ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (5 μ.μ.)

Η νίκη φέρνει παραμονή και υποψήφιο επενδυτή

* ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2009 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Το τελευταίο δίμηνο το λαρισινό μπάσκετ δείχνει να περνάει τις χειρότερες μέρες του καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ολύμπια όσο και η ΑΕΛ ΓΣ έκαναν τους πάντες να ξεχάσουν τη χαρά που πρόσφερε μια εικοσαετία τώρα στους φιλάθλους της πόλης.
Παρά τα προβλήματα η Λάρισα θα έχει και τη νέα περίοδο ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία και αυτή θα είναι η Ολύμπια με την προϋπόθεση βέβαια να κάνει τουλάχιστον μία νίκη μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου(μένουν πέντε παιχνίδια ακόμα για να τελειώσει το πρωτάθλημα).
Μια καλή ευκαιρία θα είναι το σημερινό παιχνίδι στις 5 μ.μ. με αντίπαλο την ΑΕΚ στο κλειστό της Νεάπολης όπου η Λαρισινή ομάδα έχει ελπίδες να πάρει νίκη παρά τη φυγή των Κινγκ, Σιγκούνα και Καστλ.
Οι υπόλοιποι παίκτες, αυτοί που τίμησαν το συμβόλαιό τους δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι πρέπει να παίξουν για την αγωνιστική τους αξία και η παραμονή της ομάδας θα τους χρεωθεί θετικά. Και δεν είναι μόνο αυτό το θετικό αλλά το γεγονός ότι γνωστός επιχειρηματίας(εκτός Λάρισας) ενδιαφέρεται εφόσον συγχωνευθεί η Ολύμπια με την ΑΕΛ ΓΣ να αναλάβει την ομάδα έχοντας το μάνατζμεντ για ένα χρόνο και πληρώνοντας αρκετά χρέη αυτών που δημιουργήθηκαν και από τις δύο ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι στον ορίζοντα είναι μία πολύ καλή λύση για τη βιωσιμότητα του Λαρισινού μπάσκετ και την επόμενη χρονιά.
Για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει η Ολύμπια να σωθεί και να κρατήσει η Λάρισα τη θέση στην Α1 εθνική κατηγορία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα έλθει σε επαφή με το Δήμαρχο Λαρισαίων για να εξασφαλίσει τη συναίνεση των φορέων αλλά και τη στήριξή τους. Επίσης είναι δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος έχει εχέγγυα να πάρει και χρήματα από την Πολιτεία ως κίνητρο για τη συγχώνευση των ομάδων. 
Ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και το μόνο που ζητάει η ομάδα είναι η στήριξη του φίλαθλου κόσμου που αν θέλουν να υπάρχει Λαρισινό μπάσκετ στην Α1 πρέπει όλοι να βοηθήσουν και να προσπαθήσουν οι «πορτοκαλί» να πάρουν τη νίκη. Είναι μία από τις ουσιαστικά τέσσερεις ευκαιρίες που θα έχει η Ολύμπια (γιατί εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να έχει τύχη…).
Σήμερα λοιπόν οφείλουν όσοι αγαπάνε το Λαρισινό μπάσκετ να δώσουν το παρών και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να πάρουν τη νίκη. Είναι αδιανόητο να γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αλλά ποιο αδιανόητο είναι εκεί που η Λάρισα για τέσσερα χρόνια ήταν σημείο αναφοράς του ελληνικού μπάσκετ τώρα να κινδυνεύει να σβήσει και μια πορεία ετών να διακοπεί με τον χειρότερο τρόπο. Γιατί αν συνεχιστεί η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό… Η παρουσία των φιλάθλων ειδικά με έναν αντίπαλο που η συμπεριφορά του τόσο απέναντι στην ΑΕΛ ΓΣ όσο και απέναντι στην Ολύμπια εντός έδρας ήταν η χειρότερη στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ(με τις φτυσιές που έτρωγαν οι παίκτες και τις διαρκείς ύβρεις) θα είναι ό,τι καλύτερο.
Με Νέμεθ, Ταπούτο η ΑΕΚ
Με τους Ιστβάν Νέμεθ και Χρήστο Ταπούτο ήρθε στην Λάρισα η ΑΕΚ. Ικανοποίηση στις τάξεις του αγωνιστικού τμήματος δημιούργησε η είδηση για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, σύμφωνα με την οποία ο αγώνας με τον Πανιώνιο κατακυρώνεται οριστικά υπέρ της Ένωσης. Με 31 βαθμούς σε 21 αγώνες, οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν βάσιμες ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και στον αυριανό αγώνα απέναντι στην Ολύμπια των πολλών προβλημάτων αποδεκτό αποτέλεσμα θα είναι μόνο η νίκη.
Μετά την απόφαση της διοίκησης να λύσει τη συνεργασία με τον πρώτο βοηθό του Κώστα Φλεβαράκη, Δημήτρη Πρίφτη, στο τεχνικό επιτελείο παρέμεινε μόνο ένας βοηθός ενόψει του αγώνα με τους «πορτοκαλί», ο Κώστας Παπάζογλου. Πάντα σε διοικητικό επίπεδο, προβληματισμός επικρατεί μετά την ενημέρωση από τη FIBA για άμεση καταβολή συνολικού ποσού 113 χιλιάδων ευρώ, λόγω οφειλών από παρελθόντα έτη στους μπασκετμπολίστες Γιάννη Μπουρούση, Γιάννη Καλαμπόκη, Σπύρο Μαγκουνή, Ανέστη Μάτο, καθώς και προς τον ατζέντη παικτών, Γιώργο Δημητρόπουλο. Σε περίπτωση που η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν φανεί συνεπής ως προς τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της, το τίμημα θα είναι να μην έχει δικαίωμα για μεταγγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι και να είναι στο αέρα ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass