ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Η ομάδα στα δύσκολα χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

*ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ *ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ *ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ-ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2009 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Απόλυτα ειλικρινής, ξεκάθαρος και με διάθεση να απαντήσει χωρίς να κρύψει τίποτα στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, παρουσιάστηκε στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που είχε πολύ ενδιαφέρον, ενόψει της Κυριακάτικης έκτος έδρας αναμέτρησης με τον Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο.«Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε και εξαρτώνται – αν όχι όλα – σίγουρα τα περισσότερα από εμάς. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και το επίπεδο της προσπάθειας, στα παιχνίδια που απομένουνε, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είναι αλήθεια ότι στα δυο τελευταία παιχνίδια, δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Πρέπει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά να δώσει το κάτι παραπάνω για να βελτιώσει την ατομική του απόδοση και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βοηθήσει την ομάδα. Οι τέσσερις βαθμοί τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου, είναι σημαντικό προβάδισμα για εμάς και πιστεύω ότι μπορούμε να το κρατήσουμε. Έχουμε τις δυνατότητες ως ομάδα, να το κάνουμε αυτό. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο ματς, ο Ηρακλής θέλει τη νίκη για να τελειώσει και μαθηματικά το ζήτημα της παραμονής του. Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν τρέξουμε και δεν δώσουμε ό,τι μπορούμε, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε ο προπονητής των «βυσσινί» τη συνέντευξη και ακολούθως δέχτηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.
-Ποια είναι η κατάσταση ετοιμότητας του Κοτσόλη;
«Έχει μια μικρή ενόχληση στο ισχιακό. Προληπτικά δεν προπονήθηκε σήμερα(σ.σ.χθες). Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ, δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το ματς της Κυριακής».
-Θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα;
«Δεν ξέρω ακόμη. Σίγουρα προβληματίζομαι πάρα πολύ για την ενδεκάδα, γιατί στα τελευταία δύο ματς η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Όχι από πλευράς προσπάθειας των παικτών, αλλά από την άποψη ότι δεν έβγαλαν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν οι παίκτες αυτοί που ξέραμε».
-Πόσο διαφοροποιεί τα δεδομένα η επιστροφή του Στέλιου Γιαννακόπουλου;
«Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος χρειαζόμαστε παίκτες με εμπειρία, να βγάλουν την προσωπικότητα και την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο κι ο Στέλιος είναι ένας από αυτούς, που μπορούν να μας δώσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Όμως και οι άλλοι παίκτες έχουν ποιότητα. Ίσως η πίεση που υπάρχει για να κερδίσουν και να είναι η ομάδα εκεί που βρίσκεται, δεν μας οδηγεί αγωνιστικά καλά. Θα πρέπει λοιπόν να το βελτιώσουμε αυτό και να βγάλουν οι παίκτες ότι καλύτερο μπορούνε».
-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι στα κρίσιμα ματς, η ΑΕΛ είναι μακριά από τον καλό της εαυτό;
«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δυο τελευταία ματς στα οποία αναφέρεστε δεν ήταν καθόλου εύκολα. Είχαμε απέναντί μας τις δύο ομάδες που βρίσκονται στη 2η και 3η θέση της Super League. Ομάδες που φημίζονται για την καλή τους οργάνωση εντός αγωνιστικού χώρου. Το πρόβλημα ήταν στην εικόνα της ομάδας, όχι στα αποτελέσματα. Λίγοι παίκτες – όχι έπιασαν – αλλά πλησίασαν τα στάνταρ που έχουμε θέσει. Άρα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό. Ομάδα που έχει στόχους πρέπει να μάθει να ζει με την πίεση. Αν έχουμε στόχο την παραμονή, τότε να τους βάλουμε όλους και να παίξουμε χαλαρά. Και για να διευκρινίσω: Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την ποιότητά τους. Μας έχουν δείξει ότι έχουν την ποιότητα και τις ικανότητες για να παίξουν καλά. Απλά λέω ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε να δείξουν όλα αυτά που μπορούν να κάνουν, να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό».
-Ποιο είναι το βασικό αγωνιστικό γνώρισμα του Ηρακλή;
«Ο Ηρακλής έχει τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του προπονητή του. Θέλει να πιέζει πάρα πολύ και να τρέχει μέσα στο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αποφύγουμε το υψηλό πρέσινγκ του Ηρακλή και με καλή κυκλοφορία μπάλας να φτάσουμε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ ψηλά, κάτι που είδαμε και στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, μέχρι να δεχθούν το πρώτο γκολ. Νομίζω όμως ότι δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα το καταφέρουμε».
-Η αναμενόμενη μαζική παρουσία των φίλων της ΑΕΛ θα παίξει ρόλο;
«Ελπίζουμε να παίξει, θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, ανεξαρτήτως της απόδοσης που θα θέλαμε και εμείς που είμαστε στην ομάδα, θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, γιατί είμαστε κοντά σε έναν μεγάλο στόχο. Παρά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ η διαφορά με τους ανταγωνιστές μας αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς. Και να σκεφτείτε ότι εμείς μετά το ματς το μόνο που δεν κάναμε, ήταν να βάλουμε τα κλάματα. Πιθανόν πολλές ομάδες κερδίσανε τον ΠΑΟΚ, και εμείς ήμασταν απογοητευμένοι που δεν τα καταφέραμε. Είδατε – σε τελική ανάλυση – πόσο σημαντικός ήταν ο βαθμός; Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα, που μπορείς να πεις ότι θα το κερδίσεις. Εξάλλου, λίγα παιχνίδια κρίθηκαν με μεγάλη διαφορά στο σκορ».
-Σας προβληματίζουν τα αβίαστα ατομικά λάθη των παικτών;
«Πολλές φορές όταν θες κάτι πάρα πολύ, η προσπάθεια μπορεί να σου βγει ανάποδα. Αυτό ήταν το μεγάλο μας μειονέκτημα, στα δυο τελευταία παιχνίδια. Δεν το δικαιολογώ κιόλας, γιατί έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες με εμπειρία και ποιότητα και πρέπει να λειτουργούμε καλύτερα σε αυτές τις συνθήκες».
-Είναι τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Κυπέλλου θετικά για την προσπάθεια της ΑΕΛ ,για την ευρωπαϊκή έξοδο;
«Εννοείται πως δεν είμαστε αδιάφοροι για τα ματς του Κυπέλλου. Υπάρχουν βέβαια οι ρεβάνς, αλλά Ολυμπιακός και ΑΕΚ θεωρώ ότι έχουν αποκτήσει προβάδισμα λογικά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να πάρουμε την 5η θέση. Ωστόσο, αν φτάσει μια άλλη ομάδα στον τελικό και το πάρει, εννοείται πως θα της δώσουμε συγχαρητήρια».
-Για τα όσα γράφτηκαν περί ανανέωσης του συμβολαίου του
«Απορώ γιατί γράφτηκαν αυτά, εγώ είχα συμβόλαιο».
-Με δεδομένη την πιθανότητα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ να ξεκινήσουν πρόωρα, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα περίοδο;
«Είναι φυσιολογικό σε μια επαγγελματική ομάδα που θέλει να βλέπει το επόμενο βήμα, να έχουν γίνει συζητήσεις. Έχει συζητηθεί με τη διοίκηση η μορφή της προετοιμασίας σε όλα τα ενδεχόμενα, όπως έχουν καθοριστεί και κάποιοι από τους μεταγραφικούς στόχους. Αν μπούμε στην πεντάδα και εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, θέλουμε τους παίκτες κοντά μας το συντομότερο δυνατό. Αν μπορούμε, καλό είναι να κλείσουμε και κάποιους από τώρα. Θα είναι διαφορετική η προετοιμασία αν τερματίσουμε στην 5η θέση και παίξουμε γρήγορα στην Ευρώπη, διαφορετική εάν είμαστε στην 4η θέση και παίξουμε στον άλλο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Είναι διαφορετικές οι ημερομηνίες των αγώνων».
-Ποια είναι τα δεδομένα με τους υπό ανανέωση ποδοσφαιριστές;
«Είναι ευχής έργο να μείνουν οι περισσότεροι. Όπως, όμως, εμείς ως ομάδα θέλουμε κάποιους παίκτες, έτσι κι εκείνοι από την πλευρά τους είναι φυσιολογικό να κοιτούν την καλύτερη οικονομική προσφορά. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
-Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και στις τρεις γραμμές;
«Ενίσχυση θέλουν οι κορυφαίες ομάδες σε όλο τον κόσμο και δεν θα θέλουμε εμείς:
Πάντα ψάχνεις να βρεις καλούς παίκτες και όπως έχω πει και άλλα φορά, το να φύγει κάποιος παίκτης δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός. Όμως ίσως θέλεις ή έχεις την δυνατότητα, για να βρεις κάτι καλύτερο».
