ΚΑΙ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Έχασε και στα Τρίκαλα η ΑΕΛ ΓΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2009 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:28
 Μία ήττα που σβήνει σχεδόν κάθε ελπίδα για παραμονή στην Α1 υπέστη την Κυριακή το βράδυ στα Τρίκαλα η ΑΕΛ ΓΣ με σκορ 79-70.
Πλέον απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η λαρισινή ομάδα για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον τέσσερις νίκες κάτι που θεωρείται από πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο.
Στο τελευταίο ματς η ΑΕΛ ΓΣ ξεκίνησε παθιασμένα και προηγήθηκε με 19-13 και 30-26 έχοντας ως σκόρερ τον Κόμματο. Στη συνέχεια ένα «μπλάκ άουτ» την έφερε να κυνηγάει τα Τρίκαλα με 17 πόντους (50-33).
Όμως χωρίς να το βάλει κάτω έκανε ένα σερί 21-7 και έπειτα μείωσε ακόμη και στους 3 (69-66). Οι τελευταίες φάσεις δεν την ευνόησαν και έτσι ήρθε το τελικό 79-70.
Τα δεκάλεπτα:
26-25, 50-33, 63-56, 79-70
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Τρίκαλα (Αγγέλου): Έιβερι 7 (1), Πέττας, Νικολαΐδης 14 (3), Παπαχρήστος 1, Κατσαρές 6, Μπόγδανος 5 (1), Γιανγκό 8, Τζιγκάνοβιτς 22, Ντίκελ 8 (2), Χαριτόπουλος 8 (2), Μουτόμπο
ΑΕΛ (Αλεξανδρής): Μπρόζος, Μεχία 2, Ζάρας 2, Αλιέβας 14 (2), Αποστολίδης 6, Κόμματος 15 (2), Παπανικολάου 2, Λαμπρόπουλος 8, Λάππας 2, Φράνσις 19
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Aγγέλου: "Οφείλω κατ’ αρχάς να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Όντως η Λάρισα έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια ενώ έχει φτιάξει με έναν μικρό προϋπολογισμό ένα αξιόμαχο σύνολο. Αρκεί να σας πω ότι ο Μάσι που έφυγε από μας έπαιρνε τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ' αυτά που παίρνει ο Φράνσις. Αυτό δείχνει την εμπειρία τόσο του προπονητή όσο και της ομάδας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι όπως στο πρώτο ημίχρονο έκανε η Λάρισα 17 λάθη έτσι κι εμείς στην επανάληψη κάναμε 12. Όταν προηγείσαι με 17 πόντους ο αντίπαλος δεν έχει να χάσει τίποτα και για μένα ήταν μία ευκαιρία για τα παιδιά που έχουν να διαχειριστούν την οργάνωση της ομάδας. Έκαναν αυτά τα λάθη και βίωσαν την εμπειρία. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να συνεχίσουμε οργανωμένα και πειθαρχημένα μέσα και έξω από το γήπεδο. Θα ήθελα να τελειώσω εκφράζοντας τη συμπάθειά μου στη Λάρισα που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και να ευχαριστήσω τους παίκτες και τον κόσμο του ΑΣΤ που για μία ακόμη φορά γέμισε το κλειστό".
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «Παίζαμε την τελευταία μας ευκαιρία για την παραμονή στην Α1. Δεν ξέρω γιατί είχαμε τόσο πολύ άγχος με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με 17 πόντους. Έχουμε γυρίσει και άλλες φορές τέτοια παιχνίδια αλλά αυτό έχει ένα κόστος που είναι η κούραση και η φθορά στα φάουλ. Παίξαμε σε ένα γήπεδο και σε μία ατμόσφαιρα που μας έχει λείψει. Ήταν γεμάτο, είχε ωραία ατμόσφαιρα και αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν τα Τρίκαλα, ο συνάδελφος Βαγγέλης Αγγέλου και ο πρόεδρος με όλο το επιτελείο. Επειδή έχω καθίσει 14 χρόνια ως προπονητής στην περιφέρεια μακάρι τα Τρίκαλα να τα καταφέρουν μέχρι το τέλος και να παραμείνουν στην κατηγορία. Είναι η πρώτη φορά που βιώνω τέτοια κατάσταση αλλά ως αρχηγός πρέπει να την υποστώ. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα, ούτε από τη διοίκηση, ούτε από τον κόσμο μας, ούτε από τα παιδιά τα οποία άλλωστε εγώ επέλεξα. Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά είναι ως ένα σημείο χαμένη γιατί ο βασικός και πρωταρχικός στόχος ήταν να εξυγιάνουμε το σωματείο οικονομικά και πιστέψαμε πως με έναν μικρό προϋπολογισμό θα τα καταφέρναμε. Δεν τα καταφέραμε αλλά το καλό είναι πως αυτή η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει από μία υγιή βάση την καινούργια χρονιά. Η ΑΕΛ είναι καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του πρωταθλήματος αλλά για τη σωτηρία των Τρικάλων καθώς παίζουμε στην έδρα μας με το Αιγάλεω. Επειδή έχω κάποιες αρχές και δεν θα τις παραβώ τώρα είπα και στο σωματείο να μην φύγει κανείς παίκτης και να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Επειδή εγώ ήμουν αυτός που μίλαγε παλιότερα για αλλοιώσεις δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει το ίδιο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να ξέρετε ότι δεν θα μείνω στην ομάδα. Θα πρέπει η πολιτεία πάντως να βρει έναν τρόπο να προστατέψει το άθλημα".
Αποτελέσματα
Σε αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πανελλήνιος-Κολοσσός Ρ. 70-66
Άρης-Καβάλα            78-59
Αιγάλεω-ΑΕΚ            59-61
Ολύμπια Λ.-ΠΑΟΚ    74-80
Πανιώνιος-Μαρούσι 70-84
Τρίκαλα-ΑΕΛ 79-70
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-75
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
Ολυμπιακός   39
Παναθηναϊκός            37
Άρης   35
Πανελλήνιος   34
Πανιώνιος       32
Mαρούσι         32
ΑΕΚ    30
Κολοσσός      Ρόδου 29
ΠΑΟΚ 29
Καβάλα          26
Ολύμπια         26
Αιγάλεω         25
Τρίκαλα          24
ΑΕΛ    22
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00 ΑΕΛ -Πανελλήνιος novasports
17:00 Καβάλα-Ολυμπια
19:00 Μαρούσι -Π.Α.Ο.Κ. novasports
ΚΥΡΙΑΚΗ
14:00 Α.Ε.Κ.-Αρης ΑΝΤ1
14:00 Κολοσσός -Ολυμπιακός ΕΤ1
17:00 Πανιώνιος -Τρίκαλα 2000 novasports
17:00 Παναθηναϊκός-Αιγαλεω
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass