Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (1-1)

Καλός και βελτιωμένος ο Οικονόμος

*Προηγήθηκε με τον Καραβασίλη(46΄) και ισοφάρισε ο Κυπτίου(56΄) *Επόμενο φιλικό για τους «Πράσινους» με τον Δωτιέα στην Αγιά(13/9)

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 8:06

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Καλός και βελτιωμένος παρουσιάσθηκε χθες στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος αναδείχθηκε σε φιλική αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου ισόπαλος 1-1.

Ανεξάρτητα από το ότι οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα, καθώς ο τεχνικός Λεωνίδας Μπίλλης θέλησε να ξεκουράσει βασικούς του ποδοσφαιριστές, οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά έδειξαν μια πολύ καλή εικόνα, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παίζοντας  σοβαρά, πειθαρχημένα και χωρίς φόβο απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα είναι εκ των φαβορί για την άνοδο.

Μάλιστα ο Οικονόμος που στο δεύτερο  μέρος ήταν πολύ επικίνδυνος στις φάσεις που δημιούργησε, θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη από τον αντίπαλό του.

Η ουσία είναι ότι το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης έδειξε ότι έχει ένα καλογυμνασμένο σύνολο, οι παίκτες «δένουν» μεταξύ τους και μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας, αναμένεται ότι θα είναι πανέτοιμοι για τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο Οικονόμος προηγήθηκε στο 1ο λεπτό του β' ημιχρόνου με τον Καραβασίλη, ενώ ο Κυπτίου με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 56' πέτυχε την ισοφάριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και από τις δυο ομάδες, μόλις στο 3΄σε  μακρινό σουτ του Μπαλή η μπάλα πέρασε άουτ, στο 6΄  με σουτ ο Κρεββατάς  δεν βρήκε τον στόχο, αμέσως μετά στο  7΄  ο Σενκάι επιχείρησε σουτ από μεγάλη απόσταση και  ο Παπουρτζής με δυσκολία μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 9΄σε σουτ του Κωστόπουλου πλάγια μέσα από την περιοχή, η μπάλα  πέρασε άουτ.

Η Νίκη έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά με μια διπλή ευκαιρία, καθώς στο 11’ , Βέργος και Κρεββατάς «σημάδεψαν» το δοκάρι, πρώτα ο αμυντικός χαφ με σουτ και έπειτα στο ριμπάουντ ο σέντερ φορ των «κυανόλευκων» και πρώην ποδοσφαιριστής του Μαχητή Τερψιθέας, με κεφαλιά.

Αμέσως μετά οι «Πράσινοι» είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Σενκάι που σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δυνατές μονομαχίες, όχι όμως αντιαθλητικές και λιγοστές ευκαιρίες. Στο 36' Παπουρτζής και Λάμπρου δεν συνεννοήθηκαν καλά αλλά ο Ευθυμίου απομάκρυνε την μπάλα προ του Καραγιάννη διορθώνοντας το λάθος των συμπαικτών του.

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ξεκίνησε στην επανάληψη με γκολ ...από τα αποδυτήρια καθώς στο 1ο λεπτό της επανάληψης, ο πολύ δραστήριος χθες Ορέστης Καραβασίλης έκανε γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ευθυμίου και πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα, με τον Χολέβα να παρεμβάλλεται χωρίς να μπορεί να αποσοβήσει το 1-0.

Η αντίδραση από πλευράς Νίκης Βόλου ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με πολύ ωραίο τέρμα του Κώστα Κυπτίου. Πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, προχώρησε και εξαπέλυσε σουτ από περίπου 20 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι, εκεί που ο Νούσιας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, για να γίνει με αυτό τον τρόπο το 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια δύο καλές στιγμές. Στο 59ο λεπτό, ο Καραγκούνης βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ μετά από σέντρα του Κορομηλά, αλλά πρόλαβε ο Γκίκας κι έβαλε την κόντρα, ενώ λίγο αργότερα, διαγώνιο σουτ του ίδιου παίκτη μετά από σέντρα του Καραβασίλη, η μπάλα βρήκε τη ρίζα της αριστερής καθέτου δοκού.

Στο 65' ο Παπουρτζής απέκρουσε με τα πόδια πάσα του Καραγιάννη προς τον Βούζα και στο 72' ο Δημητρέλης βγήκε τετ-α-τετ αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή. Η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητική και ο Οικονόμος να έχει την εδαφική υπεροχή. Από το 76' η Νίκη έπαιξε με δέκα παίκτες καθώς ο Ευθυμίου αποχώρησε τραυματίας και είχαν γίνει όλες οι αλλαγές, ενώ στο 85' αποβλήθηκε ο Βούζας του Οικονόμου για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.

 Ένα σουτ του Τόλιου δεν ανησύχησε τον Παπουρτζή στο 87΄,

στο 89΄σε παράλληλη σέντρα του Καραβασίλη που έκανε... πάρτι από τη δεξιά πλευρά, ο Τόλιος δεν μπόρεσε με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο 16χρονος  Ματθαίου ολοκλήρωσε με χλιαρό  πλασέ μια ωραία ατομική προσπάθεια με κούρσα κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους.

Τον αγώνα διυηθηνε ο κ.Γρηγοριάδης, που είχε συνεργάτες τους κ.Γκαρέλη, Τσαπράζη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ(Τάσος Μπεριτζάς): Γούπος (46' Νούσιας), Καραγιάννης, Κορομηλάς, Πρίφτης (68' Δημητρέλης), Μπαλής, Σιάτρας, Σενκάι (46' Βούζας), Κωστόπουλος (46' Καραβασίλης),  Καμπέρης (68' Παπαγεωργίου), Αγρόδημος (87' Γκαμπέτας), Καραγκούνης 64΄Τόλιος).

NΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(Λεωνίδας Μπίλλης): Παπουρτζής, Αλεξανδρής (46' Τάχος), Κανταρτζής (46' Χολέβας), Ευθυμίου, Λάμπρου (46' Αναστασίου-63' Αντζούρης), Βέργος (46' Καρατάσιος), Κολημήτρας (46' Κόλα), Γκίκα (62' Ματθαίου), Βουρδάκης, Κρεββατάς (46' Αποστολίδης), Κυπτίου (63' Γεωργιάδης).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

*Στο γήπεδο «Γ.Μητσιμπόνας» βρέθηκε με την ιδιότητα του μάνατζερ ο πατέρας του διεθνή ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Λεβερκούζεν Κυριάκου Παπαδόπουλου Νίκος Παπαδόπουλος, που έχει παίκτες και στις δυο ομάδες ενώ στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του ΓΑΣ Σβορώνου.

*Τον αγώνα παρακολούθησαν επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τύρναβος Βασίλης Μπρέζας με τον αντιπρόεδρο Κώστα Μπάρδα και ήταν παρέα με τον γυμναστή της ΑΕΛ Κώστα Μαντζιώκα, που είναι από την Τσαριτσάνη.

* «Παρών» και ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς Γιάννης Αλεξούλης, ο οποίος στο τέλος μίλησε με τον Λεωνίδα Μπίλλη προκειμένου να βρεθεί ημερομηνία για να γίνει ένα φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων.

* Σε πολύ καλή ατμόσφαιρα έγινε το φιλικό και σε καλές σχετικά καιρικές συνθήκες καθώς η ζέστη είχε κάπως υποχωρήσει.

*Επόμενο φιλικό για τον Οικονόμο είναι την ερχόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Αγιά με τον Δωτιέα.