-Έχετε προγραμματίσει ταξίδι για την παρακολούθηση ποδοσφαιριστή στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος;
«Όχι».
-Έχετε εικόνα για τους ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί;
«Σε γενικές γραμμές, ναι. Υπάρχουν άνθρωποι της ομάδας που τους παρακολουθούν συχνά».
-Θεωρείτε – με αφορμή κυρίως το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό – ότι ο Ηρακλής είναι ομάδα με ευμετάβλητη ψυχολογία;
«Φυσιολογικά, ο τρόπος που παίζει δεν τον βοηθά να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Προσπαθεί να πιέζει και να τελειώνει τις επιθέσεις κλέβοντας την μπάλα και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους χώρους και την ταχύτητα των επιθετικών του. Και βέβαια εμείς δεν είμαστε τέτοια ομάδα, είμαστε ομάδα που θέλει να έχει καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Δεν το είχαμε αυτό στα τελευταία παιχνίδια, για αυτό δεν είχαμε και καλή εικόνα. Κάθε ομάδα, έχει και κάποια συγκεκριμένα στοιχεία».
-Πλησιάζοντας προς το τέλος χρονιάς τι σας φοβίζει περισσότερο: Ο κακός εαυτός της ΑΕΛ ή οι αντίπαλοι;
«Όταν είσαι τέσσερις βαθμούς μπροστά λογικό είναι να σε ενδιαφέρει, βασικά, η δική σου ομάδα. Κι αν το πάρουμε από άλλα οπτική γωνία, εμείς έχουμε περιθώριο λάθους ή στραβοπατήματος, τη στιγμή που οι αντίπαλοι δεν έχουν το παραμικρό.
Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μην σας ξεγελάει. Ναι μεν δεν ήμασταν τόσο ποιοτικοί, αλλά δείτε όλα τα παιχνίδια που έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Έχετε δει πολλές ομάδες με δέκα παίκτες κάτω από την μεσαία γραμμή και να σε περιμένουνε; Είναι εύκολο; Και όταν η ομάδα είναι όντως καλή, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εσένα. Η εικόνα του αγώνα σε ξεγελάει πολλές φορές. Δεν ήταν λοιπόν η ομάδα τόσο κακή. Κακή ήταν
όταν είχε την μπάλα στην κατοχή της. Δεν ήταν τόσο κακή στη λειτουργία της σαν ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που δεν σε αφήνει εύκολα να παίξεις ποδόσφαιρο και αυτό είναι το μεγάλο ατού του. Αλλά και πάλι αν δείτε, ο αντιπαλός μας δεν μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Είχε δύο δοκάρια που προέκυψαν από μια σέντρα-σουτ και από ένα σουτ εκτός περιοχής. Δεν προήλθαν από οργανωμένη προσπάθεια.
Γι΄αυτό λέω, ποιοτικά δεν ήμασταν καλοί και οργανωτικά όμως δεν ήμασταν τόσο κακοί. Η ΑΕΛ διαθέτει ποιότητα, το ξέρουμε, το έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και γι΄αυτό περιμένουμε περισσότερα πράγματα. Η ομάδα στα δύσκολα χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε και όλοι πανηγυρίζουμε. Και αυτή την στιγμή, επειδή είσαι κοντά στους στόχους, είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, όσο πλησιάζεις προς εκεί. Πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από όλους».
-Πόσο μεγάλη είναι η πίεση για την επίτευξη του στόχου και πώς μεταφέρεται στην ομάδα;
«Είναι αλήθεια ότι η μεγάλη επιθυμία για νίκη κάποιες φορές δεν μας έχει βγει σε καλό. Όμως, πιστεύω ότι αν κάποιος δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, σημαίνει ότι δεν το άξιζε. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν χάσαμε μόνο εμείς βαθμούς στην έδρα μας. Απώλειες είχε και ο Άρης και η Ξάνθη. Έτσι είναι το πρωτάθλημα. Προσπαθείς να εκμεταλλεύεσαι τα στραβοπατήματα των άλλων. Δεν παίζεις μόνος σου».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass