ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΙΛΑΒΙΟΣ

Το θέμα της κάρτας υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2009 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
Με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος και ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Γιάννης Οικονομίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κάρτα υγείας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, μια πρόταση την οποία η ΕΠΟ έχει υποβάλει εδώ και αρκετά χρόνια και αφορά στον προληπτικό έλεγχο των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, με στόχο την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών στα ελληνικά γήπεδα.
«Σήμερα (σ.σ.χθες), αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε καταρχήν σε μία διευρυμένη συνεργασία με τη συμμετοχή και συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, έτσι ώστε να προβούμε, το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και μέσα στις προσεχείς δεκαπέντε ημέρες, στη σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα έχει σκοπό να θέσει σε εφαρμογή, ένα πρόγραμμα πρόληψης για τους νέους αθλητές και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος, και συνέχισε: «Με άλλα λόγια, αυτή η κοινή πρωτοβουλία, θα οδηγήσει σε κάτι πάρα πολύ σημαντικό: στο να σώζονται ζωές νέων ανθρώπων. Κάτι που δυστυχώς, δεν γινόταν στο παρελθόν και τα τελευταία χρόνια είχαμε και πολλά θύματα. Αυτό τελειώνει. Το κοινό μας πρόγραμμα θα προχωρήσει και υπολογίζουμε, ότι από τον Απρίλιο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα, σε συνεργασία βεβαίως, με την ΕΠΟ και όλες τις Ενώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια».
Αναφερόμενος στη σημασία του εγχειρήματος, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «ο συνολικός αριθμός των νέων παιδιών, των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, ξεπερνάει τις πεντακόσιες χιλιάδες. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα. Διότι δεν είναι απλά μια κάρτα υγείας. Είναι μια σημαντική τομή, μία μεγάλη παρέμβαση, που οδηγεί στο να σώζονται ανθρώπινες ζωές και δη, νέων αθλητών. Αισθάνομαι υπερήφανος, που το καταφέραμε αυτό, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μελετήσαμε την επικαιροποιημένη πρόταση, που πριν από λίγες ημέρες μας έστειλε ο κ. Πιλάβιος. Και νιώθω πολύ αισιόδοξος και πάνω απ΄ όλα -γονιός και εγώ- νιώθω ότι κάνουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τις νεότερες γενεές, για τα παιδιά μας».
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εστίασε στην ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος, λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα για όλο τον κόσμο, για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Έχουμε δει θανάτους στα γήπεδα. Είναι κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για τη δική μου θέση. Είναι ευτυχία να συνεργάζεσαι με ανθρώπους, με υπουργούς σαν τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος στη σύντομη αυτή συνάντηση, έδωσε το στίγμα το δικό του και το πώς θα προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον».
Ο Γιάννης Οικονομίδης, τέλος, ανάφερε πως «ενώ αγωνιζόμαστε εδώ και οκτώ έως δέκα χρόνια για να υιοθετηθεί αυτή η κάρτα υγείας του αθλητή, βρήκαμε έναν υπουργό ο οποίος αποφάσισε άμεσα, εντός δεκαπέντε ημερών να υιοθετήσει αυτό το σύστημα και να το προχωρήσει άμεσα. Πιστεύω ακράδαντα ότι εντός δεκαπέντε ημερών θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Θα δώσουμε τέλος σε ένα πρόβλημα τεράστιο που υπήρχε στον ποδοσφαιρικό μας χώρο. Να μη βασανίζονται επιτέλους, πεντακόσιες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass