Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβείο στον Κ. Αγοραστό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 11:30

Τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στη Θεσσαλία και τη διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας.


Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Διαμαντόπουλο μαζί με τη γραμματέα της Ομοσπονδίας Σαμπρίνα Τιβς και τον ταμία της Ομοσπονδίας Σάββα Τσοπούρογλου.
«Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο ποδήλατο. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Δημιουργεί ισχυρή κοινωνία και ισχυρή νεολαία. Ισχυρά νέα παιδιά που ξέρουν να ανταποκρίνονται, να αντιστέκονται, να αγωνίζονται, να μην παραδίδονται και να φτάνουν σε δημιουργικό θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχουμε μια διαχρονική και αποτελεσματική συνεργασία που οδηγεί σε μεγάλες διοργανώσεις όπως ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος που φιλοξενήσαμε στη Θεσσαλία. Μια επιτυχημένη διοργάνωση που γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση και έβαλε τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη. Η βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή και ανήκει σε όλους γιατί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε μια ομάδα. Είμαστε η πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας, και διαθέτουμε το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Στον Βόλο πρόκειται να κατασκευαστεί το ανοικτό ποδηλατοδρόμιο που αλλάζει τα δεδομένα στην ποδηλασία, καθώς είναι το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα, ο αθλητισμός δίνει τεράστια ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, στηρίζοντας την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος τόνισε τα εξής: «Βραβεύσαμε σήμερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που διαχρονικά στηρίζουν την ποδηλασία. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ακόμη για τις επτά μεγάλες διοργανώσεις που προγραμματίζουμε φέτος στη Θεσσαλία και αφορούν πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες και το βαλκανικό πρωτάθλημα. Δίνουμε διέξοδο στη νεολαία και προωθούμε τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου ψυχαγωγίας και άθλησης. Τιμούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη μεγάλη προσφορά της και συνεχίζουμε την αποτελεσματική και διαχρονική συνεργασία που φέρνει στην περιοχή μεγάλες διοργανώσεις».
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Μαρτίου οι Διασυλλογικοί Ποδηλατικοί Αγώνες Δρόμου Τεμπών και το επόμενο διάστημα διοργανώνονται τα εξής: 21-23 Απριλίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου νέων Κ23 – Κ19 στη Λάρισα.
26 Απριλίου Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στο Μεζούρλο
29 Απριλίου Hellenic XCΕ Series #1 (MTB) Elite (17+) – Masters – Κ17 στη Λάρισα 30 Απριλίου Hellenic CUP #2 (MTB-XCO) Elite – Masters – K19 – K17. Τον Μάιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μarathon στην Αργιθέα. Τον Σεπτέμβριο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στη Λάρισα.