ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Μόνη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΛ

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΕ ΚΑΙ «MONSTERS» *ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2009 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:28
 Η πορεία της ΑΕΛ για την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά τη νίκη το περασμένο Σάββατο επί του Εργοτέλη με 3-2 αλλά σίγουρα η διαφορά των τριών βαθμών από τον βασικό διώκτη τον Άρη δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό στους «βυσσινί» ιδίως όταν υπάρχουν έξι ακόμα «εμπόδια» για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.Επόμενος αντίπαλος για τη Λαρισινή ομάδα είναι το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.Ένα παιχνίδι που θεωρείται από τα πιο δύσκολα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διευρύνει η ομάδα το αήττητο σερί που έχει στο πρωτάθλημα και μετράει δεκατρείς αγωνιστικές.
Στο παιχνίδι αυτό ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών από τους τιμωρημένους Βενετίδη και Ααράμπ ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Στέλιου Γιαννακόπουλου (στα ευχάριστα είναι ότι αποθεραπεύτηκαν Κώτσιος και Κατσιαρός ενώ εξέτισε την ποινή του ο Κυριακίδης)
Όμως η πιο βασική απουσία για την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ θα είναι ο υπέροχος κόσμος της καθώς με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοδυτικής Αττικής απαγορεύεται η μετακίνηση των Λαρισαίων φιλάθλων στην Αθήνα με αιτιολογικό τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο κάτι όμως που δημιουργεί και μέγα ηθικό θέμα μια και στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ είχε δώσει εισιτήρια στον Παναθηναϊκό κάτι που δεν συμβαίνει τώρα και οι συμφωνίες των ομάδων είναι για να τηρούνται (το ερώτημα είναι γιατί εφόσον δημιουργεί πρόβλημα η Αστυνομία δεν δίνεται ένας πιο μικρός αριθμός εισιτηρίων στους οπαδούς της ΑΕΛ όπως έκαναν οι «βυσσινί» με τους οπαδούς του Άρη στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Αλκαζάρ).
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ  
Για το θέμα αυτό από την ΠΑΕ ΑΕΛ βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση που θεωρεί πραξικοπηματική την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοδυτικής Αττικής. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Διαμαρτυρόμαστε προς κάθε κατεύθυνση, για την πραξικοπηματική συμπεριφορά και απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοδυτικής Αττικής, να απαγορεύσει την διάθεση εισιτηρίων προς τους φιλάθλους της ομάδας μας, για την επικείμενη αναμέτρηση με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Ο.Α.Κ.Α. Έκπληξη δε, μας προκαλεί το γεγονός ότι ο εκπρόσωπός της παρουσιάσθηκε με ειλημμένη απόφαση στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, η οποία δεν άλλαξε παρά τις πιέσεις, εγγυήσεις και το εκ νέου κοινό έγγραφο αίτημα των δύο ΠΑΕ, για ανταλλαγή 1.000 εισιτηρίων.
Με πρόσχημα γεγονότα του αγώνα του α’ γύρου, τα οποία άλλοι δημιούργησαν, εκδόθηκε και επίσημα σήμερα «απαγορευτικό» μετακίνησης των Λαρισαίων φιλάθλων, οι οποίοι μας τίμησαν με την άψογη παρουσία τους σε όλα τα γήπεδα που κατά εκατοντάδες και χιλιάδες βρέθηκαν από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, δικαιώνοντας ταυτόχρονα με την πάγια συμπεριφορά τους και τον πρόσφατο αγώνα μας, ώστε να δοθούν στην ΠΑΕ Άρης τα εισιτήρια που δικαιούνταν στο Στάδιο Αλκαζάρ.
Δυστυχώς, στην προκειμένη περίπτωση θα τηρηθεί μεν το νόμιμο δικαίωμα της Δ.Α.Β.Α., αλλά όχι και η αρχή της ισονομίας και του δικαίου, με μια πρωτοφανή απόφαση που δημιουργεί κακό προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ως Έλληνες πολίτες, λυπούμαστε βαθύτατα για την έμμεση δήλωση – αλλά δήλωση, από πλευράς Δ.Α.Β.Α. – αδυναμίας λήψης μέτρων για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής ενός αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού – ΑΕΛ, στο ασφαλέστερο στάδιο της χώρας!!!
Ως ΠΑΕ, καταγγέλλουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός, καθώς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων σε όλα τα γήπεδα της επικράτειας και δεν παύουμε να νιώθουμε υπερήφανοι για την ποιοτική αξία της ομάδας και του κόσμου μας».
ΚΑΙ Ο Σ.Φ. «MONSTERS»
Θέση για το θέμα αυτό πήρε και ο σύνδεσμος φιλάθλων «MONSTERS» που αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ένα μοναδικό μάθημα δημοκρατίας παρέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση  Βορειοδυτικής Αττικής σε όλους μας: πήρε την εκπληκτική πρωτοβουλία να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να ταξιδέψουμε και να συμπαρασταθούμε στην ομάδα μας από κοντά, στο μοναδικό ίσως γήπεδο της χώρας που πληροί τόσες προϋποθέσεις για την ομαλή παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών.
Είναι η γνωστή τακτική των άκρων που πρώτη η Πολιτεία υιοθετεί μεταφράζοντας σε πράξη τη συνηθισμένη αδιαφορία της: όταν συγκρούονται συγκεκριμένοι οπαδοί πρέπει να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι της χώρας, όταν δραπετεύει ο Παλαιοκώστας πρέπει να «χαρτογραφηθούν, όλα τα καρτοκινητά της χώρας, όταν σημειώνονται επεισόδια σ΄ έναν αγώνα πρέπει να υιοθετήσουμε τακτικές σκοτεινών εποχών, καρφώνοντας τη δημοκρατία με μια απάθεια που φωνάζει πως είμαστε ανίκανοι και αδιάφοροι. Χειρότεροι κι από προφήτες υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της μετακίνησης και των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα για τους οπαδούς του Αρη ενόψει του αγώνα στο Αλκαζάρ.
Σήμερα υποχρεωτικά βιώνουμε την επιλογή κάποιων που ίσως να μην θέλουν να αποτελούν παράγοντα που ρυθμίζει την διεξαγωγή των αγώνων και με την πρωτοβουλία τους αφαιρούν από την ομάδα μας ένα όπλο στον αγώνα της για την είσοδό της στα πλέι οφ. Πέρα από τον αυταρχικό χαρακτήρα της απόφασης που είναι απαράδεκτη πέρα από αγώνες, αντιπάλους και συνθήκες, η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση που έχει επαναληπτικά η ομάδα μας και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, υποστηρίζει υποψίες που τον τελευταίο καιρό απασχολούν τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας.
Ολοι αυτοί λοιπόν που καθιστούν τόσο απλά εαυτούς ανίκανους να κάνουν τη δουλειά τους ας αναλογιστούν και τις ευθύνες τους απέναντι στο κλίμα που δημιουργούν μια ιδιαίτερη μεταχείριση της ομάδας μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με την αψεγάδιαστη παρουσία μας σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, ζωντανεύοντας το αληθινό κλίμα του ποδοσφαίρου: αφήνουμε τους δολοφόνους της ίδιας αντιμετώπισης, της ελευθερίας της μετακίνησης και της γηπεδικής ατμόσφαιρας να κάνουν επίδειξη της ανικανότητας και απροθυμίας τους πάνω στην πλάτη της ΑΕΛ και του αξιολύπητου ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποτε όταν οι επιπτώσεις από τέτοιους αυτοσχεδιασμούς αρχίσουν να φαίνονται, δεν θα΄ναι πάλι Αποκριά για να κρυφτούν μεταμφιεσμένοι. Σε αυτή τη νέα πληγή της δημοκρατίας συνυπεύθυνη είναι και η Πολιτεία που συνεχίζει να οργιάζει με τα πειράματά της στον χώρο κυρίως του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς το τούνελ που διασχίζουμε μοιάζει να μην έχει τέλος και ο ρατσισμός κατά των φιλάθλων συνεχίζει να δυναμώνει…
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass