ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.

Μέγα πάθος για νίκη...

* ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ * ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2009 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:37
Η χθεσινή προπόνηση της Α.Ε.Λ. ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, καθώς ο Στέλιος Βενετίδης ενημέρωσε τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη ότι έχει ένα σφίξιμο στη γάμπα και αποφασίστηκε να μην προπονηθεί, αλλά η συνέχεια ήταν πολύ ευχάριστη, καθώς οι παίκτες είχαν μεγάλη διάθεση για προπόνηση, έδειξαν πάθος (που αν βγει και στον αυριανό αγώνα του Αλκαζάρ με την Ξάνθη στις 4.45 μ.μ. θα είναι ό,τι καλύτερο), ενώ στα τμήματα φυσικής κατάστασης οι ποδοσφαιριστές έδειξαν σημαντική πρόοδο.
Στο μεταξύ, ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, αφιέρωσε μέρος της προπόνησης στη φυσική κατάσταση, στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο διάσπασης της άμυνας της Ξάνθης, που είναι ιδιαίτερα δυνατή, δείχνοντας και πώς πρέπει να λειτουργεί η ομάδα στις κάθετες πάσες, αλλά και στις πλάγιες, ενώ, τέλος, υπήρξε ένα δεκάλεπτο οικογενειακό διπλό.
Στο διπλό υπήρχαν κάποιες αλλαγές σε σχέση με αυτό που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες.
Αυτές αφορούσαν σε τρεις θέσεις, η πρώτη του δεξιού μπακ, όπου χρησιμοποιήθηκε ο Μπουκουβάλας αντί του Τριποτσέρη, αριστερά ο Κατσιαρός αντί του Βενετίδη (θα φανεί σήμερα αν μπορεί να αγωνιστεί ή όχι) και ως αμυντικό χαφ ο Ααράμπ αντί του Ιγγλέσιας, που ακόμα μετά τον τραυματισμό του δεν έχει βρει ρυθμό και μάλιστα χθες είχε συζήτηση με τον Ουζουνίδη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο, αφού ήταν μακριά από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.
Η τακτική ήταν 4-2-3-1 και τερματοφύλακας χρησιμοποιήθηκε ο Μάλαρτζ, στην άμυνα οι Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας, πιο μπροστά οι Τουάμα, Μετίν, Σίμιτς και στην επίθεση ο Ντε Νίγκρις.
Σήμερα θα υπάρξει μία προπόνηση στις 5 μ.μ. και ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή του αυριανού αγώνα.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΜΙΑ ΝΙΚΗ...»
Στο μεταξύ, για πρώτη φορά η Α.Ε.Λ. κάνει προδημοσίευση της συνέντευξης που έχει στο πρόγραμμα του αγώνα με την Ξάνθη και ο παίκτης που φιλοξενείται είναι ο Ηλίας Κυριακίδης.
Ο αμυντικός χαφ, που επανήλθε στην αγωνιστική δράση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α. πριν δεκαπέντε μέρες, τόνισε την αναγκαιότητα μια επιτυχίας για να μπορέσει η ομάδα να ανεβάσει την ψυχολογία της. Είπε χαρακτηριστικά: «Κερδίζοντας θ’ αρχίσουν ν’ αλλάζουν όλα».
Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την επανεμφάνισή του με την Α.Ε.Λ. στο Ο.Α.Κ.Α. και την εμφάνιση της ομάδας είπε τα ακόλουθα: «Την ψυχολογία τη δουλεύει και τη φτιάχνει ο κάθε ποδοσφαιριστής μόνος του. Το αποτέλεσμα φτιάχνει απλά την όλη ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Η ψυχολογία είναι καθαρά κάτι ατομικό. Από τη στιγμή που είσαι επαγγελματίας κι ανήκεις σε μία μεγάλη ομάδα, η οποία έχει κατακτήσει τίτλους, πρέπει να διαθέτεις την ικανότητα ως ποδοσφαιριστής και ως προσωπικότητα να φτιάχνεις την ψυχολογία μόνος σου».
- Πώς αλλάζουμε λοιπόν;
«Κερδίζοντας...»
- Κερδίζοντας την Ξάνθη αρχικά... Πώς περιμένουμε και πώς χαρακτηρίζουμε το παιχνίδι στο Στάδιο Αλκαζάρ;
«Η Ξάνθη είναι μια ομάδα αρκετά συμπαγής, με ομοιογένεια σε ικανοποιητικό βαθμό. Για να την κερδίσουμε πρέπει να κερδίσουμε τις προσωπικές μονομαχίες στο μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι το πιο κομβικό παιχνίδι και το πιο δύσκολο, επειδή έχουμε λιγότερους βαθμούς. Συγκριτικά με την περσινή περίοδο, φέτος βρισκόμαστε στην 7η αγωνιστική και έχουμε 3 βαθμούς».
- Έξι αγωνιστικές και μόλις τρεις βαθμοί. Πώς το σχολιάζεις και τι μπορεί να αλλάξει μία νίκη ενόψει της συνέχειας;
«Μέχρι στιγμής, κατά κάποιο τρόπο έχουμε προδώσει τις δικές μας φιλοδοξίες και τα δικά μας όνειρα. Όταν ξεκινάς μία χρονιά με στόχο να μπεις στους ομίλους του UEFAEuropaLeague, αλλά τελικά έρχεται ο αποκλεισμός και σε 6 αγωνιστικές έχεις 3 βαθμούς, αδικείς τις δικές σου ατομικές ικανότητες.
Μία νίκη σίγουρα δεν είναι αρκετή. Αλλάζει απλά την ατμόσφαιρα αλλά και τους βαθμούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι η επόμενη εβδομάδα, η οποία θα είναι πρωτόγνωρη όμως για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, καθώς μέχρι τώρα είχαμε να διαχειριστούμε μόνο αρνητικές στιγμές. Πρέπει να δούμε πώς θα συμπεριφερθούμε και πώς θα διαχειριστούμε και τα θετικά αποτελέσματα, πρέπει στις προπονήσεις να δείξουμε περισσότερο ζήλο και μεγαλύτερη όρεξη».
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην Καβάλα -που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος- δοκιμάζεται αύριο ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή χωρίς βαθμολογικές απώλειες, ενώ οι γηπεδούχοι θα παίξουν ανοικτά και χωρίς άγχος, αφού ουσιαστικά δεν έχουν να χάσουν κάτι.
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός σήμερα θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης και είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Άρη στην πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση της αγωνιστικής. Επίσης, ο Π.Α.Ο.Κ. θα φιλοξενήσει τον Π.Α.Σ. Γιάννινα στον πρώτο αγώνα της -μετά Ζαγοράκη εποχής-, ενώ η Α.Ε.Κ. θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι στον ουραγό -και χωρίς νίκη- της βαθμολογίας.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
16:45 Εργοτέλης-Άρης ΣΚΑΪ
19:00 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ
19:00 Π.Α.Ο.Κ.-Π.Α.Σ. Γιάννινα NOVA
ΑΥΡΙΟ
16:45 Ατρόμητος-Λεβαδειακός NOVA
16:45 Λάρισα-Ξάνθη NOVA
19:00 Ηρακλής-Πανιώνιος NOVA
19:00 Καβάλα-Παναθηναϊκός NOVA
21:15 Α.Ε.Κ.-Πανθρακικός NOVA
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 12-1 18
2. Ολυμπιακός    10-2 16
3. Εργοτέλης       12-8 11
4. Αστέρας Τρ.    9-7    11
5. Άρης      7-5    11
6. Καβάλα 5-4    10
7. Π.Α.Σ. Γιάννινα         6-4    9
8. Π.Α.Ο.Κ.          6-3    9
9. Α.Ε.Κ.    4-4    7
10. Ηρακλής        6-7    7
11. Ξάνθη 3-4    7
12. Πανιώνιος     4-7    5
13. Λεβαδειακός 4-11 4
14. Λάρισα 3-10 3
15. Ατρόμητος    4-8    2
16. Πανθρακικός 2-11 1
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass