Τι θα γίνει με τη Super League 2

*ΚΑΙ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ *ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ SL2 ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ή ΤΕΤΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2023 12:00

Του Σωτ. Κέλλα
H δημιουργία μιας νέας πενταμελούς επιτροπής στη Super League 2 για τη διαπραγμάτευση του εσόδου του ποσοστού της κατηγορίας από τη φορολόγηση του Στοιχήματος σημαίνει και έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα δει την επιτροπή των κ.κ. Παλτόγλου (Αιγάλεω), Τσιολέκα (Athens Kallithea), Ροκάκη (Χανιά), Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου), Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας) την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο ραντεβού, ενώ πιθανή είναι και η συνάντηση της επιτροπής με τη διοίκηση της Super League 1 για να εξασφαλιστεί η συναίνεση με νέες διαπραγματεύσεις ώστε να ανέβει το ποσοστό που παίρνουν οι ομάδες από το Στοίχημα (στόχος είναι τα 75.000 ευρώ να γίνουν τουλάχιστον 150.000 ευρώ).
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πληροφορίες αναφέρουν ότι θέτει τρεις προϋποθέσεις. Πρώτη είναι να επιστρέψουν οι ομάδες στην αγωνιστική δράση, δεύτερη να υπάρξει απόφαση για μείωση ομάδων και τρίτη να αυξηθεί η αξιοπιστία της κατηγορίας, αφού αυτή τη στιγμή πολλές φορές απασχολείται η κοινή γνώμη με τα ύποπτα για τον στοιχηματισμό παιχνίδια.
Με αυτές τις τρεις προϋποθέσεις (οι ομάδες θέλει ο υφυπουργός Αθλητισμού να γίνουν 20-22) δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης, αφού θα ανέβει το ποσοστό που θα παίρνουν τα σωματεία και θα γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προχθεσινή συγκέντρωση στο Αλκαζάρ, που υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εδώ δίπλα είδα, αγαπητέ μου Λευτέρη, τις καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις και γίνονται πολλές αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες, κυρίως τα παιδιά μας, να αθλούνται». Μόνο για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό έκανε ανάλογο εγκωμιαστικό σχόλιο.
Κι αναφερόταν στο υπερσύγχρονο ανοικτό προπονητήριο στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του Αλκαζάρ και τα άλλα έργα (την αλλαγή του ταρτάν στο κεντρικό στάδιο και την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου στίβου), ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, που είναι μεταξύ των 25 αντίστοιχων έργων δεκάδων εκατομμυρίων τα οποία εξελίσσονται στη Θεσσαλία.
Και μόνο υπερήφανος και δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται ο υφυπουργός Αθλητισμού για την αναγνώριση και τη στήριξη από τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως λέει συχνά ο Λευτέρης Αυγενάκης «μέσα σε τέσσερα χρόνια το άναρχο αθλητικό τοπίο νοικοκυρεύτηκε. Μπήκε τάξη, με σχέδιο και ξαναδόθηκε ελπίδα σε όλη την αθλητική οικογένεια και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ο αθλητισμός μας αλλάζει»!
Δεν είναι τυχαίο ότι και προχθές στη Λάρισα και χθες στα Γρεβενά, όπου περιοδεύει ο Πρωθυπουργός, απέδωσε τα εύσημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση και την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και γενικά για την αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass