Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΜΕ 1-0, ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 72’ * ΣΤΟ 90’+4’ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ 26' ΕΙΧΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ *ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΡΙΨΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Ντέρμπι με τα όλα του

*Μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η Αστραπή Ν. Πολιτείας που νίκησε στη Γιάννουλη την τοπική Δήμητρα με 3-0 και πέτυχε το «3 στα 3» *Σημαντικό διπλό του Καλοχωρίου στην Ελασσόνα (2-1) *Πρώτη νίκη του Αμπελωνιακού με 2-1 επί του Φαλανιακού

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2015 8:16

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Ο Απόλλωνας Λάρισας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι του Μακρυχωρίου, κερδίζοντας με 1-0 τον τοπικό Αετό, ο οποίος εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Μπουμαρσόπουλου. Αφορμή στάθηκε πέναλτι που δεν καταλόγισε στο 72’ σε ανατροπή του Φουσίκα και που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά (για δεύτερη φορά) το παιχνίδι για περίπου οκτώ λεπτά. Ωστόσο τα σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτή τη φάση, αφού λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης ο Απόλλωνας πέτυχε και δεύτερο τέρμα το οποίο ακυρώθηκε (καθ' υπόδειξη του α' βοηθού) αν και η φάση δεν έδειξε ότι υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με καλό ρυθμό το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιαδήποτε κατάληξη. Αφενός οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα στο α’ ημίχρονο να πάρουν ένα προβάδισμα ασφαλείας (0-2), όμως έχασαν πέναλτι στο 26’ και αφετέρου οι γηπεδούχοι που είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα στην επανάληψη, και με αφορμή την περίπτωση του πέναλτι στο 72’, θα μπορούσαν να έδιναν διαφορετική εξέλιξη στην αναμέτρηση.

Μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας και το χθεσινό 3-0 στη Γιάννουλη, η Αστραπή Ν. Πολιτείας είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο με τρεις νίκες και φιγουράρει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από κει και πέρα σημαντική νίκη μέσα στην Ελασσόνα με 2-1 πέτυχε η Αναγέννηση Καλοχωρίου, ενώ ο Αμπελωνιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με 2-1 επί του δυνατού Φαλανιακού.

Τέσσερα παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή, ενώ στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής το απόγευμα του Σαββάτου ο Αχιλλέας Φαρσάλων επικράτησε του ΠΑΟΛ Αβέρωφ με 3-2.

Αναλυτικά η αγωνιστική δράση στη μεγάλη τοπική κατηγορία:

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σμόλικας-Ηρακλής Λάρ.      0-0

Αμπελωνιακός – Φαλανιακός          2-1

Μακρυχώρι-Απόλλων Λάρ. 0-1

Γλαύκη –Χάλκη         1-1

Αμυγδαλέα – Δαμασιακός   0-0

ΠΟ Ελασσόνας – Καλοχώρι           1-2

Αγ. Ανάργυροι- Βλαχογιάννι            2-2

Δήμητρα Γιάνν. -Αστραπή Ν. Π.       0-3

Αχιλλέας Φ.-ΠΑΟΛ Αβέρωφ            3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αστραπή Ν. Π.           9-0      9

Καλοχώρι       6-2      7

Απόλλων Λάρ.          4-0      7

Αχιλλέας Φ.    5-2      7

Δαμασιακός   7-4      7

Δήμητρα Γιάνν.           3-3      6

Σμόλικας        5-4      5

Φαλανιακός    4-3      4

Ηρακλής Λάρ.            3-3      4

Αμπελωνιακός          2-2      4

Βλαχογιάννι    5-5      3

Αγ. Ανάργυροι           3-5      2

Αμυγδαλέα     1-3      2

Μακρυχώρι    5-8      1

Χάλκη 5-8      1

ΠΟ Ελασσόνας         1-4      1

Γλαύκη            1-8      1

Αβέρωφ         3-8      0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/10, 16.00)

Σμόλικας-Αχιλλέας Φ.

ΠΑΟΛ Αβέρωφ-Μακρυχώρι

Ηρακλής Λάρ.-Γλαύκη

Απόλλων Λάρ.-Αμυγδαλέα

Χάλκη-ΠΟ Ελασσόνας

Δαμασιακός-Αγ. Ανάργυροι

Καλοχώρι-Δήμητρα Γιάνν.

Βλαχογιάννι-Αμπελωνιακός

Αστραπή Ν.Π.-Φαλανιακός

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ, Ο ΑΕΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Ο Απόλλωνας Λάρισας πέρασε από τη δυνατή, όπως αποδείχθηκε έδρα, του Αετού Μακρυχωρίου χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Παλάσκας στο 13’, σ’ ένα παιχνίδι που διεκόπη προσωρινά δύο φορές και στο οποίο οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν πολλά παράπονα για τον διαιτητή κ. Μπουμαρσόπουλο με αφορμή το πέναλτι που δεν καταλογίσθηκε στο 72’ στον Φουσίκα. Φυσικά τα σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτή τη φάση αφού λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης ο Απόλλωνας πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Παλάσκα, το οποίο ακυρώθηκε (καθ' υπόδειξη του α' βοηθού) αν και η φάση δεν έδειξε ότι υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με καλό ρυθμό το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιαδήποτε κατάληξη. Αφενός οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα στο α’ ημίχρονο που ήταν καλύτεροι να πάρουν ένα προβάδισμα ασφαλείας (0-2), όμως ο Αντωνόπουλος έχασε πέναλτι στο 26’ και αφετέρου οι γηπεδούχοι που είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα στην επανάληψη, και με αφορμή την περίπτωση του πέναλτι, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Αετός Μακρυχωρίου στο α’ ημίχρονο υπέπεσε σε πολλά λάθη, κυρίως στην άμυνα, κι αυτό δεν το συγχώρεσε ο Απόλλωνας Λάρισας. Έτσι στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια των φιλοξενουμένων, ο Κούρο βρήκε με διαγώνια μπαλιά «ξεχασμένο» σε θέση έξω αριστερά τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και πριν προλάβει η άμυνα του Αετού να οργανωθεί, ο Παλάσκας με υποδειγματικό κοντινό πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 0-1.

Στο 26’ ο Κολοβός κέρδισε πέναλτι ανάμεσα από τους Μπουζώνα και Πολύζο, το οποίο εκτέλεσε ο Αντωνόπουλος αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Στο 29’ σε μια ανύποπτη φάση μετά από σέντρα, ο Παλάσκας έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ στέλνοντας την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, για να καταλήξει στη συνέχεια άουτ.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 30’ όταν ο Γκαμπέτας έφυγε, σε γρήγορη επιθετική ενέργεια, από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στον Φουσίκα, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να πάμε στο «τρικυμιώδες» δεύτερο μέρος.

Ο Απόλλωνας στα πρώτα λεπτά ήλεγχε το παιχνίδι, με τον Κολιό να έχει μία καλή στιγμή στο 60’, ωστόσο στη συνέχεια ο Αετός Μακρυχωρίου ανέβασε στροφές, περιόρισε τα λάθη του και πίεσε τους φιλοξενούμενους, έχοντας επικίνδυνες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 64’ χάθηκε διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Φουσίκας έβγαλε τη σέντρα, ο Νικούλης προσπάθησε να πιάσει από πολύ κοντά την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Παπαδημητρίου ο οποίος ελίχθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε στον Παυλόπουλο και ο τελευταίος βλέποντας τον τερματοφύλακα Μπρέλλα εκτός θέσης σούταρε, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 68’ ο Γκαραλιάκος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε ένα έξυπνο σουτ αλλά η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι με την παρέμβαση του Μπρέλλα. Ο διαιτητής έδειξε άουτ και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον μη καταλογισμό του κόρνερ, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο σημειώθηκε ρίψη κροτίδας. Έτσι ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει για ένα περίπου λεπτό το παιχνίδι.

Ο Αετός συνέχισε να ψάχνει τον δρόμο προς την ισοφάριση, για να φτάσουμε στο 72ο λεπτό όταν ο Φουσίκας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, δέχθηκε σπρώξιμο από πίσω από τον Νάτση και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση, με τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε νέες διαμαρτυρίες, ενώ παράλληλα άρχισαν να πέφτουν μπουκάλια προς την πλευρά του α’ βοηθού. Αυτό είχε ως συνέπεια το διαιτητικό τρίο να αποσυρθεί στα αποδυτήρια και το παιχνίδι να διακοπεί εκ νέου αυτή τη φορά για οκτώ περίπου λεπτά.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν το ρυθμό τους, δεν ήταν ωστόσο το ίδιο επικίνδυνοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που στο 90’+4’ είχαν μία πολύ καλή φάση με τον Νάστα, το κοντινό σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κωνσταντίνου. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Κωνσταντίνου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Παλάσκας από κοντά πέτυχε γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε, αφού ο α’ βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του, μάλλον για επιθετικό φάουλ, αν και η φάση δεν «μύριζε» κάτι τέτοιο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μπουμαρσόπουλου η διαιτησία του οποίου άφησε πολλά παράπονα στους γηπεδούχους με σημαντικότερη τη φάση του 72ου λεπτού. Ο α’ βοηθός κ. Παπαδημητρίου ελέγχεται για τη φάση του 90’+4’, ενώ πολύ καλός ήταν ο β’ βοηθός κ. Γκαρέλης.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Τσέτσιλας): Κωνσταντίνου, Μπουζώνας (46’ Δάσσιος), Τίκος, Πολύζος, Καλπίας, Παυλόπουλος, Τέας (51’ Παπαδημητρίου), Αργύρης, Φουσίκας, Νικούλης, Γκαμπέτας (60’ Γκαραλιάκος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μάγκος): Μπρέλλας, Νάτσης, Γιαννακόπουλος, Κολιός, Φλώρος, Κουρδής, Παλάσκας, Κούρο, Χαρούλης (84’ Τσένος), Αντωνόπουλος (53’ Νάστας), Κολοβός (61’ Κόλα).

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Η Αστραπή Ν. Πολιτείας επικράτησε στη Γιάννουλη της τοπικής Δήμητρας με 3-0 και πλέον είναι η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 35’ όταν μετά από κόρνερ του Κοταρέλα, ο Παπαμάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των παικτών του Γιάννη Τσακμακίδη που στην επανάληψη κατάφεραν να εδραιώσουν τη νίκη τους.

Αρχικά στο 60’ ο Κοταρέλας με πέναλτι (καταλογίσθηκε σε χέρι) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 70’ ο Αποστόλου με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Γκουντρουμπής (60’ Μπέτσιος), Καλούσης, Εμμανουήλ, Μηνάς, Θώμος, Μανάκας, Γκαλγκανόπουλος, Χατζηγρηγορίου Κ., Κατσαμάκας (70’ Δαούλας), Μακρής (55’ Μουσιός).

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Γαρουφαλιάς, Λιούσκας, Παπαμάνος, Ψωμολιάς, Μπατζέλας (85’ Σγουραλής), Καλτσάς (60’ Σουλτούκης), Μολάς, Σπανός, Κοταρέλας (80’ Γκιουρσάνης), Αποστόλου.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μετά από έναν δυνατό αγώνα, η φιλοξενούμενη ομάδα της Αναγέννησης Καλοχωρίου «απέδρασε» από την Ελασσόνα, επικρατώντας του τοπικού Π.Ο. Ελασσόνας με 1-2, με τέρμα του Κώστα Τσιαντούλη στο 87’ .

Οι γηπεδούχοι του Π.Ο.Ε. παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με αρκετές ελλείψεις, κάτι που φάνηκε στην εξέλιξη του παιχνιδιού, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα αποτελεσματικό και σαφώς πιο έμπειρο Καλοχώρι, που παίζοντας έξυπνα κατάφερε να πάρει το πολύτιμο εκτός έδρας «τρίποντο».

Φάσεις – γκολ:

33΄: Επίθεση των φιλοξενουμένων, η μπάλα στα πόδια του Ταρταμπούκα, που πέφτει στο έδαφος μετά από δυνατή προσπάθεια Ελασσονίτη αμυντικού, που διώχνει την μπάλα. Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι, απόφαση που κάνει τους Ελασσονίτες να διαμαρτυρηθούν έντονα στο διαιτητικό «τρίο». Μετά από διαβουλεύσεις, την «εσχάτη των ποινών» αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Ταρταμπούκας, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ Μιγδάνης πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει σωτήρια, καταχειροκροτούμενος!

62΄: Συνεργασία των παικτών του Καλοχωρίου, η μπάλα στα πόδια του πολύ καλού Μπούνα, που με σουτ γράφει το 0-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

73΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Ματούλα, και το έξυπνο σουτ που κάνει φέρνει την μπάλα να σκάει στο έδαφος, να ξεγελάει τους παίκτες των φιλοξενουμένων και να καταλήγει στην εστία του Καλοχωρίου, κάνοντας το 1-1, μέσα σε χειροκροτήματα.

87΄: Προσπάθεια των παικτών των φιλοξενουμένων από τα αριστερά, η μπάλα στα πόδια του νεοεισελθόντα Κώστα Τσιαντούλη, που με σουτ γράφει το 1-2, μέσα σε πανηγυρισμούς.

90΄: Νέα προσπάθεια του Καλοχωρίου, απέναντι στους εμφανώς κουρασμένους και απογοητευμένους γηπεδούχους, το δυνατό σουτ του εξαιρετικού Ταρταμπούκα αποκρούεται από τον Μιγδάνη και στη συνέχεια της φάσης(…με την επιστροφή της μπάλας), το νέο δυνατό σουτ του Μπούνα βρίσκει το δοκάρι της εστίας του ΠΟΕ.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Κουκούλης, Νατσιούλας, Παλαμίδας

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Παγκαρλιώτας): Μιγδάνης, Κυρίτσης Ι., Νταμπώσης, Περτζιόνι, Μπούσιας (49΄ λ.τ. Καραμάνος), Συνάπαλος, Ντούφας, Κυρίτσης Αθαν. (90΄ Θεμελής), Μάρκου (90΄ Γεωργούλης), Ματούλας, Καριπίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (Μπρισίμης): Μαρδάνης, Τσιαντούλης Π., Νεστορίδης, Έξαρχος, Βενέτης, Σπυρόπουλος, Ταρταμπούκας (90’+2΄ Δακτυλάς), Παιδής (66΄ Τσιαντούλης Κ.), Μπούνα, Λουκανίκας (90΄ Λίταινας), Μάρκου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι στο γήπεδο Αμυγδαλέας με τις ομάδες του Αετού και του Δαμασιακού να μοιράζονται τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με τους Σιούτα Δ/Β, Παπακωστούλη και Κυριάκο οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δανιλούλης): Παζιάνας, Σερακιώτης, Ευαγγελούλης (70’ λ.τ. Πίρε), Καφφές (85’ Μαυρουδής Α.), Πρίφτης, Παπακωστούλης, Βαΐτσης, Κυριάκος, Μαυρουδής Ι., Ανδριανόπουλος, Σιούτας Δ/Β.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Νάρης): Μαστοροδήμος, Γεωργαντζάς, Μπακαΐμης, Καρακάνος, Λέτσιος Κ., Δούκας (80’ Αυλογιάρης), Μουσιάρης Θ., Γανός, Λούτσος (48’ Λέτσιος Στ.), Μπουκουβάλας, Λόλας.

«ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Χωρίς νικητή έληξε και το παιχνίδι στη Φαλάνη ανάμεσα στον τοπικό Σμόλικα και τον Ηρακλή Λάρισας (0-0). Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες με κυριότερη τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Σκούπρας στο 15’ και εκτέλεσε ο Μπαρούτας, αλλά ο έμπειρος Μπακαρός επενέβη σωτήρια.

Ο Μπαρούτας στο 40’ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 60’ ο Κακαβίτσης με φάουλ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί από το 68’ και μετά ο Ηρακλής αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λιάκου.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Κακανούλιας): Μόρας, Κολοβός Κ., Τανάγιας (85’ Γραβάνης), Ντούφας, Πατσής, Δολιάνης, Σκούπρας, Κολοβός Χρ. (10’ λ.τ. Κόκρας), Μπαρούτας, Τσιάτας (46’ Δάσσιος), Κακαβίτσης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αργυρούλης-Βλαχούλης): Μπακαρός, Παπαδάμου, Μπαλαμώτης, Λιάκος, Γουργιώτης, Λαβαντσιώτης (46’ Φιλίππου), Κατσαρός (60’ Μπέης), Ταστεμερίδης, Μπάμης (68’ Αρχοντής), Ζαφείρης, Μαυρομάτης.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Αμπελωνιακός με 2-1 επί του Φαλανιακού.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο και είχαν δοκάρι στο 41’ με τον Φατούρα, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ανωτερότητά τους.

Αντίθετα στην επανάληψη ο Αμπελωνιακός μπήκε πιο αποφασιστικός και με πρωταγωνιστή τον Συκιώτη κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη.

Ο επιθετικός του Αμπελωνιακού στο 51’ εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, έκλεψε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια αριστερά άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και στο επόμενο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Σουλιώτη μετά από φάουλ του Πανταζή.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Συκιώτης στο 72’ ο οποίος έκλεψε πολύ ωραία την μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι είχε δύο προσωρινές διακοπές για έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στο 52’ και στο 77’.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Παραφέστας): Βραζιτίκος, Τζιαρτζιάνης, Γκόλτσος, Κωτούλας, Ψύρρας (84’ Νταφούλης), Λιόντος, Χατζούλης, Αρσένης (58’ Πούλιος), Φετάου (76’ Νταλακούρας), Ρόκα, Συκιώτης.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Πουτσιάκας, Φατούρας, Χριστιανίδης, Σουλιώτης (70’ Αλεξανρής), Πανταζής (65’ Παπαγεωργίου), Λιλολάρι, Κολοβός, Μπλέντι, Βαρσάμης, Καρυώτης, Αλατάς Γ.

ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Πολύ καλό παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος διεξήχθη στους Αγ. Αναργύρους με τον Ατρόμητο και τη Δόξα Βλαχογιαννίου να μοιράζονται τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16’ με το σουτ του Κουσιά μετά από μπαλιά του Αντωνόπουλου. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης στο 47’ όταν μετά τη σέντρα του Βρ. Κοντοθανάση ο Ζηρδέλης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 63’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής και πάλι μετά από μπαλιά του Βρ. Κοντοθανάση έκανε την ανατροπή πετυχαίνοντας το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί χάνοντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τους είχαν δώσει τη νίκη. Αντ’ αυτού στο 86’ μετά από σέντρα του Βίλλη ο Ευαγγέλου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 90’+1’ ο Βιλανάκης έχασε από πολύ κοντά μοναδική ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στον Ατρόμητο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Αλεξούδης): Παυλόπουλος, Βίλλης, Βλησαρούλης, Παναγιώτου, Τσιφλίζογλου, Μούμος, Γάκης (55’ Βιλανάκης Μ.), Κουσιάς, Αντωνόπουλος (70’ Σαμπάνης), Ρουμελιώτης (75’ Ευαγγέλου), Αμαρλαριώτης.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Φακίτσας): Ξεσφίγγης, Αλεξίου (65’ λ.τ. Μήσιος Δ.), Αθανασούλης, Σουφχάρας, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν., Κοκόμπελης (80’ Δήμος), Κοντοθανάσης Βρ., Ζηρδέλης, Πατσιωτός (25’ λ.τ. Λιόλιος), Κοντοθανάσης Δ.

ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟ

Τον πρώτο τους φετινό βαθμό πήραν Δάφνη Γλαύκης και Ηρακλής Χάλκης που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γειτονικό ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει την πρώτη τους νίκη. Προηγήθηκαν στο 10’ με τον Μπατζογιάννη, ενώ δύο δοκάρια είχαν οι Τσιώλης Ν. και Αλεξανδρής.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν σε ακόμα πιο δυσμενή θέση στο 65’ καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σ. Βογιατζής, κατάφεραν έστω και με παίκτη λιγότερο να ισοφαρίσουν στο 72’ με τον Ραπτοτάσιο.

ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ (Πλίτσης): Κουκούτσης, Καραχάλιος, Σμυρλής, Υφαντής, Αλεξανδρής, Κολιοφούτης (65’ Τσιώλης Ν.), Σπανούλης (72’ Τσιώλης Ε.), Βεργής, Μπατζογιάννης, Τσιώμης, Φώτος (30’ λ.τ. Αγγελακόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Μούτσιος): Χαβίλας, Σταμάτης, Τζεμολάρι, Βογιατζής Σ., Τσίρκας, Ντινούλης (46’ Νταμήτρος), Ραπτοτάσιος, Μόκκας, Λυντέρης, Βογιατζής Χρ., Τραμπάκουλας (55’ Κατσιάνας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass