ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ (16:45)

Σύνθημα... νίκης έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

*«ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ» ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ *ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΩΓΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ *ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ-ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2009 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:37
Σύνθημα... νίκης για την ΑΕΛ στον κυριακάτικο αγώνα με την Ξάνθη (16:45) έδωσε χθες το μεσημέρι στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος παράλληλα κάλεσε και τον κόσμο να βοηθήσει στη σημαντική αυτή αναμέτρηση.
Το κέρδος όπως ανέφερε και τα οφέλη από μια ενδεχόμενη νίκη θα είναι πολλαπλά εκτός από τους τρεις βαθμούς, καθώς θα δώσει στους παίκτες αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
Είπε επίσης ότι πρέπει υπομονετικά η ομάδα να αναζητήσει το γκολ καθώς ο αντίπαλος είναι δυνατός στο χώρο της άμυνας όπου έχει πολύ καλή οργάνωση, ενώ σε σχέση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα γίνουν ίσως μία ή δυο αλλαγές.
Στάθηκε τέλος στην ανάγκη της καθολικής συμπαράστασης από όλους της φίλους της ΑΕΛ: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα, αλλά αυτή τη φορά θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη στήριξη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα – όπως κι αν είναι τα πράγματα – να παραμείνουν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και να τους δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο».
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΛ, έχει ως εξής:
«Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια, δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε και κυρίως μια νίκη, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
 Το ξέρουμε και γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες και στον ψυχολογικό τομέα. Γιατί όσο καλός ποδοσφαιριστής κι αν είσαι, όταν δεν μπορείς για διάφορους λόγους να εμφανίσεις τις ικανότητες που έχεις μέσα στο γήπεδο, είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να προβληματίζεσαι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει αυτό μέσα στην ομάδα. Όλα τα ματς της Super League ούτως ή άλλως είναι δύσκολα, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο, από τη στιγμή που η Ξάνθη είναι μια ομάδα με πολύ καλή αμυντική οργάνωση. Οι δυσκολίες του αγώνα προκύπτουν και από τον αντίπαλο, αλλά και από την κατάσταση της δικής μας ομάδας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε στο συγκεκριμένο ματς, γιατί εκτός από τους τρεις βαθμούς θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα. Πρώτα απ’ όλα αυτοπεποίθηση και ατομικά ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά και ως ομάδα συνολικά. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα κι όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικό αυτό να τους επηρεάζει. Μια νίκη θα μας αλλάξει πολύ προς το καλύτερο και ατομικά και ομαδικά», δήλωσε στην εισαγωγή του ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι πάντα κοντά στην ομάδα, αλλά αυτή τη φορά θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη στήριξη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα – όπως κι αν είναι διαμορφωμένη η κατάσταση – να παραμείνουν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και να τους δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο».
Για τα αγωνιστικά ζητήματα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: «Ο Ιγγλέσιας έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν είναι ακόμη στο 100%. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες κατά πόσο μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Ο Αμπουχατζίρα είναι καλύτερα και ίσως αύριο δοκιμάσει να μπει σε κάποια κομμάτια της προπόνησης. Ο Γιαννακόπουλος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σίγουρα δεν υπολογίζεται για το ματς με την Ξάνθη. Το θετικό είναι ότι επέστρεψαν υγιείς οι δύο διεθνείς, Μπουκουβάλας και Ααράμπ».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου
* Κάνατε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του κόσμου και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των Monsters στην προπόνηση, θα θέλατε να σχολιάσετε την κίνηση αυτή;
«Η ομάδα χρειάζεται πάντα – και ειδικά σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η συγκεκριμένη – θετική ενέργεια από όλους. Αυτός, νομίζω, ήταν και ο λόγος που ήρθαν και μας επισκέφτηκαν στην προπόνηση του Σαββάτου».
* Από πλευράς τακτικής τι χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στη νίκη την Κυριακή κόντρα στην Ξάνθη;
«Θα χρειαστεί να είμαστε πιο επιθετικοί όταν δεν έχουμε την μπάλα και πιο ήρεμοι και υπομονετικοί όταν την έχουμε στα πόδια μας. Είναι ένα στοιχείο που μας έχει λείψει, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαστε αρκετά καλύτερα σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο πιεστικοί».
* Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας οποιαδήποτε σκέψη για το τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος;
«Όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Αν – χτύπα ξύλο – έρθει ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Κανείς δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία. Αν, όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα, σκεφτόμαστε αρνητικά, τότε κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα».
*Πιστεύετε ότι η σειρά των τριών αγώνων που ακολουθούν μπορεί να είναι μια ευκαιρία να αλλάξει η ΑΕΛ ολόκληρο το σκηνικό;
«Για εμάς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα άλλο ματς εκτός από αυτό της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη. Να κερδίσουμε και να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξουν πολλά».
* Έχει για τους ποδοσφαιριστές ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτήρα τελικού;
«Χαρακτήρα τελικού, όχι. Σίγουρα αν κερδηθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αλλάξουν πολλά. Και σίγουρα αν χαθεί θα μπούμε σε φάση έντονου προβληματισμού».
* Σας φοβίζει κάτι ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη;
«Όχι. Το μόνο που έχω στο νου μου είναι να εμφανιστεί η ομάδα στην κατάσταση που θέλω».
* Διακρίνετε διαφορά στην ομάδα σε αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος;
«Η διακοπή μας έδωσε τη δυνατότητα, ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα, να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση και μέσα από ατομικά προγράμματα να φέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τα τεστ του περασμένου Σαββάτου μας έδειξαν, ουσιαστικά, τα αποτελέσματα που περιμέναμε»
* Μπορούν να αναφερθούν τα ονόματα εκείνων των ποδοσφαιριστών που υστέρησαν;
«Όχι, βέβαια».
* Έχετε ζητήσει από τους εμπειρότερους και παλαιότερους στην ομάδα ποδοσφαιριστές να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση στην παρούσα δύσκολη συγκυρία;
«Αυτό ισχύει πάντα και σε κάθε ομάδα. Οι παλαιότεροι μπορούν να αντιληφθούν ευκολότερα το κλίμα και τις συνθήκες γύρω από μια ομάδα και γι’ αυτό πάντα βοηθούν τους καινούριους να προσαρμοστούν γρηγορότερα και να καταλάβουν κάποια πράγματα».
* Προσανατολίζεστε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα;
«Ίσως γίνουν μία-δύο αλλαγές, αλλά έχω πει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να αλλάζουμε συνεχώς παίκτες στη βασική ενδεκάδα. Μπορεί να μην είμαστε ακόμη απόλυτα ευχαριστημένοι από αυτό που δίνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, αλλά με τις συνεχείς αλλαγές δεν κερδίζεις πολλά πράγματα. Πρέπει σιγά σιγά να επιμένουμε σε αυτό που λέμε κορμό της ομάδας».
* Προβληματίζεστε από τα τελευταία αποτελέσματα; Ποια είναι τα δικά σας όρια σε σχέση με την πορεία της ομάδας;
«Τι εννοείται λέγοντας τα δικά μου όρια; Δεν είναι θέμα ποιος είναι ο Ουζουνίδης. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Κι εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα. Να προσπαθώ να αντιμετωπίζω καταστάσεις που την αφορούν και να βελτιώνουμε κάποια πράγματα»
* Η έλευση του κ. Τζήμα στο πόστο του Γενικού Διευθυντή Διοίκησης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν, για παράδειγμα, δυσκολία συνεννόησης λόγω γλώσσας;
«Η παρουσία του κ. Τζήμα είναι σε διοικητικό πόστο. Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα, όσο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας σε κάποιον τομέα, σίγουρα θα το κάνει. Γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα. Μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι από αυτή την επιλογή. Άλλωστε με τον κ. Τζήμα διατηρούμε και προσωπικές φιλικές σχέσεις. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ΠΑΕ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass