ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Κριτήριο για την 5η θέση

*ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ *ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ-ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2009 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:30
Κριτήριο για την 5η θέση χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο στάδιο Αλκαζάρ (16.45) ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της ΑΕΛ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες υπογράμμισε ότι το κέρδος από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ θα είναι διπλό καθώς από τη μία η ΑΕΛ θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και από την άλλη θα ρίξει την ψυχολογία των ομάδων που την ανταγωνίζονται.
Για το λόγο αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισήμανε ότι είναι ανάγκη ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό των «βυσσινί» και να ενισχύσει την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά καθώς όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν η ΑΕΛ θα πρέπει να συνεχίζει να κρατά την τύχη της στα χέρια της.
Αναλυτικά ο τεχνικός της ΑΕΛ είπε τα εξής:
«Είναι πολύ σημαντικό όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, τα πάντα να εξαρτώνται από εμάς. Στόχος μας στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι να κερδίσουμε, έτσι ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουμε την τύχη μας. Είχαμε μία πολύ άσχημη εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι το Σάββατο θα δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
Ξέρουμε ότι και ο αντίπαλός μας έχει υψηλούς στόχους και ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έτσι, για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά και τεχνικά αλλά και δυνατά, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει δύναμη σαν ομάδα.
Προβλήματα σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν πλην του Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει μεν αρχίσει τρέξιμο, αλλά σίγουρα δεν προλαβαίνει αυτό το παιχνίδι. Θα δούμε αν θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο ματς. Ο Νταμπίζας προπονήθηκε κανονικά και θα είναι στη διάθεσή μας.
Περιμένουμε ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό μας. Όπως κι εμείς – καθώς πλησιάζει το τέλος της σεζόν – πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο, έτσι κι ο κόσμος είναι ανάγκη να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην ομάδα».
***
Απαντώντας στις ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών στη συνέχεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε τα εξής:
-Υπάρχει περίπτωση ο Γιαννακόπουλος να μην προλάβει ούτε το ματς με τον Ηρακλή;
«Θα δούμε. Ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο. Πάει καλύτερα, οι πόνοι έχουν σχεδόν υποχωρήσει, αλλά εξακολουθεί σε κάποιες στιγμές να αισθάνεται ενοχλήσεις. Αν δεν προλάβει το ματς με τον Ηρακλή μετά έχει τη διακοπή οπότε θα δούμε. Προς το παρόν, με απασχολούν οι παίκτες που είναι στη διάθεσή μου».
-Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ στο ματς του Σαββάτου; Ποια είναι τα δυνατά σημεία του αντιπάλου;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλή αμυντική οργάνωση, παίζει δυνατά και έχει μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως, παίζουμε στην έδρα μας και θεωρώ ότι έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
-Θα υπάρχουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο;
«Αν κρίνουμε από την εμφάνιση του προηγούμενου Σαββάτου θα πρέπει να αλλάξουμε πολλούς παίκτες. Σίγουρα δεν είναι κριτήριο για την επιλογή της 11άδας. Ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες κάθε παιχνιδιού, αλλάζουν κάποια πρόσωπα στην ενδεκάδα. Λογικά θα έχουμε κάποιες αλλαγές. Σ’ ένα παιχνίδι πρέπει να δεις τη δύναμη, να δεις τις στημένες φάσεις και κάποιες ειδικές λεπτομέρειες για να βγάλεις την 11άδα».
-Ο Νταμπίζας θα είναι σε θέση να ξεκινήσει;
«Ναι, είναι καλά».
-Υπάρχει κλίμα «εκδικητικότητας» τρόπον τινά για τα όσα έγιναν στον α’ γύρο;
«Σίγουρα, το πρώτο παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα το θέλαμε λόγω ειδικών συνθηκών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως, δεν μένουμε σε αυτό. Δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης για εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες και αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο περισσότερο είναι να δει ένα καλό παιχνίδι και φυσικά τη δική μας ομάδα να κερδίζει».
-Είναι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ κριτήριο για την 5η θέση;
«Ναι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κοιτάξτε όσο πλησιάζουμε προς το τέλος όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά όμως χρειάζεται λιγότερα βήματα για να φτάσεις στον στόχο. Ειδικά το Σάββατο, αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ ίσως θα έχουμε κάνει διπλό βήμα. Όχι μόνο γιατί θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά και γιατί θα ρίξουμε την ψυχολογία των ομάδων που μας ανταγωνίζονται».
-Μετά τη νίκη της Ξάνθης επί του Πανθρακικού πιστεύετε ότι η ομάδα της Ξάνθης μπορεί να προλάβει την 5άδα;
«Μαθηματικά πολλές ομάδες έχουν πιθανότητες. Το θέμα είναι αυτό που είπα στην αρχή: Στο τέλος κάθε αγωνιστικής όλα να εξαρτώνται από εμάς».
-Υπάρχει άγχος στην ομάδα επειδή όπως είπατε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό;
«Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει άγχος, πάντα υπάρχει πίεση και ιδιαίτερα σε μια ομάδα που έχει στόχους όπως εμείς. Προτιμάμε να έχουμε άγχος και πίεση, παρά να είμαστε αδιάφοροι, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η χρονιά δεν πήγε καλά. Ποδοσφαιριστής που δεν αντέχει να ζήσει μ’ αυτά, δεν μπορεί να είναι επαγγελματίας».
-Πώς εξηγείτε την κακή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό;
«Ήταν τραγική όχι κακή αλλά σας είπα ότι συμβαίνουν τέτοια παιχνίδια μια δυο φορές το χρόνο σχεδόν σε όλες τις ομάδες. Όταν και οι 11 παίκτες είναι σε κακή μέρα, δεν μπορείς να ψάχνεις πολλά. Όταν είναι ένας δύο λες μπορεί κάτι να μην πήγε καλά ή κάτι να σχεδιάστηκε λάθος αλλά όταν είναι όλοι οι παίκτες σε κακή ημέρα…
Τέτοιες εμφανίσεις τις ξεπερνάς όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί είναι κάτι που γίνεται. Η εμπειρία μου τόσα χρόνια, έχει δείξει ότι όταν ήμουν και ‘γω ποδοσφαιριστής σε μεγάλη ομάδα μας τύχαιναν τέτοια παιχνίδια. Ας θεωρήσουμε σαν θετικό ότι έγινε σε εκτός έδρας ματς, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο οπότε ήταν μικρό το κακό».
-Σκέφτεστε να διαφοροποιήσετε το στυλ παιχνιδιού της ομάδας ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ;
«Κάτι που δουλεύεται ολόκληρη τη χρονιά, δεν είναι εύκολο να το αλλάξεις. Βλέπετε ότι το στιλ δεν αλλάζει πολύ στα παιχνίδια μέχρι τώρα, ίσως αλλάζουν τα χαρακτηριστικά κάποιων παικτών».
-Μήπως να γίνει πιο επιθετική η ομάδα για να φτάσει στη νίκη…
«Αν ήταν η λύση να βάλουμε πολλούς επιθετικούς για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι να είστε σίγουροι ότι όλοι οι προπονητές θα το κάνανε. Ομάδα χωρίς ισορροπία μέσα στο παιχνίδι τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στην επιθετική δεν μπορεί να κερδίσει παιχνίδια».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass