις προσωπικές του στιγμές, μας αποκάλυπτε την πάστα των μελλοντικών ανθρώπων. Αυτών που δεν θα ζουν μέσα στο άγχος και τον τρόμο του ανταγωνισμού και της κατανάλωσης, αλλά μέσα στην ηρεμία και τη δημιουργικότητα του αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελεύθερης, δημοκρατικής και ειρηνικής.
Γι’ αυτό και ήταν πάντα αφοσιωμένος στα ιδανικά της εργατικής τάξης και της επανάστασης. Γι’ αυτό και θεωρούσε την οργανωμένη συλλογική πάλη αναγκαίο όρο για τη νίκη του καταπιεσμένου λαού μας. Πάντα πρόθυμος, μαχητικός και ανιδιοτελής πάλεψε για χρόνια μέσα από τις γραμμές της οργάνωσής μας για έναν κόσμο ανθρώπινο, απελευθερωμένο από κάθε εκμετάλλευση και ταξική διάκριση, για την επαναθεμελίωση του σύγχρονου κομμουνισμού».
*Η κηδεία του Σέργιου Μαρούδα θα είναι πολιτική και στη συνέχεια θα γίνει αποτέφρωση στη Ριτσώνα.
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass