ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΛ

Φιλικό με αδυναμίες

* Σε έναν αγώνα "ρουλέτα" η ΑΕΛ κέρδισε με 77-76

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 8:03

Του Σωτ. Κέλλα

ΓΣΛ και ΑΕΛ ή ΑΕΛ και ΓΣΛ(για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις…) έπαιξαν χθες ένα φιλικό στο πλαίσιο του σούπερ καπ της ΕΣΚΑΘ(και οι δύο έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης) στο κλειστό της Νεάπολης όπου σε έναν αγώνα «ρουλέτα» η μπίλια έκατσε στην ΑΕΛ και κέρδισε με 77-76.

Αυτό που αναδείχθηκε ήταν όχι το τελικό αποτέλεσμα (φάνηκε ότι οι δυο προπονητές Πρίμορατς και Παπαδόπουλος ήταν ήρεμοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης) αλλά οι αδυναμίες των ομάδων.

Και οι δύο έκαναν πολλά λάθη και έδειξαν αδυναμίες στο αμυντικό ριμπάουντ. Πιο πολλές ο ΓΣΛ καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα που κρίθηκε το παιχνίδι έχασε δύο αμυντικά. Και οι δυο ομάδες είχαν πολλές δεύτερες επιθέσεις ενώ πρέπει να βελτιώσουν το παιχνίδι 5 εναντίον 5.

Αυτό που δεν είδαμε ήταν κάποιο νέο παιδί να είναι πρωταγωνιστής(κάτω των 20 ετών, αν και έπαιξαν τρεις, Νταλός, Κουσιάντζας, Κονδυλόπουλος) δείγμα ότι πρέπει να βελτιωθεί η φιλοσοφία της δημιουργίας δυνατών εφηβικών ομάδων γιατί το μπάσκετ δεν σταματάει στο παιδικό.

Καλό υλικό υπάρχει και ίσως μετά τον επαναπατρισμό του Βαβάτσικου θα είναι καλό να γίνει και των Λόλα ή Καλλέ εφόσον οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Τα μπάτζετ όπως μάθαμε δεν είναι μικρά με βάση την κατηγορία και την οικονομική κρίση αφού υπάρχουν παίκτες που αμείβονται κατά πληροφορίες με ποσό πενταψήφιου νούμερου.

Οι παλιοί σίγουρα έχουν εμπειρία όπως ο Μπόγδανος, ο Παπαχρήστος, ο Παπακώστας αλλά χθες ο Σαριμπαλίδης ήταν ασταμάτητος και τον ακολούθησε ο Τσιαμπαλής.

Γενικά οι ομάδες αυτές έχουν περιθώρια να παίξουν καλύτερο μπάσκετ και ο κόσμος δείχνει να τις στηρίζει αν κρίνουμε ότι βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης περίπου 250 άτομα.

Από πλευράς σκορ το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό καθώς ο ΓΣΛ έπαιρνε κάποιες διαφορές που ανέτρεπε εύκολα η ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που δεν έδειξε να έχει μεγάλη πειθαρχία.

Τα τελευταία δυο λεπτά ήταν πανέμορφα με τον Μπόγδανο να θυμίζει τα νιάτα του και το νικητήριο καλάθι βγαλμένο από άλλη κατηγορία μεγαλύτερου επιπέδου. Ο Σαριμπαλίδης κάνει από άουτ πάσα back door στον Πολίτη που 1 δευτερόλεπτο και δύο δέκατα πριν τη λήξη του αγώνα κάνει το τελικό 77-76.

Προηγήθηκε μια φάση όπου ο ΓΣΛ έχει παράπονα για τον μη καταλογισμό φάουλ που έγινε στον Μπόγδανο. Και μπορεί να έκανε λάθος ο Μανώλης Πιτσίλκας αλλά σίγουρα μεγαλύτερο λάθος ήταν τα χαμένα ριμπάουντ των παικτών του ΓΣΛ. Το φάουλ δεν σφυρίχτηκε αλλά και η αντίδραση του Δημήτρη Μπόγδανου όταν προσγειώθηκε σε πινακίδα του γηπέδου ήταν για τεχνική ποινή.

Δεν νομίζουμε ότι το ζητούμενο ήταν τα σφύριγμα αλλά γενικότερα η εικόνα των δυο ομάδων. Ας μην ξεχνάμε ότι για τον Μανώλη Πιτσίλκα ήταν και αυτό το πρώτο παιχνίδι όπως μας είπε ο πατέρας του Νίκος, γνωστός για τη μεγάλη του διεθνή καριέρα στο άθλημα. Ο άλλος Πιτσίλκας της παρέας, ο Βασίλης πήγε θαυμάσια ως διαιτητής, άρα δεν υπάρχει κόντρα οικογένειας με ομάδα(για να κάνουμε χιούμορ ώστε να απαλύνουμε και τα αδικαιολόγητα για φιλικό παιχνίδι νεύρα μετά το τέλος του αγώνα).

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν αγωνιστικά εκ νέου του… χρόνου στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-30, 55-58, 76-77

ΓΣΛ 1928 (Πρίμορατς): Λεπενιώτης 5, Τσιαμπαλής 18 (4), Γοργόλης 6 (2), Παπαχρήστος 9, Λαμπρόπουλος 5 (1), Μπόγδανος 18 (4), Τσιαβές 2, Νταλός 4, Αγγελόπουλος 4, Βαβάτσικος 5 (1), Κουσιάντζας, Τσούμας

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Βλαχούλης 3, Αθανασόπουλος 2, Σαριμπαλίδης 21 (5), Τσούτσος 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κουτίνας 11 (1), Κονδυλόπουλος 2, Παπαϊωάννου, Μαλτέσιος 11, Πολίτης 9 (1), Παπακώστας 6, Φιλιππόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass